Skraidančio automobilio prototipas atliko bandomąjį skrydį tarp oro uostų: iš automobilio į orlaivį virsta vos per 2 minutes (Video)  ()

Skraidančios mašinos idėja žmonių galvose sukosi nuo Leonardo da Vinčio laikų. Dabar, Slovakijoje, skraidančio automobilio prototipas atliko sėkmingą 35 minučių trukmės skrydį tarp tarptautinių Nitros ir Bratislavos oro uostų, taip priartindamas svajonę prie realybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greitas ir patogus

Hibridiniame automobilyje-lėktuve „AirCar“ sumontuotas BMW variklis, naudojami įprasti degalai (benzinas), o viduje telpa du keleiviai, kurių masė neviršyja 200 kg.

Jo kūrėjas, profesorius Stefanas Kleinas, teigė, kad jis gali nuskristi apie 1 000 km., 2 500 m. aukštyje ir iki šiol ore išbuvo 40 valandų.

Iš automobilio į orlaivį jis virsta per 2 minutes ir 15 sekundžių, mat siauri sparnai sulankstomi prie automobilio šonų.

Ankstyvą pirmadienio rytą profesorius S.Kleinas, atvykęs tiesiai nuo kilimo ir tūpimo tako, juo nuvažiavo į miestą, stebimas pakviestų žurnalitų. Šią patirtį BBC portalui kūrėjas apibūdino kaip „normalią“ ir „labai malonią“. Ore automobilis pasiekė 170 km/h greitį.

Dideli lūkesčiai

Su besiformuojančia skraidančių automobilių rinka siejami dideli lūkesčiai, nes populiariojoje kultūroje šie automobiliai jau seniai pranašaujami kaip vizionieriškas ateities orientyras.

Konsultacinė bendrovė „Morgan Stanley“ 2019 m. prognozavo, kad iki 2040 m. šio sektoriaus vertė gali siekti 1,5 trilijono JAV dolerių.

 

Manoma, kad tai galėtų padėti išspręsti esamų transporto infrastruktūrų apkrovos problemą.

Didžiulė rinka

Už „AirCar“ atsakinga bendrovė „Klein Vision“ teigia, kad prototipas buvo kuriamas maždaug dvejus metus ir kainavo mažiau nei 2 mln. eurų. Bendrovės „Klein Vision“ patarėjas ir investuotojas Antonas Rajacas BBC portalui teigė, kad jei bendrovei pavyktų pritraukti bent nedidelę dalį pasaulinių oro linijų ar taksi pardavimų, ji būtų labai sėkminga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: