Prognozuoja net 50 procentų bitkoino vertės kritimą: kas čia dedasi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2021-04-26 15:54
Tapo bajeris tas "Guggenheim". Kas nezinu, trumpa istorija: Kai BTC kainavo apie 15k USD, jie padave popierius, kad galetu investuoti i BTC. Tuo paciu metu, pradejo sakyti labai optimistines kainos prognozes (norejo, kad BTC nekristu). Praejo pora menesiu nuo ju pirmo uzsiminimo apie BTC iki tol, kol jie legaliai galejo ji pirkti ir per ta laika kaina kale iki 40k +. Tada jie pradejo desperatiskai skleisti FUD, kad galetu pigiau uzsipirkti. Jau nepirma tokia "analize" is ju apie artejanti 50% kritima...
Darius995 2021-04-26 15:56
"Kas čia dedasi?" "...turėsime atlikti didžiulę bitcoino kainos korekciją" Nu stačiai juokinga - ir klausimas, ir atsieit kažkokį pagrindą turintis atsakymas. Smalsu, kaip jis tą privalomą korekciją atliks.
kukulis4 2021-04-26 16:53
Grubiai snekant, tai reiskia, kad visi BTC owneriai kolektyviai sutars, kad BTC kaina yra per didele, ir kad reikia puse jos nurezti. Skamba itikinamai!
HardAxe 2021-04-26 17:33
Su autoriumi viskas ok. tiesiog MTPC vertimas. Tai yra nuomuonė ("I think"), ne prognozė.
Evil Goku 2021-04-26 18:07
Eksperto nuomonė apie ateitį ir yra prognozė. Jei kaina kurį laiką nedidėja, tai rimti trumpalaikiai investuotojams parduoda, kad galėtų kapitalą investuoti į tai kas tuo metu neša pelną. Plius siekiama sukelti paniką, kad išsimestu smulkūs žaidėjai. Taip stipriai nukritus kainai, rimti vėl galėtu užsipirkti ir spekuliuodami stipriai. Kurį laiką stipriai buvo kišama bitcoino reklama pro visus galus (net Ben Shapiro pradėjo jį reklamuoti), taip skatinama, kad kuo daugiau smulkių žuvelių prisipirktų bitcoino. Taip ne tik didinant jo vertę, bet tikintis, kad pradėjus kainai kristi jie iškart parduos bitcoinus ir tai sukels kainų griūtį.
kestutisz 2021-04-26 18:30
"Ekspertų" akcijos per paskutinius metus stipriai krito, ir ne tik sh*tcoinų prognozuotojų - epidemiologų, matematikų ir visų kitų patys-sau-expertų :)
vanduo4 2021-04-26 23:35
Kokiose platformose perkat kriptovaliutas? Kokias pinigines naudojat? Ir šiaip - kokią kripto perkat? Vienos paskutiniu metu krenta daugiau kitos mažiau.
conjurer 2021-04-26 23:56
Bandžiau nusipirkti DOGE, nes esu skolingas, bet buvau dalinai nuscamintas. Norėdamas išsiimti 10 eurų vertės DOGE turiu išsiimti berods 100 dolerių vertės kiekį.
vanduo4 2021-04-27 23:17
Ir kokiu budu jis prarado web platformoje? Gal ką girdėjai apie kraken.com?
conjurer 2021-04-27 23:29
Laikė ne lokaliai o web prekiavimo platformoje. Ta platforma palaikė daug skirtingų kriptovaliutų, ir vienos iš jų walletas (ar node kaip dabar madinga vadinti), tiesiog nusiurbė visų kituo duomenis, ir nusiuntė kūrėjui. Tokiu būdu ta platforma prarado visus turtus ir užsidarė. Kraken yra panašus projektas, bet dar nenulaužtas. Keitimuisi gerai, bet kai atlieki visas operacijas, nešk savo turtus iš ten į saugesnę vietą.
Audrius 2021-04-28 10:59
Jei esi visai zalias, gali tiesiog pirkti "popierinius" BTC per ta pati Revolut. Ju negalesi niekur issivesti ir negalesi padaryt crypto deposit, bet bus maziausiai vargo-galesi spekuliuoti kaina. Rizikuosi tik Revolut bankrotu. Mazom sumom manau tai neblogas sprendimas. Kai turesi daugiau, tada verta pagalvot apie saugesnius-nuo treciu saliu nepriklausomus sprendimus. Kitas, panasus, bet geresnis variantas visai zaliam vartotojui, yra pirkti tikrus btc (ne popierinius) ir juos laikyti birzoje. Europieciui geriausios birzos yra Kraken.com ir Bitstamp.net. Abi patikimos, bitstamp-patogesne naudoti. Velgi riziki tik pacios Birzos bankrotas/nuhakinimas. Jei turi daugiau patirties su kripto arba jei operuoji didesnem sumom, tada reiktu btc pirkti birzose, o laikyti hardware wallet'uose. Birzos tos pacios-bitstamp ir kraken, o is hardware wallet rekomenduociau trezor arba ledger. Toks sprendimas tau duotu daugiausiai nepriklausomybes ir saugumo, BET busi 100% atsakingas uz visus f**kupus. Jei pamesi slaptazodi, nieks nepades.
conjurer 2021-04-28 11:30
Jei gerai suprantu popierinis wallet nesuges, jei revoliut bankrutuos. Ir ne tik revolut tai suteikia. Tai tiesiog ant popieriaus atspausdinti kriptografiniai raktai. Jei tas paveiksliukas niekam nenutekėjo, ir atspausdinus tu jį ištrynei iš kompiuterio (irgi yra niuansų, kaip geriau ištrint), tai tu galėsi jį laikyt seife, persivedinėt į jį coin'us, ir norint išsigryninti, tiesiog suvesti kriptografinį raktą ten kur jis palaikomas. Trezor/ledger geri sprendimai, bet kita vertus gali wallet dat įsimesti į pigią SD kortelę, ir niekam jos neduoti. Vienintelis minusas, jei ją pavogs, bus įmanoma manipuliuoti pinigais, nebent būsi užšifruosi piniginę. Tokį funncionalumą suteikia bitcoin wallet'as. Todėl asmeniškai manau kad trezor/ledger tik pinigų švaistymas.
