NKSC trijuose Kinijoje gaminamuose telefonų modeliuose nustatė kibernetinio saugumo rizikas: į akiratį pakliuvo „Xiaomi“ ir „Huawei“ (Papildyta „Xiaomi“ komentaru)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-09-28 13:57
Rimtai, kasnors naudoja gamintojų naršykles kaip „Mi Browser“ ir panašų š?
kestutisz 2021-09-28 14:32
Specialiai galbūt ne. Bet spėju retas keičia default nustatymus - ir žiūrėk koks "home screen'as" (googlo malwaro kopija) bus realizuotas, ten defaultiškai iš kokių kitų appsų atidaromi linkai bus jame, t.t. ir pan.
HardAxe 2021-09-28 14:33
pažiūrėk kiek nuotraukų visur keliauja su gamintojo by default įjungtais watermark`ais ir užduok klausimą iš naujo
bahuriux 2021-09-28 18:27
Nu tas mi browser lempinis pažeidžiamumas. Gamintojo watermarkai kas tai, turi galvoj metaduomenys fotkėse, na jie visur ir visada yra. O kad būtu tikri watermarkai nepamenu nesu mates pas save tokių dalykų nei jokiam tlf. Ir neįsivaizduoju kaip tai gali pakenkti. Beto tokią erzinančią nesamonę iškarto visi išjungs. Turbūt tik aš ir dar kokie 0,1% userių "pergroja" per visus nustatymus iki vieno tiek apsų, teik sistemos, tiek permissions. Bet defaul apsus manau nemaža dalis žmonių moka nusistatyti. Išvis didžiausias pažeidžiamumas yra patys vartotojai su savo durnom galvom, soc tinklai ir visokie atsieit legalūs trackinimai.
conjurer 2021-09-28 19:13
Jei skelbiu.lt pažiūrinėsi įvairių skelbimų nuotraukas, pamatysi kiek vidutinių žmonių hard watermarkus išjungė.
bahuriux 2021-09-28 20:34
Per 5 minutes naršymo sklebiu lt nepavyko rasti nei jokio watermarko fotkėse apart pačių skelbiu lt watermarkų. Naršiau apie NT ir kur dovanoja viską nuo kačiukų iki knygų.
conjurer 2021-09-29 12:35
. Manau tiesiog pamatydavau vieną iš 20 su watermarku, ir to užtekdavo, kad atrodytų kad jų yra daugiau. Kita vertus ne visi fotografavimo appsai yra standartiškai gadinantys nuotraukas. Ir dar tos nuotraukos su "quad AI" užrašu visada būna blogos kokybės, todėl spėju tai yra žmonės kurie turi patį žemiausią suvokimą apie fotografiją.
HardAxe 2021-09-29 13:32
manau nemaža dalis tų nuotraukų, kurios neturi watermark`o padaryta telefonais, kurie ir šiaip watermarko nededa by default. Ką aš norėjau pasakyti, kad jeigu yra ant tiek tingių žmonių, kad watermarkų neišjungia, tai kur jiem apie naršyklės keitimą pagalvoti. 5% nėra mažas skaičius šitam kontekste.
kestutisz 2021-10-04 23:16
Negalima pykti dėl watermarkų kai realiai kiekvienas nepataisytas hujovėjus "skambina namo" apie kiekvieną wifi. Va, dabar su fb dingimu išlindo, kad numirė ir jų "captive portal" - o jis surprise surprise yra http://connectivitycheck.platform.hicloud.com ir visi hujowejai rodo "no internet access". Aš pats IT ir pražiopsojau. Taisosi tik per š*kną, su adb: adb shell (ir čia dar priklausomai visaip nuo android versijų) HWVOG:/ $ settings put global captive_portal_detection_enabled 0 HWVOG:/ $ settings put global captive_portal_server localhost HWVOG:/ $ settings put global captive_portal_mode 0