Ar tai užbaigs pasaulinę krizę? JAV ir ES technologijų aljansas siekia iš esmės išspręsti mikroschemų trūkumo problemą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-06-25 12:18
Labai puiku. Taip ir toliau.
kestutisz 2021-06-25 13:13
Na, bet čia nematau nieko be lozungų. Jokio intereso tam, o kodėl čia gi taip nutiko visų pirma, kad viskas gaminama tik "ten"? Jokios dirbtinės injekcijos to nepakeis, tik gal kažkiek tarpininkų-įsisvadintojų pagyvens šiek tiek geriau.
conjurer 2021-06-25 13:47
O prie ko čia IBM? Niekas jų čipų masiškai neperka. Jie turi kelias powerpc platformas, kurios brangios, ir eiliniam naudotojui visiškai nepraktiškos. O šiap jie verčiasi iš sprendimų kūrimo, ne čipų gamybos. Vienintelis įdomus dalykas, kad europoje bus investuota į liustų gamybą. JAV nežinau, suma atrodo juokinga. Jei europoje atsiras 7nm ir mažesnių čipų gamybą, čia bus tik laimėjimas mums. Ir tą būtina daryti, nes jei kinai užpuls taivaną, situacija bus labai neaiški. Kelios ne ten numestos bombos, ir TSMC gamybai šakės.
Talkatif 2021-06-25 21:24
Čipai yra strateginis komponentas. Todėl labai praktiškas žingsnis jų gamybą prižiūrėti valstybiniu lygmeniu. Dabar kritus Taivanui, pasekmės būtų brangios.
kestutisz 2021-06-26 12:12
Tos valstybės kur būtent "prižiūri" gamybą - ir velkasi uodegoje. Kažką ten turi su "mūsų mikroschemos pačios didžiausios pasaulyje", bet ne daugiau. Taip, turi suteikti sąlygas, konkuruoti dėl noro priimti gamintojus, pripažinti galbūt strategine sritimi, bet be fanatizmo. Tai tokia pat prekė kaip ir visos kitos - bus poreikis, pagamins arba parduos tik daugiausiai sumokėjusiem. Kaip ir bet kokias deficitines prekes.