Sveiki atvykę į dabartį - „Apple“ planuoja žengti visiškai logišką žingsnį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-08-19 17:30
Kaip suprantu, "logiškas žingsnis", šiuo atveju, yra perėjimas prie indukcinio krovimo, kurio įranga generuos dar daugiau elektronikos atliekų, švaistys daugiau elektros, ir tokiu būdu uždirbs apple daugiau pinigų. Apple po truputį tampa labai distopine kompanija, kuri nuo šiol leis bet kokios valstybės, bet kokiai organizacijai tikrinti lokaliai išsaugotas nuotraukas. Maximalus pelnas, iš visų kam tai gali būti naudinga. Vėlgi logiškas žingsnis.
bahuriux 2021-08-19 19:40
Kvailius ir bažnyčioj muša, ar tau gaila kvailių?
conjurer 2021-08-19 19:51
Ne, tiesiog negalėjau nekišti savo nuomonės į komentarus. Nežinau ar tai "logiškas žingsnis" iš mano pusės, įdomu ar jis padės bent vieną milijonierių padaryti turtingesniu.
iPienius 2021-08-20 12:05
oho kompanija, kuri tikslas yra uzdirbti kuo daugiau pinigu. kazkas netiketo. tikriausiai visi kiti gamyba uzsiima tik is geros valios ir apie pinigus negalvoja
Stebėtojas 2021-08-20 13:01
Šiaip jau reikia nepamiršti, kad tie "ale" bevieliai įkrovikliai kabelį visgi turi.
AAA000 2021-08-20 13:45
usb-c mechaniskai sudina jungtis. ji siektiek per maza - ta ikisamoji dalis. vistiek visi daro plastikini korpusa sugriebimui pirstais. ir jis didesnis maziausiai 10-20 kartu turyje uz pacia jungti. kabelis irgi pakankamai storas. jungiamosios dalies suminiatiurinimas nieko nebelosia. geras standartas butu buve kazkas per viduri tarp usb-c ir tos seniausios dideles usb2 laiku. dabartine usb-c jungtis patogesne, bet vistiek gaidiska lizdas fiziskai susimala per kokius metus... pradeda iskritinet kabelis vien nuo svorio... net nuo dulkiu uzsitersia tiek, kad buna neisikisa... normalus PASAULINIS standartas turi but patvaresnis laikui ir geriau apgalvotas. jei dirbciau ES fubkcionierium - pareikalauciau perdaryt. daba suteiks labai dideli monopoli zemos kokybes standartui... del to aple paauksuoti sudai ir plinta... visur prastai dirba valdiskas sektorius... siaip bekontaktis sujungimas maziems irenginams, padarytas ant optikos+indukcija manau butu geriausias variantas. negu kazkokia nugaidinta fiziniu kontaktu usb-c... ikrovos laikyme gali but pvz superkondensatoriai. galetu isikraudinet su pertrukiais. sakykim optines peles ant specialaus pado. aplamai galetu but pvz ziedu/pirstines sistema kazkokioje erdveje su indukciniu uzmaitinimu. tos peles - seniena.
conjurer 2021-08-20 14:03
USB-C sukūrė ne valdiškas sektoriuos. Jį patvirtino valdiškas, nes valdiškas nori vienos jungties viskam (aš irgi už, nes gyvenau laikuose kai kiekvienas telefonas turėdavo specifinį kabelį). Pati jungtis pagal parametrus iš tikro nėra bloga, turi daug duomenų kanalų, gali net video per juos prastumti (monitoriui, nespaustą). Bet nuolatinis kaišiojimas fiziškai paveikia prietaisą, ar kabelį. USB-A per didelis tapšnokliams.
AAA000 2021-08-20 14:14
ten gamintoju grupe, kuri evoliucionavo tiesiog i usb standarto platintoju asociacija. nera ten privatus sekrorius - o komercinis labiau. o valdiskas sektorius atstovauja mus - vartotojus. esme ka as norejaui parasyt tame - kad valdiskas per sudinai mus atstovauja - padovanos monopoli. o ta asociacija prasistume gerus tik protokolus - bet ne del vartotoju cia stengesi - o del savo visokio slamsto kolektyvinio sudertinamumo. is esmes jie ir sieke monopolio - va daba ir gaus. pralosim cia tik mes visi. deja... aple nera blogai. bet nera ir gerai. jie tiesiog gerai laviruoja o tie susikti reguliuotojai nesugeba normaliai pazabot. isgaut naudingiausia vartotojams varianta. parsidave oligopsonijai kazkokiai...
