Kinijoje nuo konvejerio nuriedėjo naujas „Maglev“ traukinys: tai pirmasis traukinys pasaulyje, lėksiantis tokiu įspūdingu greičiu - kelionė iš Pekino į Šanchajų truks trumpiau nei skrendant lėktuvu (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2021-07-24 00:38
jooo. visiskas fail... kinai per prastai nukopijavo... turejo gi gautis kaip "made in USA" https://www.youtube.com/watch?v=vbtNrpkHmpA
kukulis4 2021-07-26 13:42
Ir vel lygini ratus ir batus, ane? Maglev traukiniai - ispudingi, bet jie dominuoja Azijoje (mainly Kinija ir Japonija) ne seip sau, o del to kad salyginai didelis kiekis zmoniu labai tankiai apgyvendintose teritorijose turi judeti greitai, bet salyginai mazais atstumais. Buvo poreikis, atsirado sprendimai. Europoje ir JAV situacija kiek kitokia - Zmoniu kiekiai mazesni, atstumai didesni, poreikis judeti greitai - tas pats, ar gal net didesnis. Del to turim Boeing ir Airbus. Kur Kinijos gamybos lektuvai? Keliones traukiniu, be abejo, zalesnes, bet kaina, toli grazu, ne visada yra patraukli. Nezinau kaip Kinijoj, taciau EU ir JAV keliones traukiniu yra brangios, labai daznai brangesnes, nei kad lektuvu. Turint omeny, kad EU ir JAV traukiniai laksto viso labo ~300km/h, tai ir laiko atzvilgiu traukinys patrauklus tik gan trumpose kelionese.