ES sprendimas - bloga žinia „Apple“: planuoja visiems įrenginiams įvesti universalų įkrovimo laidą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-09-24 12:49
Laidų ir dabar yra gal 3? 4? O vat pačių maitblokių galia - skiriasi, niekam jau nebereikalingas tas pats "usb-c" kroviklis iš praeitų metų.
kukulis4 2021-09-24 12:59
As su savo 100w laptopo chargeriu kraunu viska - kompa, telefa, plancete, laikrodi, ausines. Chargeris ne problema.
kestutisz 2021-09-24 13:35
Tai aš irgi daug ką taip kraunu, bet va būtent su naudingiausia dalim - telefonų supercharge yra niuansų, ten krūva standartų ir ten jau sėkmės reikalas ar veiks pilnai. Galia ok, laidas tas pats - bet svarbiausia čia protokolas. O straipsnyje (gal ir biurokratų išmisle) to lyg ir nematyti, ten panašu visiem įdomu tik menkiausia dalis - "laidas". p.s. šiaip aš už tokius standartus, ypač labiau netgi kokiuose notebookuose*, bet ne taip paviršutiniškai. *nusipirkau ką tik naują - ir (nesikeikiant) ten lenovo panaudojo ne jau metus ar kelis einančius usb-c, o grįžo prie savo, net minties nebuvo kad taip gali dar būti :) o būti gali, bo 100w (lyg ir usb-c stogas) nepakanka
conjurer 2021-09-24 14:03
Na su pakrovėjais irgi yra niuansų. Pvz aš neturiu prietaiso kuriam reikėtų QC ar PD. Po to kai buvo pagamintas mano mobas, jų buvo pagaminta daugiau nei žemėje yra žmonių. Mano laptopas senas, su apvalia jungtimi, o stacionaras tiesiai nuo 230V eina. Tad man užtenka bet kokio pakrovėjo, kuris duoda 15W (5V, 3A). Bet PD ir QC egzistavimą matau kaip kitą problemą kurią reikia spręsti. Palikti vieną iš jų. Jie daro tą patį, kelią voltažą, jei kraunamas įrenginys to paprašo.
bat0nas 2021-09-24 15:19
Jei neklystu, per 2 metus šalys turės keisti savo įstatymus ir dar per 2 metus įrangos gamintojai prisitaikyti prie pasikeitusių įstatymų. Tad Apple dar kokius 4 metus maudysis euruose (savo Lightning aksesuarų ir licencijų pardavimo pajamose).
conjurer 2021-09-24 15:50
Aš nelabai suprantu kodėl visi skundžiasi dėl papildomų pajamų iš lightning licencijavimo. - kaina ne ką didesnė nei usb-c kabelio. Kaip tik atrodo kad gamintojai kurie netingi kažką pagaminti su "works with appolz", tiesiog užsideda didesnę kainą, nes žino kad applefanams tas lipdukas svarbiau nei kaina.
celsyum 2021-09-24 16:04
nesuprantu kaip gali toks dalyka stabdyt inovacijas. Ateitis turetu priklausyt bevieliam krovimui ir bluetooth , tai cia jungtis visiskai ne prie ko.
MartynasValaika 2021-09-24 16:46
Viskas labai paprasta, geriausia tureti galingiausia usb-c maitbloki. Irenginys pats turi kontroleri, kuris parinks jam tinkama galia. Galios nesiskiria ipatingai is metu i metus, nebent norima maksimaliai krauti ir tas maitblokis nepalaiko, o ir letesnis krovimas ilgiau issaugo baterijos talpa, nes ji nekais taip greitai kraudamasi leciau ir laikys ilgiau.
conjurer 2021-09-24 16:50
Bevielis krovimas visada turės žymiai daugiau nuostolių, lyginant su laidiniu. Bevielis duomenų perdavimas irgi turi daug prastesnį pralaidumą, lyginant su laidiniu. To užtenka paprastiems dalykams, kaip pvz garso perdavimui, ar telemetrijai, bet nespaustam vaizdo perdavimui bluetooth dar nepakankama. Nebent kalbam apie 60Ghz bevielį, tada dar galima rasti kompromisų. Jei apple išleis tapšnoklius tik su bevieliu krovimu, reikės šimtais procentų daugiau energijos tam. Tai būtų ekologinė katastrofa tam tikra prasme.
Stebėtojas 2021-09-24 17:21
O ir ką reiškia bevielis krovimas? Kaip įsivaizduoji tokį? Vaikštai bet kur ir telefonas kraunasi? O štai iki bevielio krovimo stotelės taip pat turės būti atvestas laidas. Ir kaip manai, kokia jungtis bus ten?
Kyborg 2021-09-24 18:21
Tai ne licenzijuotas kabelis. Apple nuo vieno licencijuoto kabeliuko lupa po kelis eurus iš gamintojų, tad licencijuotų kainos prasideda grubiai nuo 10 Eur. Be to nelicencijuoti kabeliai neretai po ios atnaujinimo tiesiog nustoja veikt. Kaip telefas sugeba atpažint, kad tai nelicencijuotas kabelis nežinau, bet kadangi yra tekę dirbt su tokiom prekėm, ne kartą buvo su tuo susidurta. Todėl, bent jau operatoriai vengia prekyboje turėt nelicencijuotus kabelius, kad vėliau neturėtų problemų su grįžtančiais klientais.
conjurer 2021-09-24 19:00
Nėra daug skirtingų metodų, gali tiesiog tam tikram laidukui uždėti varžą, bet tą lengva atkartoti. Gali įdėti visą TPM lygio čipą, bet tada kaina iš tikro didės. Gal tiesiog pigūs kabeliai greičiau sulūžta, dėl nekokybiško lydinio?
AAA000 2021-09-25 00:54
vario per mazai ideda ir tiek. prideda tik daug plastiko. tada kabelis kaista, prastas sroves pralaidumas, pakrovejas iseina uz galimybiu ribu ir tiek... atjungia kontroleris, jei nepakanka galios. kvailiams atrodo, kad atpazino "originalu", o is tikro belenkaip pagamintas laidas originalus irgi luzta. yra isvis tokia durna technologija, kiekviena uz plauka plonesne metalo gyslute apvelka plastiku arba laku. labai plonu sluoksniu. ir supina tokias gyslytes i kruva. labelis labai lankstus, nes purus kaip koks siulas. bet nusilukstena tie lakai ir isvis uzsitrumpina. paprastai nusvyla kazkuri vija - dazniausiai butent maitinimo. bet kitos dar lieka. ir kabelis prasteja akyse arba nurudija "paauksuoti" kontaktai - nes imitacija. siaip usb-c galejo but siektiek masyvesne. vistiek plastikine dalis ir kabelis gana stori savaime. biski nugaidinta per daug miniatiurindami. greit islauzo lizda. ir tas "universalumas" netenka privalumu... vistiek ismesi - nes islus. krovinet tai daznai reiks bet kokiu atveju. o kai kelis skirtingus prietaisus krausi - malsis isvis intensyviai. paskubejo biski... manau prireiks dar kokio USB-D ateity...
admin- 2021-09-26 14:30
Dar galėtų prispaust naudot ir vieną krovimo standartą. Baigtusi kiniško chlamo kruvos su nuosavais greitais krovimais. Yra Power delivery iš USB-IF.
conjurer 2021-09-26 14:59
Šiap tai jis tik vieną klaidą padarė. https://lt.wikipedia.org/wiki/Licencija http://www.vlkk.lt/konsultacijos/3627-licencija https://ekalba.lt/bendrines-lietuviu-ka ... /licencija