Tingite eiti apsipirkti? Singapūre jums padės robotai (Video)  ()

Viename Singapūro rajone važinėja du robotai ir gyventojams atgabena maisto produktų bei siuntinių. Vietos technologijų bendrovės „OTSAW“ sukurti autonominiai pristatymo robotai „Camello“ sulaukia nemažai smalsių žvilgsnių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

700 namų ūkių turinčio rajono gyventojams jie padės vienerių metų trukmės bandomojo laikotarpio metu. Robotai be jokio papildomo mokesčio pristato internetu įsigytus maisto produktus ir siuntinius.

Fiksuoto pristatymų grafiko nėra, todėl gyventojai gali nurodyti laiką, kada pageidauja gauti užsisakytas prekes. Darbuotojams įdėjus pirkinius į robotą, specialioje programėlėje pasirodo pranešimas, kad „Camello“ jau pakeliui.

Šie robotai turi trimačio vaizdo jutiklius, vaizdo kamerą ir du vandeniui nelaidžius vidinius skyrius, į kuriuos galima prikrauti iki 20 kilogramų prekių.

 

„Camello“ kūrėjai sakė, kad juos paskatino dėl koronaviruso pandemijos išaugęs bekontakčio atsiskaitymo populiarumas.

Nors „Camello“ yra autonominiai robotai, kol kas pristatymų metu juos lydi įmonės atstovai, kad užtikrintų, jog jų kūriniai nesusidurs su keblumais. Dabar „Camello“ darbo dienomis nuo 7 iki 19 val. atlieka maždaug keturis ar penkis pristatymus. Šeštadieniais robotai darbuojasi tik iki vidurdienio.

 

Unikalią paslaugą išbandę gyventojai džiaugiasi patogiu sprendimu, bet yra ir nuogąstaujančių, jog neįgudusiems išmaniųjų telefonų naudotojams viskas gali pasirodyti pernelyg sudėtinga.

„OTSAW“ atstovų teigimu, jie derasi su kitomis įmonėmis dėl robotų funkcionalumo išplėtimo, ir tikisi į gatves išleisti papildomų robotų, kad galėtų aptarnauti daugiau miesto-valstybės gyventojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()