Prancūzijos kompanija „Iguana“ siekia rekordo: ruošiasi pristatyti greičiausią pasaulyje amfibiją - jau žinomos galimybės daugelį nustebins (Foto, Video)  ()

Prancūzijos kompanija „Iguana“ siekia rekordo su nauju laivu-amfibija, sukurtu taip, kad viršytų visus kitus rinkoje esančius tokio tipo laivus, kurių maksimali galia yra 900 AG.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iguana Pro“ laivas-amfibija yra šešių vietų kariniam tikslui pritaikyta transporto priemonė, galinti plaukti 55 mazgų greičiu (101,9 km/h). 

Nors „Iguana Pro“ skirta kariniams tikslams, gamintojas laivui pritaikė civilinės rinkos dizainą, daugiausia dėmesio skirdamas maksimaliam našumui, rengdamasis išleisti dviejų vietų versiją su dviem 450 AG pakabinamais varikliais.

Kaip ir visos „Iguana“ amfibijos, sausumoje šis laivas yra daug lėtesnis. Jis rieda dviejų kevlaru sustiprintų guminių vikšrų pagalba.

„Iguana Pro“ gali įveikti bet kurį reljefą, pradedant minkštu smėliu, baigiant purvu ir samanotomis uolomis. Laivas gali pakrypti net 40 laipsnių kampu neprarasdamas pusiausvyros. „Iguana Pro“ nenuvirs net tada, kai 11 žmonių stovės jo priekyje - kad ir kaip keista tai atrodytų.

 

Žinoma, „Iguana Pro“ nėra skirta naudoti greitkeliuose. Sausumoje laivas yra lėtas, taigi kokia prasmė tokiai amfibijai? Na, tai valtis, kurią galima saugiai pastatyti garaže, apsaugoti nuo blogų oro sąlygų ir švartavimosi mokesčių, o paskui nuvažiuoti į vandenį ir parsigabenti be vilkiko ar priekabos. Per porą minučių tokia valtis gali atsidurti vandenyje ir greitai judėti. Tai gali būti greičiausiai į sausumą išlipanti valtis.

Gamintojo teigimu, nauja statoma valtis bus „greičiausia amfibija pasaulyje“, o liepos mėnesį planuoja atskleisti daugiau detalių.

 

Dabartinis pasaulio rekordininkas yra „WaterCar Panther“ prototipas, kuris dar 2010 m. vandenyje gebėjo plaukti 52 mazgų greičiu (96 km/h). Tačiau gamybinė „WaterCar Panther“ gali plaukti tik 39 mazgų (72 km/h) greičiu. Bet kuriuo atveju abi versijos yra lėtesnės už žadamą „Iguana Pro“ greitį. Visgi, sausumoje „WaterCar“ gali keliauti 129 km/h greičiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()