Šiurpi riba jau peržengta? Mokslininkai ragina kuo greičiau stabdyti dronų-žudikų naudojimą, kol jie netapo masinio naikinimo ginklu (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-06-21 21:19
Ką reiškia "kol netapo". Ar šitas straipsnis iš 2001 metų? Tipo kaip autopilotu? Video visai nieko, primena filmą angel has fallen: https://www.youtube.com/watch?v=a9QkYAHPxg0
Talkatif 2021-06-21 23:59
Jungtinės tautos, karas ir etika... : )
kestutisz 2024-06-12 10:02
Mhm, uždrauskit, kad mažos šalių bukagalviai atstovai negalvodami pasirašytų (čia kaip mes dėl minų), o vieniteliam galimam agresoriui - būtų dzin.
Magnus 2024-06-12 10:40
Čia jau nuo to nepabėgsi. 1. Anksčiau ir šaudymas iš lanko buvo "bailių" reikalas. Vėliau jau šaudymas revolveriu tapo "kieta". 2. Žudymo įrenginių progreso nesustabdysi susitarimais, reikia pakeisti visų pasaulio vyrų požiūrį į kovą bei gyvenimą, kas faktiškai yra neįmanoma. 3. Dronus žudikus galima kurti labai pigiai ir juos kurti gali beveik kiekvienas. Esu įsitikinęs jog su 4000 Eurų biudžetu šiuo metu nieko neišmanydamas apie dronus, bet mokėdamas puikiai programuoti bei naudotis ineternetu + chatgpt per 1metus sukurčiau +nupirkčiau droną kuris galėtų atpažinti veidą ir visu greičiu trenktis į tą žmogų, bei jį nužudyti ar tai suluošinti. Tai ką jau kalbėti apie tuos kurie turi kelių šimtų milijonų (milijardų) biudžetą bei neribotą laiką kūrimui...
kestutisz 2024-06-12 11:11
Taikiame pasaulyje kur to nesitikima, kaip teroristinį veiksmą - gal. Kare ar net kokį šiaip taikiame pasaulyje saugomą konkretų asmenį - praktiškai be šanksų.
HardAxe 2024-06-12 13:37
koks skirtumas ar sutarsi nekurti - tavo priešas vistiek kurs. daug sulaužysi prototipų, konstruodamas. Atpažinti žmogų (objektą), taip. Atpažinti veidą - kokiu atstumu? https://www.infinitioptics.com/whitepap ... tification tau reikia ~250ppm(pixels per meter) rezoliucijos. Sunkoka situacija, techniškai. Nebent arti priskrisi gerom apšvietimo sąlygom. Toliau pats drono valdymas - yra nerealios galimybės automatiškai valdyti patį droną, bet jis sunkiai orientuojasi aplinkoje (relijiefas, vėjas, kliūtys). sakyčiau: priskridęs arti identifikuosi žmogų? taip. Atviram lauke pataikysi į žmogų? taip. Autopilotu skrisi per miestą ir rasi taikinį, į jį tėkšies? ne. paliksi droną ant mašinos stogo, jis sulauks savininko, jį atpažins, pakils ir tėkšis? taip.