conjurer 2021-08-20 14:38
Reguliatorius neturi pajėgų sukurti naują jungtį, jis tik gali pasirinkti iš jam paduotų variantų. O kolektyvinis suderinamumas yra tikrai pliusas. Pralošimas turbūt bus tame, kad daugiau usb-c suluš, dėl smulkesnių laidukų, arba telefonai suluš, dėl jų nuolatinio tampymo kraunant, kas buvo ir prieš USB-C. Kai pagalvoji, čia tiesiog vario gabalas, per kurį siunčiami signalai. Jei nepatinka usb, gali su 4 konktatų 3,5mm audio laidu paleisti usb2 signalą, niekas to netrukdo.
AAA000 2021-08-20 16:32
to jam ir nereikia daryt - sukurinet jungties. reguliuotojas privalo pateikt bent jau kokias nors specifikacijas jungciai. pvz padaryt rinkos analize - surint visas esamas rinkoje jungtis - nu tipo telefonams ir plansetams. nu bent 90%. pamatuyot visus gabaritus, palygint su vartotoju atsiliepimais, ar kazka panasaus. tada palygint su usb-c ir nurodyt ka tobulint. daba ka padare? nieko. paime kazkoki lobistini kysi ir patvirtins kazka... kai turetu kovot uz optimaliausia varianta vartotojams... o kodel pvz ne aple sugalvota jungtis? jei ji labiau poatinka vartotojams, o is esmes tas pats sudas specifikacijse - kodel ne ji standartas? vartotojam nebutina usb-c. jiem giliai nusispjaut. jie nori patogumo. pvz visiem patiko jack 3,5mm. gabaritiskai ji teisingta. faktiskai optimali. bet elektriskai - sudina... buna kisant trumpinasi... ir pan... o cia aiskiai lobistini suda prastumineja... laido ilgio standartas irgi nera geras... laidu kokybes kalibracija nera aiski-nors kokia spalvine gama itvirtintu... labai vidutiniska...
conjurer 2021-08-20 16:51
O kas blogai su ilgiu? Ir ką pagal tave reiškia "laidų kokybes kalibracija"?
raptor 2021-08-21 01:04
Koks Filadelfijus pripaistė tokių kliedesių? > „Apple“ uždirbs dar daugiau pinigų. Norintys telefoną įkrauti patogiai, turės pirkti „Apple MagSafe“ įkroviklius, kurie prie >telefonu nugarėlių prikimba magnetų pagalba. Aišku, bus galima naudoti ir trečiųjų šalių įkroviklius, kurie nelips prie >telefonų, bet tai stipriai apsunkins įkraunamo įrenginio naudojimą. Galima dėt ant Samsiaus padelio, krauna, ką ne taip darau? Bl, net automobilyje kraunasi, Filadelfijau, išlipk iš savo Žiguliatoriaus, Qi padeliai automobiliuose JAU norma, kai kuriuose net standatinė įranga. Bl, labai norint galima nusipirkt priklijuojamą magnetų žiedą kuris tinka MagSafe. Filadelfijau, tu atsilikęs. >Savaime suprantame, magnetiniai įkrovikliai nėra standartizuoti. Filadelfijau, Apple naudoja Qi standarto indukcinius kroviklius. >„Apple“ į pakuotes jau nededa įkroviklių, šį sprendimą motyvuodama aplinkosauga. Aplinka nebus saugoma, kai įsigiję naują >įrenginį be lizdų „Apple“ naudotojai turės išmesti seną įkroviklį, nes jo nebus kur prijungti. Nafui jie reikalingi, jau ir taip jų namię n+pvm, daug jų taip ir guli neišimti iš dėžučių. WTF, kroviklyje yra lizdas į kurį galima pajungti kabelį, kabelį, Karlai, o kas kitam kabelio gale nebesvarbu, Qi padas, USB-A,B,D,FGXYZ ar Lightning. Aplinka nebus saugoma ir tada, kai kelis skirtingų gamintojų įrenginius naudojantis žmogus turės pirkti ir kelis įkroviklius. Filadelfijau, tu tikrai nesi alternatyvaus vystymosi? Ant MagSafe gali Samsą uždėt - kraunasi, Qi standartas. Ant Samso gali užlipint tą patį magnetų žiedą ir jis laikys MagSafe padą. Tu tikrai alternatyviai išsivystęs.