Tikrasis „Žmogus aukštoje pilyje“ scenarijus – jei nacistinė Vokietija būtų laimėjusi Antrąjį pasaulinį karą? Liktų tik viena jėga, galinti tam pasipriešinti (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2021-07-07 11:05
Vokiečiai nesigaili pralaimėtų karų, nes kiekviena nesėkmė įkvepia atgimti stipresniam, fiziškai, technologiškai. Po pergalės dažnai užmiegama ant laurų, o kolapsas skatina progresas, tobulėjimą. Taip nutiko rusams, mums po Žalgirio mūšio ir daugeliui kitų tautų
technologas 2021-07-07 14:26
Patrūkusi būtų Vokietija. Gyventojų tada joje buvo apie 60 milijonų, tarkime rimčiau kariavę būtų kelis metus, 5-10 milijonų žuvusių vyrų. Kâ turim, apie 20 milijonų vyrų likę, dalis vaikai, vyresnio amžiaus, be to, dirbti irgi kažkam reikia, negi vien moterys dirbs ir vaikus augins (liūdna būtų pažiūrėti). Tų 5-10 likusių milijonų nepakaktų dideles teritorijas užkariauti ir išlaikyti. Vaikams reikia laiko užaugti. Jei pamenate, gale karo hitlerjugendo jaunimas jau "ėjo apyvarton".
Benediktas 2021-07-07 14:30
Net jei butu nugalejusi sovietu sajungą, vistiek Vokietija nebutu laimejusi II pasaulinio.
bahuriux 2021-07-08 07:32
Taip žinoma, bet ypač mažai šancų liko po Hirosimos ir Nagasakio bombardavimų.
Benediktas 2021-07-08 08:26
Banginis 2021-09-02 00:43
Juk visi žino, jei ne išgraibyti branduolinės fizikos mokslininkai vokiečiai, po karo nei amerikonai nei rusai nebūtų taio greitai sukūrę atominės bombos. Tad svaičiojimas kad mišrūnai būtų numetę bombas ant Vokietijis, tik niekuo neparemtas pramanas. Greičiau jau vokiečiai būtų pradéję mėtyt atomines bombas, jei niem nebūtų pristigę laiko.
AAA000 2021-09-02 01:08
mum nenutiko ka parasei. mum nutiko kitkas. praradom populiacija del maro. karas laimetas - bet laimetojai ismire del kitu priezasciu. neliko kam pasimt laurus ir nauda antivakseriai kalti vienu zodziu, sugriove LDK arabai maro vakcina isrado ir uztat musulmonu kaip prisikta daba pasauly... aplamai tas musis nebuvo toks "lemiamas" mums, kaip aiskinama. jis tik viena ordina sugriove. o ne visus priesus nugalejo. cia rusai ispute - kad uzsimaskuot kaip draugai/bendradarbiai o kruva LDK pergaliu pries rusus istryne is istorijos... ar bendradarbiavimus su mongolais pries rusus ir pan... manipuliacijos istorija ir tiek... as aplamai skeptiskas - nes religija tai primete vistiek... tai ka mes ten laimejom? karaliaucius net ne musu, nors teisiskai turetu priklausyt... bijo net pakelt politikeliai dabartiniai sita klausima
conjurer 2021-09-02 14:34
Kad ten rusynas. Niekam jo nereikia. Karaliaučių pralaimėjom prieš 500 metų. Vokiečių "prūsija" jau sunaikino senąją baltų kultūrą, ir pasiliko tik vardą, o dabar rusai ten parazitauja daug metų.
vanduo4 2021-11-28 13:14
Įdomu, kodėl Vokietija nusprendė pulti Rusiją? Jie dar nesusitvarkė su Anglija, turinčia JAV paramą, o jau atidarė naują frontą. Vokiečiams tai nebūdinga išbalansuota strategija.
conjurer 2021-11-28 16:15
Perteklinis optimizmas. Be to naudoti tuos milijonus rusų kare būtų buvusi naudinga strategija.
