Prieš dešimtmetį buvusi viršūnėje, dabar murkdosi dugne: nuo 2018 metų „Firefox“ paliko 46 milijonai žmonių – kas vyksta?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-08-16 16:34
Taip, jie užknisa su dizaino keitimu, tačiau turi geriausią naudotojui nereikalingų skriptų blokavimą. Tam aišku reikia pakeisti kelis nustatymus, bet lyginant su Brave (geresnė chrome versija), galima sukonfigūruoti kad jų blokuotų daugiau. Dėl greitumo, reikia atsiminti kad chrome, edge, opera, brave, ir dauguma kitų modernių naršyklių perėjo prie webkit varikliuko, ir tiesiog sukuria jam interfeisą, kai firefox vis dar palaiko savo gecko, ir dar ne vieną nemokamą projektą.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-08-16 17:04
Mobili versija tai labai suprastėjusi (interfeiso atžvilgiu). O ir add-on mobilioje versijoje tik keli. O desktop versijoje jau irgi visko neprisiminčiau ką reikėtų konfiguruoti jeigu persirašyčiau šviežiai.
conjurer 2021-08-16 17:15
, bet tuos kurie prieinami per meniu. Trunka 5 minutes max. Pagrinde dėl to kad modernus softas mėgsta tuos parametrus pakeisti po atnaujinimų.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-08-16 17:54
Kažkas ir man su tais tab'ais buvo užkliuvę. Dabar jau kai nepamenu kaip buvo, tai kaip ir jaučiuosi prisitaikęs. Bet tikrai erzina tie interfeiso pakeitimai. Galėtų palikti tuos senuosius modelius. Vat aš būtent apie about:config ir kalbu. Per meniu rasti dar +/- lengva. O ten tiesiog reikia prisiminti. Tai vieną jau nuo senų laikų keičiu: browser.search.openintab Šitas tam, kad ieškant iš searchbar'o atsidarytų naujame tab'e. Retai naudoju searchbar'ą, bet užknisa, kai ką nors ten suvedi ir ieškant uždaromas esamas turinys. media.hardwaremediakeys.enabled - dar vienas nereikalingas chlamas.
Pumper 2021-08-16 18:39
Nuo 90 versijos tai tikrai daug ką sugadino. Mobilią versiją jau prieš metus seną įsirašiau ir išjungiau atnaujinimus, nes visiškas šūdas pasidarė nuo 69 versijos. Prie 90/91 desktop dar bandysiu priprasti, bet gali tekti pereiti atgal prie 89.
VirtualGadget 2021-08-16 22:00
Kadangi Android sistemoje firefox naršyklė niekada neveikė be strigimų tai žiūrint į tai, kiek stipriai išaugo mobilių įrenginių naudojimas tai nieko nuostabaus. Kompiuteriuose firefox neturi populiarumo dėl savo kreivo dizaino. Paskutinėj versijoj kažkiek pataisyta, bet kaip matau daugeliui tie pakeitimai nepatiko. Kiek teko naudoti ir bandyti naršyklių tai firefox meniu turbūt daugiausia nelogiškų ir kvailų sprendimų. Bet kurioj kitoj naršyklėj paspaudus ant žvaigždutės išsisaugoja puslapį žymelėse (bookmarks) Ir padarius kad rodytų žymių juostą viršuje iš karto matai ką išsaugojai. Firefox turi aplankalą kurio neina ištrinti ar kaip kitaip perdaryti ir ten sukelia tas žymeles. Padarius kad rodytų žymeles jų nematyti. Kad tai sutvarkyti reikia atlikti dar kelis ar daugiau beprasmius veiksmus. Kodėl toks kvailas sprendimas paliekamas šioj naršyklėj ar dėl išskirtinumo ar dėl to kad kūrėjams ta nesąmonė patinka. Ar gal jie ta naršykle naudojasi tik tada kai reikia ką nors pakeisti pridėti ar nuimti. Pavyzdžiui opera naršyklė turi savo nelogiškų nesąmonių, bet iš pradžių ji veikė greičiausiai iš visų tuo metu buvusių. Kiek čia laiko praėjo gal pora ar daugiau metų ir pasibaigė visi pranašumai . Kompiuteryje firefox naudoja mažiau nereikalingų resursų. Nėra ten kaip Edge naršyklėj kažkokių bandymų rodyti žinias ar orų prognozes. Crome naršyklė siunčia duomenis į Google. Vadinasi vėl gi naudoja resursus be reikalo.
