Perspėja, kad lustų krizė atsilieps kiekvienam: netrukus gali pritrūkti net skalbimo mašinų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-08-22 16:14
Kad trūkumą pastebiu tik vaizdo plokščių, pagrinde dėl kriptokasimo, kuris išpopuliarėjo dėl pandemijos, ir iš jos sekusios infliacijos, kuri pakėlė kriptovaliutų kainą. Na tai ir spekuliacija kuri atsirado iš nuobodžiavimo sėdint namie. Bet esmė kad visko realiai turim pakankamai. Tiesiog kai kurios firmos susiduria su problema, kad negali pagaminti prietaiso su naujos kartos procesoriais. Visada rasi senos kartos prietaisą. Nauji čipai neprideda daug funkcionalumo į tokius buitinius prietaisus. Dažniausiu atveju užtenka pigaus kelis dolerius kainuojančio mikrovaldiklio, kurių vis dar kaip prišikta. Ir neįsivaizduoju kokio velnio ten įtrauktas plaukų džiovintuvas, negi dabar jie visi su bluetooth?
kestutisz 2021-08-22 18:16
Tokie kaip NXP sustojimai gali įtakoti - jie gamina daugybę "nematomų" dalykų, kad ir AC-DC keitiklius https://www.nxp.com/products/power-mana ... MANAGEMENT - aišku galbūt "aukštesnio lygio" gamintojas gali susirasti kiniškų analogų, kažkada net ras veikiančių, bet tai užtruks. Šiaip toks panikos kėlimas yra labai dirbtinis, bandymas "pandemijos proga" prasivalyti nelikvidą, bet visai nenustebčiau jei pavyktų.
HardAxe 2021-08-23 09:51
https://play.google.com/store/apps/deta ... nfocontrol paimi vieno geriausio skalbenkių gamintojo apso įvertinimą, ir... nebenori gudrios skalbenkės
Benediktas 2021-08-23 10:48
Man irgi nereikia to telefeno prijungimo. Bet teisėbės dėlei tu pažiūrėk, dėl kokių problemų neigiami atsiliepimia - nes š...ai apsas padarytas arba prastas ryšys. Čia visai kita problemos, ne lustų.
conjurer 2021-08-23 11:37
Labiausiai nervinantis dalykas, kai programa valdanti elektroniką tavo namuose prašo prisijungti prie kažko. Nuo razer pelių, iki va tokios buitinės įrangos. Taip man atsitiko su gopro: atsinaujinau apsą, išvariau kur nėra interneto, ir pabandžiau pasinaudoti, "kaip ankščiau". O tie miele dar pasirodo mikrotransakcijas įvedė, lyg skalbimas būtų pay to win žaidimas. Na bet kaip minėjo ankstesnis straipsnis apie apple, tai logiškas žingsnis iš gamintojo, uždėti paywall, paprasčiausių buitinių prietaisų kasdieniam funkcionalumui.
kestutisz 2021-08-23 11:41
Su pačiais "išmanumais" dar yra kitos bėdos - jie viekia labai ribotą laiką. Jei tą pačia Miele nuipirksi turguje "iš vokietijos" po 10m naudojimo tai drąsiai gali tikėtis, kad viskas taip pat veiks dar ir tiek pat. Ir su paprastais mygtukais buvo visks sudizaininta veikti taip protingai, kad jokių appsų (ir juolab jų pataisymų) tau niekada ir nereikės. O visi vienkartiniai appsai turi bėdą, kad jie ir yra vienkartiniai (arba su mintimis kad nu biškį vėliau pataisysim). Pvz kaip tik nagrinėju Samsung NX serijos "su wifi" kamerą - ji puikiai veikia ir po 10 metų, bet ryšys su appsais jau yra labai sąlyginis. TIk sena appso versija (naujesnėse išmesti seni modeliai), tik su tam tikrais apribojimais kurie atsirado su naujesniais Android, na ir išvis - kaip jį sukūrė tik tam kad parodyti jog jie irgi gali, kad būtų ką reklamoje parašyti, bet appsai taip ir liko vaikiškoje stadijoje, nes gamintojui tiesiog neapsimoka palaikyti seno produkto, dėti ten kažką realiai naudingo (konkrečiu atveju yra foto persiuntimas, bet nėra galimybės jos padaryti, wtf).
kestutisz 2021-08-23 11:43
gopro appsas gi išvis žuvo, kai išmetė visą "protune" dalį (kaip nereikalingą/per sudėtingą ar kaip ten bando pasiteisinti dėl patentų)...
