„Samsung“ ir „Google“ praneša kuriančios bendrą išmaniųjų laikrodžių operacinę sistemą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

tomas_vaitkevicius 2021-05-30 14:47
Tai galima laikyti teigiamu žingsniu siekiant užpildyti išaugusį atotrūkį tarp išmaniųjų laikrodžių galimybių ir išmaniųjų telefonų. Panašų atotrūkį stebėjome, kai tarp mygtukinio mobilaus telefono ir kompiuterio kažkada trūkstamą nišą užpildė atsiradę pirmieji iPhone ir Android telefonai. Tačiau išmaniųjų telefonų dydžiams ir svoriams artėjant prie planšetės matmenų tenka galvoti kaip dalį svarbių funkcijų nukrauti į mažesnius įrenginius. O šitam labai svarbu plėtoti energetiškai efektyvius programinės įrangos sprendimus, kurie leistų kuo taupiau naudoti mažas (<700 mAh) išmaniųjų laikrodžių baterijas. Samsung ir Google laukia rimtas iššūkis, žinant kad Apple nuėjo laikrodžio dizaino ir sveikatingumo funkcijų vystymo keliu. Nors gali atrodyti, kad daugeliui žmonių, kad telefoną palikti namuose, laikrodyje turėtų užtekti Messenger, Whatsapp ir Viber programėlių, tačiau mažas ekranas kelia teksto įvedimo iššūkius - laikrodyje įvesti tekstą patogiausia balsu, taip pat reikalingos ausinės, jeigu norime kad pokalbio aplinkiniai negirdėtų. Iš tiesų kol kas atrodo, kad laikrodžio pakeliui į nepriklausomybę nuo telefono dar laukia ilgas kelias, bet džiugu matyti, kad šiame kelyje didieji gamintojai vienijasi. Vilties teikia tai, kad vaikams Gudručio laikrodyje ir vos užtenka trijų mygtukų, kad susisiekti su tėveliais.
conjurer 2021-05-30 15:50
O taip daugiau bloatware laikrodžiuose... Dėl atotrūkio, kąžinau. Koks tas išmaniųjų laikrodžių poreikis? Jie tikrai nepakeičia tapšnoklių, jei galėtų, tai tapšnoklių ekranai nebūtų padidėją nuo 4,5-5,5 iki 5,2-7 colių, per paskutinius 10 metų. Kūno telemetriją geriau atlieka specializuoti įrenginiai, kurie ir ilgiau laiko. Na taip su moderniais gali skambinti, bet jo tai nėra patogu. Realiai tai stiliaus dalykas, kaip ir visi likę neišmanūs laikrodžiai, ir asmeniškai rinkčiausi brangesnį neišmanų. Jis bent tiek morališkai pasenęs, kad jau nebesvarbu.
tomas_vaitkevicius 2021-05-30 16:25
Aš, manau, kad išmanieji telefonai pirmiausia didėjo dėl to, kad mus nuo pelės ir kursoriaus įpratino prie tokių telefono programėlių, kuriose yra liečiami vos keliasdešimt taškų, kai kompiuterio programose jų gali būti keli šimtai. Laikrodyje pirštu galima patogiai paliesti tikriausiai iki 10 taškų. Telefonai dar didėjo ir dėl multimedijos poreikio, kai didesnis telefono ekranas jau pakeičia ir televizorių. Išmaniojo laikrodžio problema yra labai panaši į klasikinio, jeigu prie savęs turime ir telefoną, jie abu gali būti pakeičiami, nes rodo tik laiką, o išmanusis laikrodis daugiausiai dubliuoja telefono funkcijas. Šiuo atveju Samsung ir Google tikriausiai dirbs ties tais dalykais, kurie išmaniajam laikrodžiui suteiktų išskirtinumą ir pranašumą prieš telefoną. Reikės susitaikyti su tuo, kad laikrodis netiks rašyti elektroninius laiškus ar žiūrėti ilgus vaizdo įrašus.
conjurer 2021-05-30 16:31
Tai kam tada jis tiks? Tai praktiškai pager'is, su kuriuo galima skambinti pačiu nepatogiausiu būdu.
tomas_vaitkevicius 2021-05-30 16:58
Aš nesu bandęs skambinti laikrodžiu, bet man visuomet atrodė, kad iš adresų knygelės užtenka išsirinkti adresatą ir paspausti skambinti. Gal tik sujungimas su bevielėmis ausinėmis atrodo kiek painesnis.
conjurer 2021-05-30 17:18
Manau kad be ausinių tai labai keista - visi girdi, ir tu atrodai kaip koks veikėjas iš pigaus fantastinio serialo.
tomas_vaitkevicius 2021-05-30 17:31
Na kadangi atsiliepus telefonu mūsų sakomus žodžius aplinkiniai vistiek išgirsta, žmonės ėmė dažniau susirašinėti, o privačius pokalbius palieka labiau asmeninei nuošalesnei aplonkai. Taip pajuokavus, užsieniečiams turėtų būti patogu skambinti laikrodžiu, jų kalbos vistiek absoliuti dauguma nesupranta.
conjurer 2021-05-30 17:39
Sakyčiau čia kartos dalykas, bet taip, senesnės kartos kurios neperka laikrodžių, dažniau linkę skambinti, o jaunesnės, kurioms laikrodžiai įdomesni, užsiknis su jais rašydami ar diktuodami žinutes.
tomas_vaitkevicius 2021-05-30 18:06
Jei bus koncentruojamasi ne tik į sveikatinimo funkcijas ir jeigu Samsung su Google tuo rimtai užsiims, galės per penketą metų telefonų funkcijas pervesti į laikrodžius. Tik norinčių ir gebančių dirbti tokioje srityje yra mažokai.
conjurer 2021-05-30 18:58
Nah, senai ebay esu matęs , jie gal nebuvo tokios geros kokybės kaip modernųs išmanieji laikrodžiai, bet turėjo sim kortelės lizdą, skambinimą, ir visą kita ką paveždavo.
tomas_vaitkevicius 2021-05-30 19:33
Na taip yra laikrodžių pusiau telefonų su triskart didesnėmis 2000 mAh baterijomis, kad galėtų išlaikyti dieną naudojimo, tačiau su tokiu dydžiu tai jau labiau telefonas pritvirtintas ant rankos negu laikrodis. Google dėl to ir dirba su Samsung kad mums šiek tiek mažiau pirštais reikėtų maigyti į ekraną prisimerkus. Ten daug darbo laukia.