Keičiasi „Windows“ atnaujinimų politika: aiškėja, kaip dažnai vartotojus pasieks naujiniai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-07-19 13:58
Ant Windows negalima pykti, nes seniai yra nemokama alternatyva - Linux. Tik reikia administratoriu tureti, kuris supranta ir paruoš naudojimui. O kas moka patys susitarkyt - tai valio. Daugumai Windows aktualus tik dėl žaidimų ir pripratimo.
bat0nas 2021-07-20 10:31
"Tik reikia administratoriu tureti, kuris supranta ir paruoš naudojimui." Šitas komentaras labai gerai sudeda taškus ant "i", apie Linux kaip alternatyvą Windows ar MacOS operacinėms sistemoms. Checkmate
- 2021-07-20 15:19
Aj, pafleiminam ... Patirtis su Windows yra lygiai tokia pati - daugumos atžvilgiu šalia turi būti išmanantis žmogus, kad sudiegtų, paruoštų, prijungtų.
jilted 2021-07-20 15:45
Nežinau apie kokius atnaujinimus čia kalba, bet man Windows būna, kad net per savaitę kelis kartus reikia kažką atnaujint. O šiaip bent kartą per 2 savaites tai tikrai kažką 'naujina'.
bat0nas 2021-07-20 23:51
Nėr čia ką fleimint. Linux tinka nebent, kai nemyli labai savo tetos ar vaiko, tai jam suinstaliuoji Linux. O kalbant normaliai: imk bet kokią sritį ir bus N+1 argumentas, kodėl Linux'ams dar toli iki vartotojiškos OS. Programavimas - betvarkė. Appstore ir monetizavimas - nėr. Distribucijos - o varge kiek. Žaidimai - na čia aišku. Tvarkyklės ir programų suderinamumas - adios amigos. Nustatymų unifikavimas - nerasta. Visa OS sulipdyta iš atskirų servisų ir demonų, kurie kartais atrodo su OS neturi nieko bendro. Ir t.t.
HardAxe 2021-07-21 01:08
Programavimui ir serveriam - linux FTW. Aišku priklauso nuo konkrečios užduoties, bet vien aplinkos pasiruošimas windowsuose 10x labiau komplikuotas. Pvz kaip instaliuoti maven ir git windowsuose? A) "apt get install maven git", B) kuistis su naršykle, siųstis, perkraudinėti kompą... Tada ieškoti kokio cygwin norint turėti naudotiną konsolę. Dar nepamiršti perkraudinėti, kad RAM atlaisvėtų. Žaidimam - windowsai. Susimokėt sąskaitom ir pavartyt facebooką? bet kas, kas palaiko firefox ar chrome. Wwindowsų atveju reikės išjungti daug MS slamšto, telemetrijos, edge startavimo fone ir t.t. Linux gali neveikti su HW. MS office laimi prieš nemokamas alternatyvas, bet jis kainuoja. MAC nesu mėginęs, nežinau kaip ten kas. Bet prie progos norėčiau išbandyti.
bat0nas 2021-07-21 09:22
Aš ne apie patį programavimą ar aplinkos pasiruošimą, o apie visą app lifecycle, galimybę apmokestinti, app store, app platinimo kanalus, OS gamintojo standartizuotus įrankius ir pagalbą vystymui toje platformoje. Windows ir MacOS - viskas aišku. Linux - dėl N+1 filosofijų ir N+1 distribucijų - visa tai yra over complicated ir neaišku ar verta net prasidėti. Šis vaikinas ganėtinai paprastai paaiškina visą problematiką: https://www.youtube.com/watch?v=TaX5Se8bV90
Xdmin 2021-07-21 09:54
Mac kas nepatinka, kad labai mazai nemokamu programeliu, pvz paziureti cpu temperatura ar ventiliatoriaus greiti, paint'as irgi toks apkarpytas ir failu/folderiu narsymas bei perziura Windows patogiau veikia. Bet ties cia Mac minusai baigiasi. Mac dauguma dalyku apgalvoti, skirtas demesys i detales, ko Windows nei su ziburiu nerasi, ir jei po Windows isijungus Mac lyg ir nieko ypatingo atrodo, tai isijungus atgal Windowsus norisi juos istrinti. Na kad ir login langas, Mac password inputas jau yra sufokusuotas, gali iskart vesti slaptazodi, smulkmena, bet mane uzknisa kai Windows nesufokusuoja inputo arba neuzregistruoja pirmu simboliu. Xp/W7 nuejus i nustatymus galedavau pasikeisti ka noriu be Google pagalbos, gal tiesiog daug laiko praleides prie ju tai mintinai ismokau, bet ant W10 be Google nieko nebegaliu surasti. Mac irgi tenka paieskoti, nes tiesiog per mazai laiko ten praleides, bet viena karta suradus antra karta Google dazniausiai neprireikia, W10 atveju ten tokia painiava kad neisimenu jau nieko kaip ir ka pakeiciau. Taip pat MS labai jauciasi prievarta naudoti ju produkta, Edge kisamas visur, Skype pasileidzia pats, Teams man atrodo irgi kazkur vaidenasi, toks jausmas kaip po turgu vaiksciotum ir tau bandytu isiulyti kazka. Na ir W10 start langas su Candy Crush ir dar lyg reklamos yra, tai labai atbaido mane. Atrodo nepatinka nezaisk, bet mane varo is proto vien mintis kad turiu kazkokio sudo prigrusta i HDD kurio as visai neketinu naudoti ir negaliu net istrinti, tarsi virusuota kompiuteri naudociau Mano nuomone apart zaidimu, Windows daugiau nieko negali pasiulyti. Na dar ofise tinkama, nes spausdintuva lengviausia su jais turetu buti pajungti.
Šaras 2021-07-21 09:59
ir baigta. Spec softas kitas klausimas, visiškai priklauso kaip jis padarytas. Git'as winuose sudėtingiau? Nieko keisto - Git was created by Linus Torvalds in 2005 for development of the Linux kernel. Kam cygwin, jei dirbi su win? Powershell'as tam yra. Apie serverius galime daug diskutuot, bet kaži ar verta. Ir tas ir tas turi savų privalumų, pvz. active directory jau dešimtis metų auksinis standartas ir dar dabar nelabai pakeičiamas (nors jau ateina cloud'ai).
conjurer 2021-08-03 19:06
. Turbūt tu vienas iš tų kuris sukurs programą, kuri pakeičia wallpaperį, ir prašys 10 eurų per mėnesį iš kliento. Tad aš pilnai suprantu tavo pyktį, bet visiškai tavęs neužjaučiu, ir tikiuosi kad bankrutuosi išleisdamas savo pinigus tokioms šūdprogramėms.