Paaiškėjo, kada keliuose pasirodys pirmasis „Xiaomi“ elektromobilis - elektronikos gamintojas pasirinko agresyvią strategiją  ()

Šių metų kovą „Xiaomi“ paskelbė apie planus žengti į elektromobilių rinką. Ji kompanijai, kuri labiausiai garsėja nebrangiais išmaniaisiais telefonais, nėra labai svetinga. Tačiau „Xiaomi“ renkasi agresyvią strategiją - pirmojo elektromobilio ilgai laukti nereikės


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pirmuosius 10 elektromobilių gamybos metų „Xiaomi“ į šią sritį investuos 8,5 milijardus eurų. Pirmasis modelis Kinijoje pasirodys 2024 metų pradžioje. Vėliau net tris metus iš eilės „Xiaomi“ kasmes pristatys po naują elektromobilio modelį. Ir tai - labai agresyvi strategija, turint omenyje, kad „Xiaomi“ iki šiol ratuota technika labai nesidomėjo.

Per pirmuosius tris elektromobilių gamybos metus „Xiaomi“ tikisi parduotis 900 tūkstančių mašinų. Teigiama, kad „Xiaomi“ ketina įsigyti vieną automobilių gamyklą ir tuo pačiu statyti dar vieną. Gali būti, kad „Xiaomi“ jau taikosi į „Borgward“ gamyklą Pekine, kuri per metus gali pagaminti 180 tūkstančių automobilių. Egzistuojančios infrastruktūros pirkimas leistų „Xiaomi“ stipriai paspartinti gamybą.

Tiesa, reikia pabrėžti, kad ši strategija nėra vieša. Kinijos žiniasklaida cituoja šaltinius iš „Xiaomi“. Bet tikėtina, kad į elektromobilių rinką bus žengiama būtent taip agresyviai.

 

Klausimai apie pinigus ir gamybą kaip ir aiškūs. O technologijos?

„Xiaomi“ žvalgosi ir į kitus automobilių gamintojus, į kuriuos investuotų mainais į technologijas. „Xiaomi“ bendrauja su kinų „Great Wall Motor“. „Xiaomi“ neseniai įsigijo autonominių technologijų kompaniją „Deepmotion Tech“. Panašu, kad „Xiaomi“ ketina siūlyti pažangius elektromobilius - vien mažesne kaina pirkėjai nebus viliojami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: