Kaip šnipinėti karines bazes iš kosmoso? Tai stebėtinai lengva: tiesiog patys galite atskleisti keletą paslapčių (Foto, Video)  ()

Naujas vaizdo įrašas siūlo smagų įvadą į nemokamą veiklą, kurią gali atlikti visi: šnipinėti šalis ir jų ginkluotąsias pajėgas iš kosmoso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keithas Masbackas, buvęs JAV armijos stebėjimo ir žvalgybos integracijos direktorius, JAV geografinės erdvės žvalgybos fondo senbuvis neseniai parodė, kaip naudoti palydovinius vaizdus, ​​norint apžiūrėti bet kurią – taip, bet kurią – vietą planetoje.

Yra keletas gudrybių, kaip identifikuoti karines bazes ir kitus, atrodytų, slaptus objektus palydoviniuose vaizduose, kuriuos nemokamai galite rasti tokiose svetainėse kaip „Google Maps“ ir JAV geologinė tarnyba.

Šnipinėjimo triukas Nr. 1: ieškokite tiesių linijų

Gamta retai sukuria tiesią liniją, sako Masbackas, taigi, jei matote ją palydoviniuose vaizduose, tai yra geras žmogaus veiklos ženklas šioje srityje.

Šnipinėjimo triukas Nr. 2: atpažinkite eilutes

Masbackas taip pat siūlo nuskaityti vaizdus ir atkreipti dėmesį į ypač tvarkingas eiles, kurios dažnai rodo karinių bazių buvimą. Tokia organizacija yra karinės drausmės ir praktinio poreikio sekti pavojingą įrangą rezultatas.

 

Šnipinėjimo triukas Nr. 3: raskite kilimo ir tūpimo takus

Kariniai aerodromai yra bene lengviausiai randamos vietos. Šie aerodromai dažnai yra mažesni nei tarptautinis oro uostas, aptarnaujantis didelį miestą, tačiau jų kilimo ir tūpimo takai yra vienodai ilgi, jei ne ilgesni. Kilimo ir tūpimo takai taip pat padvigubinami, jei vienas būtų suniokotas mūšio metu.

JAV karinių oro pajėgų Kunsano oro bazėje Pietų Korėjoje yra visi klasikiniai oro bazės bruožai, įskaitant orlaivių bunkerius, pastatytus ševrono formos pietiniame tako gale.

Kunsanas taip pat turi keletą stačiakampių pastatų, kurie yra amunicijos bunkeriai, skirti apsaugoti bombas ir raketas, tuo pačiu sulaikant sprogimą, jei gaisras susprogdintų viduje laikomus ginklus.

 

Šnipinėjimo triukas Nr. 4: stebėkite vandenis

Jūrų bazes taip pat gana lengva pastebėti – tereikia ieškoti uosto ir lėktuvnešių. JAV ir Japonijos karinė jūrų bazė Jokosukoje, Japonijoje, yra vienas ryškiausių pavyzdžių.

Šioje palydovinėje nuotraukoje matomas „USS Ronald Reagan“, šalia jo – laivas „USS Blue Ridge“. Taip pat galite pamatyti JAV ir Japonijos naikintojus.

Šnipinėjimo triukas Nr. 5: raskite stovėjimo aikšteles

Norite rasti kariuomenės bazes? Paimkime, pavyzdžiui, Fort Carson Kolorado valstijoje, JAV kariuomenės 4-osios pėstininkų divizijos namus.

 

Kariuomenės bazės dažniausiai atrodo kaip savarankiškos bendruomenės, kur yra daugybė apartamentų komplekso stiliaus būstų, neįprastai didelių transporto priemonių, stovinčių tvarkingose eilėse, ir mažų sraigtasparnių bei fiksuoto sparno lėktuvų oro uostų.

Paprastai bazės teritorijoje yra didelis, rudas plotas, kuris, atrodo, daug kartų buvo išmindytas vikšrinių šarvuočių.

Aukščiau esančioje nuotraukoje galite matyti Sierra armijos depą Šiaurės Kalifornijoje, Lasseno apygardoje.

Sierra yra vieta, kur kariuomenė beveik nesibaigiančiose šimtų transporto priemonių eilėse stato pasenusias ar kitaip nereikalingas šarvuotas transporto priemones, įskaitant kovos mašinas „M1 Abrams“ ir „M2 Bradley“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(7)
(31)

Komentarai ()