Audrius 2021-04-28 14:24
Cia tu kalbi apie BTC private key, t.y. 12 arba 24 random anglisku zodziu. Private key turejimas, yra tas pats kas rankose tureti aukso luita. Ka daro revolut, jie tau parduoda bitcoin kupona, t.y. tokio bitcoin negali issivesti i trecia pinigine ir negali ideti btc is trecios pinigines. Tai yra tas pats, kas prekiauti popieriniu auksu, niekada negaunant fizinio metalo.
conjurer 2021-04-28 14:40
Na žinai kaip sakoma, geriau popierinis bitcoin rankoje, nei aukso luitas anglijoje. Kriptovaliutos nėra bankiniai pinigai, jei BTC pajudėjo į kitą piniginę, to joks bankas nesustabdys. Šiuo atveju tai yra revoliut pažadas, kad jie laikys tavo BTC ar kažką kito. Ar tu turi HW piniginę, ar užšifruotą failą, ar įsimeni tą 24 žodžių kombinaciją, saugumas panašus. Aišku HW piniginės pliusas kad ją sunkiau bruteforce'inti, nebent įmanoma iš jos išsitraukti rakto hashą. 24 žodžių popierinę piniginę sunkiausia, bet jos dažnai būna užrašytos ar atspausdintos, kas irgi nėra saugu. Tiesiog reikia rinktis tai kas tau patogiausia, ir nedaryt absurdiškų klaidų. Bendrai kibernetinis saugumas yra ta vieta, kur reikia daugiau išsimokslinimo, nes nuo primityvių slaptažodžių, iki bedruskių hash'ų, klaidas daro tiek pradedantys, tiek sistemų architektai.
Mind 2021-04-28 17:29
O ką manot apie Trust Wallet?
conjurer 2021-04-28 17:55
Standartiškai būna wallet failas + blockchainas. Pagal id kurie yra wallete, iš blockchain išgaudomi visi aktualūs veiksmai. Jei nori atlikti operaciją, irgi turi raktus su kuriais viskas atliekama, ir operacija "ištransliuojama". Tokie wallet'ai kaip minėjai, jie atskira blockchain dalį nuo wallet failo, kas sutaupo disko vietos, ir įgalina naudotis kriptovaliutomis telefonuose. Bet tuo atveju atlikdamas veiksmus tu siunti savo wallet duomenis į wallet kūrėjo serverį, ir kiek tai saugu turbūt priklauso nuo implementacijų. Beje tokio tipo wallet'ai palaiko HW wallet'us, į ką tada rekomenduočiau investuoti. Šioje vietoje aš esu labai konservatyvus ir linkęs naudoti originalų softą, vietoje trečių šalių gaminių, nors jie reikalauja daug disko vietos. Nesu girdėjąs kad su tokiais trečių šalių sprendimais būtų problemų. Na bet visada būna pirmas kartas. P.S. atsiprašau dėl nelietuviškų žodžių, bet taip lengviau išreikšti mintis.
vanduo4 2021-04-28 19:52
- Na "Kraken" neturi jokios piniginės. Būtent todėl tu negali savo kripto pervesti kitam "kraken" vartotojui. Todėl manyčiau jog tai saugumo barjeras, neleidžiantis vienam vartotojui "nusiurbti" visą Kraken turinį. - Tuo labiau, norint papildyti savo sąskaitą, tu negalti to padaryti iš kito asmens banko sąskaitos, o tik iš savo. Tad vėlgi manyčiau jog išvesti pinigus iš savo sąskaitos gali tik į savo banką, na bet šito varianto dar nebandžiau.
vanduo4 2021-04-28 19:56
- Ar teko susidurti.? Tarkim "kraken" norint išvesti pinigus iš "kraken" į banko sąskaitą, gali nusistatyti "two step verification". Bet įdomiausiai yra tai, kad norint išjungti šią apsaugą, tereikia paspausti "Off" be jokių slaptažodžių. Tad aš galvoju, jeigu kažkokiu būdu kažkas priėjo prie tavo kompo kur atidarytas tavo accountas, jam tereikia išjungti visas apsaugas ir pervesti pinigus kur reikia - kelių minučių darbas. - Bandžiau užklausti customer service apie šią problemą, tai jie manęs nesuprato ko klausiu - prisiuntė krūvą nuorodų ir tipo skaityk. - Gal tas "two step verification" veikia tik naudojant mobilaus telefono programėlę? Nes perkant kompu, ta funkcija yra beprasmė.
conjurer 2021-04-28 20:13
bet BTC atveju teks virš 500GB jam paaukoti. Šiais laikais tai nėra daug, jeigu nusiperki 4TB diską už 100 eurų. Jei nori ko taupiau yra visokie walletai kaip "trust wallet", "electrum" ir panašūs, bet aš jais nesinaudojau, tad negaliu rekomenduoti. Man jie yra "peasant wallets", lyginant su tikru node wallet.