Rusija pildo savo pažadą – bandymuose sėkmingai atsijungė nuo pasaulinio interneto: kuria savo „Didžiosios Kinijos ugniasienės“ versiją (Video)  (1)

Testai buvo skirti „pagerinti Rusijos interneto infrastruktūros vientisumą, stabilumą ir saugumą“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-07-26 Rusija pildo savo pažadą – bandymuose sėkmingai atsijungė nuo pasaulinio interneto: kuria savo „Didžiosios Kinijos ugniasienės“ versiją (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija tikslingai atsijungė nuo pasaulinio interneto tarp birželio 15 ir liepos 15 dienos, rašo „RBC Daily“. Valstybinis ryšių reguliatorius „Roskomnadzor“ teigė, kad bandymų tikslas buvo pagerinti Rusijos interneto infrastruktūros vientisumą, stabilumą ir saugumą.

„Reuters“ praneša, kad neaišku, kiek tiksliai truko bandymas ir koks buvo poveikis Rusijos piliečiams.

2019 m. pabaigoje Rusija priėmė „suverenaus interneto įstatymą“, suteikiantį vyriausybei galią atsijungti nuo pasaulinio interneto susidūrus su kritinėmis ir užsienio atakomis.

Konkrečiai, įstatymai reikalauja, kad interneto paslaugų teikėjai įdiegtų „giliųjų paketų tikrinimo“ tinklo įrangą, galinčią nustatyti srauto šaltinį ir filtruoti turinį. Įstatymas taip pat numato, kad tokie bandymai turi būti atliekami kasmet.

Įstatymas yra nepaprastai prieštaringas – piliečiai nurodo cenzūros problemas ir dalyvauja protestuose. Naujoji įranga jau buvo naudojama norint sumažinti „Twitter“ greitį, o reguliavimo institucijos nurodė, kad nepavyko ištrinti turinio, kurį Maskva laiko neteisėtu.

 

Vėlgi, Rusijos vyriausybė teigia, kad jos ketinimai yra tik sumažinti kibernetines atakas, tačiau daugelis yra skeptiškai nusiteikę ir bijo, kad Rusija bando sukurti savo „Didžiosios Kinijos ugniasienės“ versiją, kuria, siekiama atitraukti savo gyventojus nuo pasaulinio interneto.

 

Surrey universiteto informatikas prof. Alanas Woodwardas išreiškė susirūpinimą: „Vis labiau autoritarinės šalys nori kontroliuoti tai, ką mato piliečiai – tą jau jau padarė Iranas ir Kinija. Tai reiškia, kad žmonės neturės prieigos prie galimybės kalbėti apie tai, kas vyksta jų pačių šalyje, jie bus laikomi savo šalies [informaciniame] burbule“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(3)
(39)

Komentarai (1)