„Windows 10“ pradėjo blokuoti „torrent“ klientus ir kriptovaliutos kasimo programinę įrangą  (2)

Rugpjūčio pradžioje „Microsoft“ pakeitė standartinės „Windows“ antivirusinės programos veikimo politiką. Griežtesnis nepageidaujamų programų blokavimo algoritmas dabar neleidžia atsisiųsti ir paleisti programų, kurias sistema laiko abejotinomis. Be kita ko, nemalonės taip pat susilaukė populiarūs sprendimai darbui su „torrent“ failais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Potencialiai nepageidaujamų programų blokavimo funkcija buvo įdiegta dar 2018 m., tačiau tada ją reikėjo suaktyvinti rankiniu būdu, naudojant sistemos „PowerShell“ įrankį. Tuo tarpu naujausias pataisymas įgalina jį numatytuosiuose „Windows Defender“ nustatymuose.

Funkcijos būseną galite patikrinti „Windows“ saugos nustatymų meniu (skyrius „Apsauga pagal reputaciją“). Du to paties pavadinimo jungikliai yra atsakingi už automatinį abejotinų atsisiuntimų blokavimą ir potencialiai nepageidaujamos programinės įrangos įdiegimą.

 

Programų, kurias „Microsoft“ laiko potencialiai nesaugiomis, sąraše yra kai kurios P2P failų bendrinimo programos, kai kuri su kriptovaliutos kasimu susijusi programinė įranga ir reklamos bei rinkodaros programos, kurios renka ir perduoda informaciją apie vartotojo nuostatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(11)
(18)
(-7)

Komentarai (2)