Tai, kas Lietuvoje neįsivaizduojama: Pakistane nuo COVID-19 nesiskiepijantiems asmenims blokuojamos SIM kortelės  (2)

Penktadienį naujienų agentūra ANI pranešė, kad Pakistano Pandžabo provincijos vyriausybė nusprendė blokuoti neskiepytų piliečių SIM korteles. Taip siekiama kovoti su šalyje vyrančiu abejingumu skiepytis nuo COVID-19.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša ARY News, šis sprendimas buvo priimtas Lahore vykusiame posėdyje, kuriam pirmininkavo provincijos sveikatos apsaugos ministrė Dr. Yasmin Rashid. Šiuo žingsniu, matyt, siekiama priversti visus piliečius, kurie atsisako skiepytis, kuo greičiau tai padaryti.

Sumažėję skiepijimo tempai

Pakistano Pandžabo provincijos sveikatos apsaugos ministrė Dr. Rashid teigė, kad dėl masinio skiepijimo provincijoje „gerokai sumažėjo“ ligos atvejų. Tačiau Pendžabo pirminės sveikatos priežiūros departamento parengta ataskaita rodo, kad provincijoje vis dar nepavyko pasiekti nustatyto vakcinacijos tikslo.

 

Vasario 2 d., kai Pakistane buvo pradėta masinė vakcinacijos akcija, apie 300 000 pirmosios vakcinos dozės gavėjų taip ir negrįžo gauti antrosios dozės.

Pakistano nacionalinės sveikatos apsaugos ministerijos (NHS) pareigūnas sakė, kad administracija nustato ir suskirsto žmones, kurie nustatytu laiku neatvyko pasiskiepyti antrąja Covid-19 vakcinos doze. „Yra tikimybė, kad kai kurie iš jų galėjo mirti prieš gaudami antrąją dozę“, - pareigūną citavo ANI. Jis pažymėjo, kad dalis šių žmonių galėjo užsikrėsti koronavirusu gavę pirmąją dozę ir nuspręsti nesiskiepyti antrąja, o kiti tiesiog galėjo tapti neigiamos propagandos apie vakciną aukomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Agnė Tarailaitė
(2)
(7)
(-5)

Komentarai (2)