bahuriux 2021-08-16 23:28
Aš naudojau operą nuo pirmų jos versijų, būtent dėl tabų, tada atsirado FF su panašiu funkcionalumu ir dideliu greičiu neužkraunant dešimčių ir šimtų tabų (opera kraudavo visus tabus iš eilės iš kešo ir internetų tas mane erzino paskui sutaisė tą nesąmonę). Už FF ant PC aš nežinau geresnės naršyklės paskutinius kokius 8 metus gal, kad būtu addonų visiems gyvenimo atvejams nuo adblockerių iki videodownloaderių ir tt. O nubų visais laikais buvo dauguma kurie naudoja default apsus, todėl ir krenta populiarumas, na dar dėl mobilių su androidais FF ten sukasi tikrai lėtai. Telefone naudoju operą, dantis sukandes nes nėra kas veiktu geriau. Chrome ką aš žinau man ji kažkokia kaip IE6 įvilkta į modernesnį skiną, kažkokia apkarpyta be funkcionalumo ir be galimybės konfiguruoti pale save, na gal kas jau pasikeitė su adonais ir nustatymais nanaudoju tai nežnau.
AAA000 2021-08-17 00:16
pas mane ff pagrindine. crome papildoma. opera senai ismesta. siaip jau kokius 2 metus ff kazkiek uzknisa. mirineja ten kazkas funkcionalume...
DaveDeivax 2021-08-17 11:19
O pagal mane Stevas Jobsas kaltas, kad visus ant maldaknygių susodino O google tik pasinaudojo. Nuo 2015-16 metų daugumas naršo telefonuose - chromas (arba safaris), visi slap., pernešimas tarp įrenginių, gmailas kit google integracija - viskas ant lėkštutės. Kam vargintis? Kai kurie net vadina chrome'ą googlu. O jeigu esi labai sportiškas ir dažniau nuo sofos šokinėji prie desktopo - tave pasitiks Edge (gal dar kai kur IE ), bet jame ankščiau ar vėliau surinksi google, o ten tave nukreips kur "reikia". Į FF niekas nenukreips (gal duckgogo?). Kažkurios M$ instaliacijos duoda nuorodas į visas naršykles. Taip FF addonsai vieni kiečiausiu, bent jau prieš pora metu parsisiųst muziką iš pakartot.lt tik su FF sugebėjau. Video streamus, knygų viewerius irgi su FF addonsai lengviau nuimt. Tiesa daugelis fokusu veikia tik su <57 versijom Bet 98% naudotojų naršo - "scrolina", kam jiems FF? Ir jie ne 'nubai', o greičiau naudojantys FF yra 'geekai'. Chrome kažkokias internal funkcijas duoda čia chrome://about/ about:config aišku pilna laisvė Chrome'as šiuo atveju bent jau standartus palaiko ir saugumo žiūri.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-08-17 18:39
Chrome iš tel. išmečiau*, kai ši pradėjo grupuoti tab'us. Dar anksčiau lyg buvo galima išjungti tą nesąmonę, bet po kažkurio atnaujinimo jau nesigavo. Maždaug turiu 2 tab'us, bet kiekviename iš jų dar po 10 tab'ų - kas per š?
conjurer 2021-08-18 13:49
Tabception.
nzn 2021-08-18 14:50
Visi, kam bent kiek rūpi nepriklausomybė nuo didžiųjų korporacijų, turėtų palaikyti FF. Išlaikoma varotojų donacijų, daugiausiai, daugiausiai išvystyta naršyklė vis būna ant išlikimo ribos. Reikia suprast, kad toks produktas yra vienas iš tų kuris yra atsvara visokiems suvaržymams ir apmokestinimams ar reklamų apdėliojimams. Kai tik FF žlugtų, tuoj MS, Google ar Apple savo naršyklėse panaikintų visokių adblockųs ar kitokius kenksmingus jiems addonus.
conjurer 2021-08-19 15:20
Kad tai jau vyksta. Jei sėdi su ne mainstream naršykle, tu tiesiog to nematai. Yra google chrome alternatyvų, kurios geresnės, bet kai pasakai žmonėms "Brave", sako aš tik su "Chrome" moku. Vos keli procentai žmonių savarankiškai atsisako šių laikų internet explorerio (naršyklės kuri dėl monopolio tampa užknisančiu šlamštu). O adblokeris irgi stebūklū nedaro. Reikėtų pasidaryt filltrą kuris išmeta iš šio puslapio straipsnius kurių pavadinime yra žodžiai "kinijos", "turgeli", "stebuklai", "masiškai", "perkam", "savaitės", "akcija", "tikra bomba", "mažiausia kaina", "tokią kainą", "(„", "Xiaomi" ir tik tada pilnai nematysiu reklamų.