Pirmoji pasaulio valstybė, istoriniu sprendimu patvirtinusi bitkoiną teisėta savo valiuta, pradeda masinę jų kasybą – energiją naudos iš vieno egzotiškiausių šaltinių (Video)  (3)

Praeitos savaitės pradžioje nedidelė pasaulio valstybė įėjo į istoriją kaip pirmoji šalis pasaulyje, priėmusi bitkoiną kaip teisėtą mokėjimo priemonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar, Salvadoro prezidentas Nayibas Bukele paskelbė naujovišką planą išgauti naują nacionalinę valiutą: ugnikalnius.

Tviteryje, paskelbtame per kelias valandas po šalies kriptovaliutos priėmimo, Bukele pasauliui paskelbė, kad valstybinės geoterminės elektros įmonės vadovui nurodė įrengti ugnikalnių energija varomos bitkoinų kasybos įrenginius.

Salvadoras yra mažiausia šalis Centrinėje Amerikoje, tačiau ji yra viena iš pasaulio geoterminės energijos gamybos lyderių. Taip yra todėl, kad valstybė įsikūrusi pačiame Centrinės Amerikos vulkaninio lanko viduryje: 1500 kilometrų ilgio grandinėje besitęsiančioje nuo Gvatemalos iki Panamos, kurią sudaro šimtai ugnikalnių. Pasinaudodamas 23 aktyvių ugnikalnių šilumine energija, Salvadoras gali iš atsinaujinančių šaltinių pagaminti maždaug ketvirtadalį visos šalies suvartojamos energijos.

 

Tai svarbu, nes energijos suvartojimas yra didelė bitkoinų kasimo problema. Norėdami gauti kibernetinę valiutą, kompiuterio vartotojai turi ją „iškasti“: kitaip tariant, jie naudoja savo kompiuterių apdorojimo galią sudėtingoms matematikos užduotims spręsti. Šie sprendimai naudojami norint patikrinti ankstesnes operacijas, kurių metu sukuriama šiek tiek bitkoinų kriptovaliutos.

 

Tačiau, skirtingai nei įprasti pinigai, yra ribotas kiekis bitkoinų. Štai kodėl pastaruoju metu šoktelėjo bitkoinų ir grafikos plokščių, kaip ir daugelio kitų įrenginių reikalingų kriptovaliutos „kasimui“, kaina. Kalbant apie šalis, dabar bitkoinų kasyba yra atsakinga už didesnį energijos suvartojimą nei Argentina ir jau pasivijo Čekiją.

Nors šis poveikis aplinkai kelia nerimą, daugelis bitkoinų gerbėjų sako, kad valiutos populiarumas sustiprins atsinaujinančios energijos technologijas. Suplanuota Salvadoro ugnikalnių energija varoma bitkoinų „kasykla“ yra viena iš užuominų, kad jie gali būti teisūs.

„Mūsų inžinieriai man pranešė, kad jie iškasė naują gręžinį, kuris duos maždaug 95 MW 100% švarios, nulinės emisijos geoterminės energijos iš mūsų ugnikalnių", - tviteryje parašė Bukele kartu su vaizdo įrašu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(9)
(10)

Komentarai (3)