Patogumas ar saugumas? Elonas Muskas patvirtino, kad „Tesla“ nesiūlys įprastų vairo variantų naujose „Model S“ ir „Model X“ transporto priemonėse (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

stdio 2021-08-05 20:44
Man Teslos patinka ir svajoju kada nors tokią turėti, bet vairas jau too much. Įprasti judesiai pvz. kada paleidi slysti vairą iš po posukio - neveikia.
kukulis4 2021-08-05 21:05
Vat as irgi - nei vairalazdes, nei standartiniu posukiu, sviesu, valytuvu svirteliu nebuvimas man neatrodo gerai. Galbut reiketu pamegint, ir pasirodytu visai patogu, bet is sono ziurint taip neatrodo. O dar tie lietimui jautrus mygtukai... Del situ tai nemegstu teslos...
Benediktas 2021-08-05 21:09
Saules piešt nepatogu, apsisukt 180 laipsnių gal irgi nevisai patogu. Bet tokie dalykai mažai užima nuo viso vairavimo. Kiek suprantu, toks vairas padarytas, kad geriau matytum ekraną už vairo. Bet jo, kas svarbiau: ar ekranas už vairo ar apvalaus vairo nebuvimas yra svarbiau, tik pabandžius galima pamatyt. Turbūt skirtingiems vairuotojams skirtingai.
SaMaras 2021-08-06 09:12
Tai pala pala, o tai kur man leteną laikyt pro čioles važiuojant bumčiką užsileidus? Vsio.. nenoriu tešlos
conjurer 2021-08-06 11:48
Tarp kojų?
Pumper 2021-08-06 12:55
Jei ekranas už vairo toks svarbus, kodėl 3 ir Y jo išvis neturi?
kukulis4 2021-08-06 13:00
Jeigu taip tiesiai sviesiai, tai apart cool factor, tokios formos vaire daugiau pliusu as nematau...
Benediktas 2021-08-06 13:43
Spėju turbūt todėl, kad yra žemesnės klasės automobiliai, negu Model S. Žiūrėti už vairo pvz į navigaciją ar šonines, galines kameras yra patogiau, nei žiūrėti 45 laipsniu kampu i ekrana viduryje salono. Ekranas viduryje tarnaus daugiau, kaip nustatymams ir multimedijai. Nori daugiau pliusų - pirk brangesnę mašiną.
VirtualGadget 2021-08-09 11:49
Sukant vairą 180 laipsnių rankos susikryžiuoja tai nepanašu, kad toks vairas būtų saugesnis ar geresnis nei standartinis. Jeigu kažkam taip reikia matyti skydelį tai jį galima perkelti į vairą per vidurį ir bus labai arti ir labai gerai matysis viskas. Galima būtų net padaryti, kad vidinė vairo dalis nesisuktų. Tai čia jeigu kam labai aktualus tas skydelis. Jeigu nori būtent tokio vairo kaip video tai gal jo veikimas turėtų būti panašesnis į vairalazdes. Kažkas panašesnio į dviračio vairą kur norint pasukti vieną pusę trauki arba stumi. Tik klausimas ar kas tokio vairo apskritai norėtų . Kai nežiūrima į patogumą ,o daroma tik dėl išskirtinumo tai tokie sprendimai dažnai nesulaukia didelio pasisekimo, ir tai manau galioja visose sferose. Jeigu paimti Windows 8 versiją kur visą valdymą perdarė prietaisams liečiamu ekranu ir pabandė prastumti tą idėją ant prietaisų kurie to liečiamo ekrano neturi patyrė fiasko. Greičiausiai kažkas panašaus nutiks ir su šiuo vairo sprendimu. Vairas nėra kažkokia sunkiai keičiama detalė. Nepatiks toks, tai manau bus galimybė pasikeisti į kitokį.
Benediktas 2021-08-09 11:56
Bus per arti, pavargs akys fokusuot.
VirtualGadget 2021-08-09 12:32
Gal būt nepatogumai galėtų būti dėl skydelio apšvietimo. O taip tai manau vairuotojai pagrinde žiūri į kelią ar stebi aplinką, o ne į skydelį. Galima skydelį iškelti ir prie lubų. Galima sugalvoti kad skydelio parodymus matytum tiesiai ant stiklo. Senesni automobiliai neturėjo tiek elektronikos. Tai ten ir prietaisų skydelis buvo daromas ir dedamas atitinkamai pagal galimybes. Dabar kai visus prietaisų skydelio duomenis gali nors ir po kapotu surinkti ir paskui perduoti į saloną. Tai tą prietaisų skydelį turbūt gali nors ir į telefoną pasidaryti.
Benediktas 2021-08-09 13:01
Na jei važiuoji pagal navigaciją, tai reiškia žiūri į ekraną kartas nuo karto ar telefono ar mašinos - nėra skirtumo. Ir jį reikia padėti į patogiausia galimą vietą. Ant stiklo projekcija gal ir gerai, bet neaisku kiek gerai matosi. Didelius ryskiai svieciancius skaicius gerai matysi, o jei mazesne detales? Šoninių, galinių kameru vaizdas ar gerai matysis ant stiklo?