HardAxe 2021-08-23 14:23
Tenka prisipažinti, kad neseniai įsigyjau tokią skalbenkę ir niekam nerekomenduočiau "smart" dalies. Smart dalis, tai pilna telemetrija gamintojui, kad jis žinotų kiek tu ją naudoji ir kada pasiūlyti užsakyti ploviklių. Jeigu viskas veikia, gausi push-notifications, kai ji persiskaičiuoja skalbimo trukmę (tiesa, bugovai, tai trukmės neparašo) ir antrą pranešimą kai skalbimas baigtas. Konfigūruotis, kad nenoriu matyti pirmo - neišeina. Kad prisijungtų prie wifi skalbenkei reikia ir telefono koordinačių, kitaip mol neras wifi tinklo. Jų appsas/internetinis puslapis visai neintuityvūs ir abu labai labai lėti. Vartotojų pagalba telefonu - fantastiška. Plauna - puikiai. Tai mielė vis dar geras daiktas, bet integracijos patarčiau vengti.
Šaras 2021-08-23 14:36
kestutisz 2021-08-23 14:50
Skiedalai iš google pusės ir tiek, tokiem sluoksniuoti permissionai tai imho pirmiausia, kad paties googlo appsai praktiškai visada galėtų tave trackinti ir tiek. Tas pats yra su bet kokiu bluetooth niekučiu - kad koks appsas galėtų susijungti per BT, jam reikia būtinai location permissionų (ir tai turi būti įjungta system wide). Realiai lokacijos reikia tik navigacijom, kitom visada galėtų būtų išjungta visoje sistemoje, bet ne kaip tau koks play storas teisingą reklamą parodys jei nežinos kur tu :)
Šaras 2021-08-23 15:04
Visiškai ne apie tai kalbama. Miele appsas kitaip gauti wifi SSID negali, ir tai ne appso bėda. Ar androidas gali kitaip padaryt? Taip, žinoma. Bet logikos, kad reikalingas location permission naudojant funkcijas, kurios gali atskleisti tavo lokaciją, taip pat yra.
conjurer 2021-08-23 15:49
tinklams). Na kaip automobilių magėse būna. O jei neturi nfc telefone, visada galima paduoti pin kodą per skalbiankės ekraną. Net mano neišmani beko turi 4 skaitmenų ekraną, kuriuos esant reikalui galima stumti, taip parodant ir ilgesnius kodus.
kestutisz 2021-08-23 16:33
Na, imho apie tą patį, ir dar bt atveju lygiai tas pats. Bet kokiam kokio specifinio per wifi/bt valdymo appsui, kuriam nereikia viešo interneto, o sukuriamas vidinis networkas (fotoaparatas - konkrečiai pvz turimas nikon, ar skalbiankė pasikuria nuosavą dhcp, duoda ip telefonui, appsas prie jo jungiasi) - googlas tokiam briedui sufantazavo "saugumo" levelį kurio apėjimui jau turi duoti pilną accessą prie lokacijos. O apie tarpinį "pamiršo". Na, tarkim skalbiankės atveju ok, ji nevaikšto, gal gali ir kabėti prijungta nuolat prie tikro tinklo (bet ir tai abejoju tokiu reikalu), bet nešiojamiem daiktam tai kito būdo ir nėra. Net ir kokia juokinga apyrankė nieko nežinanti apie lokaciją, tik mokanti syncinti duomenis per bt - jos appsas tiesiog negali be tos permisijos nusiimti duomenų. Tai vartotojui tikrai gali kilti tik daugiau klausimų, kodėl tarkim man faloimitatoriui su bt reikia tikslios mano lokacijos? :)
HardAxe 2021-08-23 20:35
nu ok, nuraminai. Bet aš vistiek nesuprantu kam appsui reikia lokacijos, kad skanuotų vietinius wifi, arba lokacijos, kad pašarintų išsaugotą wifi. Kažkokia kvailystė, nebent google nori piri-nimagu įtraukti naują wifi į savo bazę.
conjurer 2021-08-23 20:47
Kaip suprantu, problema tame, kad lokaciją galima sužinoti pagal SSID kuriuos mato appsas, taigi tai prilygsta lokacijos paviešinimui.