„Microsoft“ šiais metais visiškai atnaujins „Windows 10“ programėlių parduotuvę: pagaliau sulauksime to, ko daugelis taip laukė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-04-23 10:10
Teigiamas žingsnis Windowsams
conjurer 2021-04-23 13:36
Koks to tikslas? Turbūt nusikopijuoti verslo praktiką iš mobilių telefonų segmento, ir užsidirbti papildomų pinigų. Paketų "manageris" reikalingas operacinėse sistemose, kur paketai yra instaliuoti optimaliai. Pvz paketas A reikalauja paketo B, o paketas B reikalauja paketų C ir D. Kai instaliuoji A, automatiškai instaliuojami B, C ir D. Windows šios problemos beveik neturi, nes visi reikalingi paketai būna su instaliuojama programa. Ir net jei reikalinga kokia egzotiška dotnet versija, ji būna pridedama kartu su programa. Su šiuo žingsniu MS gali bandyti uždrausti instaliuoti programas senu būdu. Tada prieisim prie to kad windows programos bus šūdinos kaip mobilios, su reklamom, ir be funkcionalumo. Jau yra būtent taip sukonfigūruota windows 10 versija.
HardAxe 2021-04-23 13:51
dabar windowsai kaupia savo bibliotekas (dll) ir registrus reikia/nereikia. Beveik be jokio normalaus būdo viską iškuopti. Todėl linux OS naudojant kelis metus beveik neauga ir nesulėtėja, o windows laikas nuo laiko reikia perinstaliuoti, kad atsigautų. Normalus package manageris būtų didelis žingsnis į priekį. Kaip buvo perėjimas iš FAT asmeniniam sektoriuj. Reklamas į appsus seniausiai gali kišti. Bet jų seniau nebuvo, PC rinka nusistovėjusi, tai yra didesnis pasipriešinimas iš vartotojų pusės.
Benediktas 2021-04-23 14:17
O kuo skiriasi Android PlayStore, Apple Store? Juk irgi nera dependency. juk niekas per daug nesiskudžia, kad taip sugalvota, bent jau Androiduose, tai gali ir taip ir anaip instaliuoti.
HardAxe 2021-04-23 14:25
androide suinstaliavai, panaudojai, ištrynei. Turbūt +/- nieko nelieka telefone po tokio veiksmo?
conjurer 2021-04-23 14:27
Perėjimas iš FAT buvo labai senai, ir tai ne toks didelis pokytis. Viskas kas pasikeisdavo, tai checkdisk'as rečiau pasileidavo, rečiau buvo reikalinga defragmentacija, ir galėjai naudoti didesnes particijas. O ta MS parduotuvė turbūt pačių dll problemos nespręs, tiesiog grūs viską į "program files" katalogą, arba kaip koks steam turės savo. Reklamų nėra kol godi kompanija neprikiša rankų. Pvz windows 10 yra patys reklama, ofiso demo versija taip pat turi reklamų. O ką jau kalbėt apie iki tol buvusios nemokamus mini žaidimus, minesweeper, freecell. Visi naujoje windows versijoje yra totalus reklamų rinkinys. Todėl manau kad MS softas nebėra geras, ir reikia profesionalo kad instaliuotum windowsus "švariau" nei default'as. Iš kompanijos su tokia istorija galima tikėtis tik blogų ir baisių dalykų. Android ir iphone įrenginiai veikia walled garden + sandbox principu. Tai reiškia kad kiekviena programa izoliuojama nuo kitų, ir tik leidimai nusako ką programa gali pasiekti telefone (iki leidimų atsiradimo buvo kiauras sandbox). Bet kartu wallet garden pricipas apriboja softo patekimą į įrenginį, ir jų parduotuvėlės yra vieninteliai kanalai, todėl jos reikalingos. Tai gali suteikti saugumo, bet kartais sukelia nepatogumų, pvz kai geras softas be reklamų išimamas, ir įdedama alternatyva su reklamom. Arba tas vienintelis appsas kuris buvo geras paskandinamas tarp panašiai pavadintų prastesnių appsų. Pats principas sukuria konkurenciją, kuri orientuota į pinigų melžimą (pvz wallpaper'is kaip apps'as su mėnesiniu mokesčiu). Windows iki šio mokamas softas dažnai būdavo geresnis už nemokamą, bet nemokamas būdavo ne toks ir blogas. Įvesk iškreiptą mobile store pasaulėžiūrą į windows, ir su laiku tai degraduos, o geri programuotojai pabėgs į linux, macos sistemas. Jei jie leis visoms windows versijoms instaliuotis tai ką nori, aš nieko prieš, bet jau dabar tai nėra tiesa.
Benediktas 2021-04-23 14:39
Ko negalima instaliuoti windows sistemose?
conjurer 2021-04-23 15:16
HardAxe 2021-04-23 15:29
Tu gal juokauji? FAT neturėjo jokios prieigos kontrolės. Virusai galėjo plisti laisvai. Vartotojas galėjo ramiai ištrinti sisteminius failus ir t.t. ir pan. Iki NTFS`o windows 9x buvo kiaura skylė, tuo tarpu windos NT buvo stabilūs. Grūsti bibliotekas gali kur tik nori, bet suinstaliavus 500 ir viską ištrynus norėčiau turėti +/- tokią pačią windowsų būsena, kokia buvo pradedant eksperimentą. Kitu atveju prasideda "reikia perkrauti kartą per dieną", "reikia perinstaliuoti kartą į metus".
conjurer 2021-04-23 15:59
Na debian'e turi --purge parametrą apt komandai. Windows realiai nekaupia programinių paketų. Problema dėl sistemos pūtimosi yra C:WindowsWinSxS katalogas. Jame laikomos sisteminių failų kopijos po kiekvieno mažiausio atnaujinimo instaliavimo. Taip gali padėti su stabilumo, bet reikia nusitekti kad per kelis metus tas katalogas pasieks 20-50GB. Dar viena problema, kai turi 64GB ramų ir įjungtą hibernaciją, tada hibernacijos failas užima apie 64GB. Problema kad reikia windows perinstaliuoti kas metus atsiranda iš "programų testavimo". Įsirašai, ištrini, tada registre ir kitur lieka pėdsakai. Ir startupe dar guli tų ištrintų programų atnaujinimo servisai, bei visoks malware/bloatware.
conjurer 2021-04-24 13:42
", ir atjungi daugumą MS nesamonių. Jei dar nebus lengvai prieinamo administratoriaus naudotojo, problemos nesikaups. P.S. jei tas url skaitosi reklama, išimsiu.
conjurer 2021-04-26 00:45
Man labiau patinka windows 7, nes jau 8 atrodo lyg pusiau mobiliakui skirti, bent pirmi žingsniai link to žengti. O dėl xp, vis dar yra kompiuterių, kurie geriau nesugeba. Kol turi mažiau nei 1GB atminties tol tai geriausias pasirinkimas (jei netinka linux). Beje XP paskutinė versija buvo išleista 2018 o atnaujinimai berods iki 2019 ištempė. Windows vista jau buvo daug metų mirus. O aš dėje negaliu naudoti kažko senesnio nei windows 10, nes Intel, AMD ir kiti nustojo palaikyti senus windowsus. Kompiuteryje su X570 chipset'u instaliavus windows 7 neveikė nei vienas usb portas, ir prirekė nemažai laiko kol radau kaip sugrūsti senesnį driverį. Gerai kad ps/2 portas veikė, ir kad radau tokią klavą.