Naujas Rusijos ginklas užtvindytų JAV pakrančių miestus „radioaktyviaisiais cunamiais“: Arktyje jau vyksta realūs bandymai (Video)  (9)

Rusijos karyba įsitvirtina Arkties regione. Čia išbandomas naujasis ginklas. Šalis siekia apsaugoti savo šiaurinę pakrantę ir atverti svarbų laivybos kelią iš Azijos į Europą, sakoma CNN ataskaitoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir vienas iš ginklų, kuriuos Rusija kuria, yra „radioaktyvūs cunamiai“, kuriais galėtų užtvindyti pakrančių miestus.

Ginklų ekspertai ir Vakarų šalių pareigūnai pabrėžė susirūpinimą dėl specifinio Rusijos „superginklo“ – „Poseidon 2M39“ torpedos.

Ginklas sparčiai tobulinamas vadovaujant Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kuris paprašė gynybos ministro Sergejaus Šoigu atnaujinti „pagrindinį torpedos bandymų etapą“ vasario mėnesį – su papildomais bandymais, numatytais vėliau šiais metais, praneša valstybinė žiniasklaida.

Slaptosios torpedos  tikslas – išvengti pajūrio gynybos, įskaitant JAV, plaukiant palei jūros dugną. Rusijos pareigūnai tvirtina, kad torpeda gali nešti kelių megatonų kovinę galvutę, galinčią sukelti radioaktyviąsias bangas, kurios didelius tikslinės pakrantės plotus dešimtmečiams paverstų mirtinais žmonių gyvybei.

 

Nereikia nė sakyti, kad tai labai pavojingas ginklas.

Pernai lapkritį Christopheris A. Fordas,  buvęs Tarptautinio saugumo ir neplatinimo valstybės sekretoriaus padėjėjas, apie „Poseidon“ torpedą pasakė: ji gali „užtvindyti JAV pajūrio miestus radioaktyviaisiais cunamiais“.

Rusijos branduolinė torpeda nėra „popierinis tigras“

Ginklas yra „labai tikras“ ir greitai artėja prie pabaigos. Norvegijos žvalgybos vadovas viceadmirolas Nilsas Andreasas Stensønesas sakė, kad jo agentūra „Poseidoną“ laiko „naujo tipo branduolinių atgrasomųjų ginklų dalimi“.

„Ir tai yra bandymų etapas. Tačiau tai yra strateginė sistema, skirta konkretimes tikslams... ir daro įtaką toli už regiono, kuriame jie šiuo metu šią torpedą išbando“.

Kosminių technologijų kompanija „Maxar“ padarė palydovines nuotraukas, ​​atskleidžiančias aiškų ir nuolatinį Rusijos karinių bazių bei technikos kaupimąsi palei šalies Arkties pakrantę, taip pat požemines saugyklas, kuriose, manoma, bus Poseidonas ir kiti nauji pažangūs ginklai: MiG31BM reaktyviniai lėktuvai, bombonešiai ir patobulintos radarų sistemos, esančios netoli Aliaskos pakrantės.

 

Apie Rusijos „Poseidon 2M39“ pirmą kartą buvo paskelbta 2015 m., tačiau tuo metu jis buvo klasifikuojamas kaip „popierinis tigras“ (baisus kaip tigras, bet iš tiesų nepavojingas. Tai yra Kinijos valstybės vadovo Mao Dzedongo žodžiai (1946)), nes ekspertai ir pareigūnai manė, kad juo siekiama padidinti Rusijos kariuomenės bauginimo faktorių tik teoriškai, bet ne praktiškai.

Rusijos branduolinės cunamio torpedos taip pat gali sužlugdyti ekologiją

Tačiau Rusijai bandant branduolinę torpedą ir kitus naujus ginklus, pvz., hipergarsines raketas, pareigūnai ir ekspertai pradeda rimtai žiūrėti į šiuos ginklus.

„Tai projektas, kuris bus naudojamas gąsdinimui, kaip derybų korta ateityje, galbūt per derybas dėl ginklų kontrolės“, – CNN sakė Norvegijos gynybos tyrimų instituto tarptautinių santykių profesorė Katarzyna Zysk. – Tačiau norint tai padaryti, jis turi būti patikimas“.

 

„Atrodo, kad tai realu“, – pridūrė ji.

Neapsakomai siaubinga įsivaizduoti bombą, sukeliančią cunamį, sudarytą iš radioaktyvaus vandens, nukreipto tiesiai į pakrantės miestą ir jo gyventojus. Tačiau be pradinio žuvusiųjų skaičiaus ir ekonominio kolapso, „Poseidon 2M39“ ataka taip pat gali sukelti rimtą aplinkos sunaikinimą, kurį mums būtų sunku atitaisyti.

„Mes jaudinamės dėl ekologijos. Tai nėra tik teorinis dalykas: iš tikrųjų per pastaruosius kelerius metus matėme rimtų avarijų“, – CNN sakė Stensønesas. „Branduolinės taršos potencialas yra visiškai egzistuojantis.“

Mes negalime numatyti sociopolitinių schizmų ateities ir taip pat negalime pakankamai prognozuoti, kokius blogiausius pokyčius lemtų šio ginklo smūgis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(14)
(40)

Komentarai (9)