PCP 2021-11-28 23:17
Suvorovo knygose šis atsakymas. Ypatingai "Savižudybė" je. Iš esmės vokiečiai suprato kad jau per daug apžiojo, buvo ne tik anglija, prancūzijos dar pusė su savo kolonijom - buvo dar ir balkanai, bei daugybės okupuotų teritorijų išlaikymas. Ko į tą rusiją lysti? lebensraum? Bet taigi yra dar neužimta Nica, visa žydroji pakrantė. Kam visa tai mest ir eiti imti Rusijos purvynų? O Rusijai pulti Hitleris neturėjo nieko - nei rūbų, nei tinkamų tankų, nei ilgo nuotolio bombonešių, ir netgi sunkvežimių - visa logistika vyko arklių vežimais, o pėstininkai žygiavo kaip ir prieš 2000 metų. Naciai netgi nebuvo pasiruošę žiemai tinkamo benzino. Maskvą paimti iki žiemos vokiečiai turėjo šansus artimus nuliui. Visas "blitzkrieg" memas yra pasaka sukurta nuslėpti tikrąjai ssrs užpuolimo priezasčiai - ir sukurti iliuziją kod neva ssrs ramiai sau gyveno ir niekšai fašištai užpuolė tėvynę. Iš tikro gi, Stalinas niekur nebuvo ismetęs svajonių apie pasaulinę revoliuciją, carų per šimtus metų kauptą auksą investavo į geriausią ir gausiausią to meto tankų kariuomenę. Ir kai tik prie Rumunijos sienų sutelkė didžiules pajėgas. Kurios ten tikrai ne apkasus ruošėsi kasti. Hitleris suprato kas laukia. - jei rusai puls pirmi ir užims jo vienintelį naftos šaltinį - galas viskam neabejotimai. Todėl nusprendė pasielgti taip kaip pasielgė, ir pats nors ir nebuvo pasiruošęs puolimui, bet puolė didžiules, taciau tik desantui paruoštaa SSRS pajėgas - aerodromai visai šalia sienų, milijominė parašiutininkų armija, lengvi, labai greiti ir galintys plaukti tankai - viskas pasirodė bevertiška ginyboje. Sovietai net savo žemės žemėlapių neturėjo, o europietiškų - buvo ištisais vagonais prispausdinta. Pulti juos buvo neįtikėtinas ėjimas. Stalino žvalgyba puikiai žinojo kad vokiečiai neturi šansų, kad hitleris turi viso labo 3000 niekam tikusių tankų, (kuriems kas 700km reikia kapitalinio remonto arba naujo variklio - o dalių pastoviai trūko - šaltiniuose užrašyta kaip Hitleris, po didelių įkalbinėjimų asmeniškai po keliolioka vnt skirsgo tuos variklius) reiškia iki Maskvos nuvažiuoti - kaip iki mėnulio. Jau net imant lenkiją jo daliniams buvo didžiulių problemų su tiekimu - baigėsi benzinas ir panašiai. Rusai viska žinojo ir būtent todėl taip drąsiai telkėsi prie sienų. ir kai netikėtai gavo į dantis - buvo taip išmušti iš vėžių beprotiško Hitlerio žingsnio.Joks racionalus žmogus su bent trupučiu žvalgybos informacijos jo vietoje SSRS nebūtų puolęs. pabaiga buvo aiški pirmąją barbarosos dieną. Bet kita vertus, - geresnių variantų nebuvo. Pasiduoti iš karto arba eiti su savo kad ir šūdinom kortom all-in. O Stalinas galiausiai savo planą įgivendino, tačiau jam pavyko "išvaduoti" viso labo pusę europos. Baisiai dėl to sielojosi. Nelabai šventė jis tą karo pabaigą ir nelaikė to pergale. Tik vėliau, po Stalino SSRS atsirado visa "didžiojo tėvynės" karo pompastika su didžiuliais pergalės paradais. P. s sory už klaidas - phoneposting.