Įspūdingame vaizdo įraše Jungtinės Karalystės jūrų pėstininkai išbandė naujas reaktyvines kuprines: preciziškai tiksliai nusileido į plaukiantį karinį laivą (Video)  (2)

Didžiosios Britanijos karališkieji jūrų pėstininkai išbandė naują futuristinį būdą įlipti į laivą: reaktyvines kuprines.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujame vaizdo įraše, kurį įkėlė JK reaktyvinių kuprinių gamintoja „Gravity Industries“, matoma, kaip karališkieji jūrų pėstininkai, naudodamiesi reaktyviniu varikliu varomą kostiumą, iš valties nusileido ant netoliese esančio laivo.

Viename pratybų momente karys nusileidžia į laivą ir tada išsitraukia ginklą – taip pademonstruota, kaip kariškiai ir policija nori bei galėtų naudoti reaktyvines kuprines greitoms infiltracijos misijoms.

Reaktyvinės kuprinės kostiumas yra sraigtasparnio ir greitojo kopimo alternatyva. Jis leidžia jūrų pėstininkams ženkliai greičiau ir tuo pačiu tiksliai perskristi iš valčių ir nusileisti laive.

 

„Mūsų vizija yra suteikti ypač greitą prieigą prie bet kurios tikslinės laivo dalies, akimirksniu atlaisvinant rankas ginklui“, - sakoma „Gravity Industries“ pranešime.

„Gravity“ reaktyvinis kostiumas naudoja keturis reaktyvinius variklius, kurie suteikia daugiau kaip 1000 arklio galių. Dėka specifinio dizaino ir tiesiog keisdamas rankų padėtį šio kostiumo dėvėtojas gali pakoreguoti savo skriejimo greitį bei trajektoriją,

 

Tą patį kostiumą 2019 m. vilkėjo „Gravity Industries“ įkūrėjas Richardas Browningas, kuris, skrisdamas virš Anglijos Braitono prieplaukos, sumušė savo paties greičio rekordą pasiekdamas daugiau nei 137 km/val. greitį.

„Gravity“ taip pat bendradarbiavo su JK greitosios medicinos pagalbos tarnybomis, kad sanitarai per rekordiškai trumpą laiką galėtų pasiekti atokias vietoves.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai (2)