Statybos, kurioms pasitelktas net sraigtasparnis – kaip sovietai pastatė gyvenamąjį pastatą nuo stogo žemyn: kam to prireikė? (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dzebdze 2021-07-31 13:16
Tik ruskeliai gali sugalvoti tokią nesąmonę...
FarAway 2021-07-31 23:51
Tikroji priežastis dėl ko neprigijo ši technologija - ne brokas, o kvalifikuotų statybininkų trūkumas. Jų buvo per mažai, o jų paruošimas per brangus, kad masiškai statytų namus šia technologija.
AAA000 2021-08-01 10:06
nusisneki. sitaip brangiau. turi pagalbinis karkasas laikyt labai dideli svori. kuo aukstesnis gravitacinis namas - tuo beprasmiskesnes sanaudos... kranas - pigiausias pagalbinio-daugkartinio karkaso variantas... dabar is esmes vietoj laikino daugkartinio krano imontavo desimt vienkartiniu kranu... ir nuime tik kelimo mechanizma... ir tai labai sudetingai... tai pasiteisintu statant nebent po vandeniu ar po zeme - kai galetum sitas sanaudas ismest. ar bent logiskai apribot. kosmose cia butu idealus budas. jei statyt bet kuria kryptim. o tam modulines konstrukcijos sugalvotos.
FarAway 2021-08-01 11:30
https://www.youtube.com/watch?v=fITw0O17Rr4&t=1191s
radioaktyvas 2023-01-27 11:34
Daug kuo sovietai patiko, bet kai kur žmonėms mastelio trūko. Eilinį syki žmonės nepagalvojo, kad kranai kitokie turėjo būti ir tvirtinimo kilpos kitokios su blokais. Kur dar privažiavimas kranui vietoje pliurzės. Čia jau galima šnekėti apie kitokį miesto planavimą iš daugumos penkiaaukščių namų su keliai bokštiniais namais telekomunikacijom ir keliais liftais sanaudom mažinti. Nebuvo standartinių kvartalo planų su standartiniais įvažiavimais ir išvažiavimais kas darė kvartalus vis mažiau standartinius kas vėl neleidžia tiesti komunikaciju patogiausiu būdu lengviausiai prižiūrint jas ir t.t.