„Tesla“ pagaliau pripažino, kad šiemet „Cybertruck“ gamyba nebus pradėta  ()

„Tesla Cybertruck“, kompanijos vadovo Elono Musko teigimu, bus geriausias markės automobilis. Ir jis iš tikrųjų yra į nieką nepanašus, todėl ir užsakovų jam netrūksta. Tačiau ilgą laiką „Tesla“ užsispyrusiai kartojo, kad pikapas gatvėse pasirodys dar šiemet, nors tai ir neatrodė kaip realistiškas pažadas. Dabar galiausiai oficialiai paskelbta, kad šiemet „Cybertruck“ nebus gaminamas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-08-09 „Tesla“ pagaliau pripažino, kad šiemet „Cybertruck“ gamyba nebus pradėta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašėme dar visai neseniai, bet tuomet apie tai buvo kalbama tik gandų lygyje. „Tesla“ viceprezidentas Larsas Moravy negalėjo patvirtinti, kad „Cybertruck“ dar šiemet pasieks gatves, nors kompanijos puslapyje buvo teigiama būtent taip. Ta informacija nebuvo atnaujinta nuo 2019 metų, kai „Tesla Cybertruck“ buvo pristatytas oficialiai. Bet dabar paskelbta oficialiai - „Cybertruck“ gamyba atidedama kitiems metams.

Kodėl „Tesla“ taip užsispyrusiai laikėsi pirminės prognozės, nors jau seniai aišku, kad elektrinio pikapo pasirodymas šiemet yra labai ambicingas tikslas? Ar ne geriau būtų paskelbti atsargesnę datą ir vėliau, jei seksis geriau nei planuota, paankstinti gamybą? Juk maloni staigmena dar nieko nenuvylė.

Iš tikrųjų, ne viskas taip paprasta. „Cybertruck“ užsakymų knyga buvo atverta iš karto dar 2019 metais. Norintys ten palikti savo vardą turėjo sumokėti tik 100 dolerių, kuriuos gali atgauti bet kuriuo metu, jei tik nuspręs automobilio nebepirkti. Ir tie užsakymai vis plūdo - neoficialiai jų skaičius jau viršijo 1,25 milijonus. Daug kas tai vadina nebloga nemokama paskola verslui vystyti - „Tesla“ turės tuos pinigus grąžinti arba tiesiogiai, arba kaip išsvajotą elektrinį pikapą. Be to, augantis užsakymų skaičius „Tesla Motors“ tampa nemokama reklama. Ar tų užsakymų būtų buvę tiek daug, jei numatyta pristatymo data būtų 2022-ieji? Galbūt, bet tikėtina, kad jų būtų buvę mažiau.

 

Netgi per antrojo ketvirčio rezultatų aptarimą „Tesla“ išsaugojo pažadą pradėti „Cybertruck“ gamybą šiais metais. Praėjo vos kelios savaitės ir dabar „Cybertruck“ puslapyje minima kita data - 2022-ieji. Jokių pranešimų spaudai, data buvo atnaujinta tyliai. Be to, tie patys 2022-ieji minimi visiems „Cybertruck“ modeliams, nors brangesni „Dual Motor“ ir „Tri-Motor“ pasirodys pirmieji.

 

Tai - ne skandalas. „Cybertruck“ ir taip nebūtų buvęs pirmasis pikapas rinkoje. „Rivian R1T“ gamybos pradžia irgi buvo atidėta, bet nedaug - iš liepos į rugsėjį. Bet „Cybertruck“ yra visai kitoks automobilis, kurį „Instagram“ karta pirks kad ir kada jis pasirodytų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()