„Samsung“ mano, kad turi būdą kaip sukurti į smegenis panašias mikroschemas - kam to prireikė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-10-04 12:56
Būtu įspūdinga, bet problema, kad biologinės smegenys yra plastiškos ir sinapsės nuolat susidaro ir išnyksta. Būtu sunkiai apmokomas AI, ta parsme apmokyti eitu, bet pasiekus tam tikrą lygį tobulėjimas baigtusi. Čipe padaryti nuolat plastiškai besikeičiančią grandinę būtu labai sunku. Šitą problemą turi apieti kažkaip kitaip, net nežinau kaip, bet gal nekopijuojant aklai gamtą, o programiškai kad sinapsės galėtu savaime evoliucionuoti brūte force atrankos būdu, o ta programa būtu paleista kažkokiam tarkim kvantinam kompe. O gal geriau nereikia to?
Lipčius 2021-11-05 15:01
O dar priedui:žmogaus smegenos dirba ne dvejetainiu kodu... O kodėl Marytė išliejo aliejų?
conjurer 2021-11-05 15:35
Na kodėl, duomenis galima optimizuoti, panašius sutraukti, o perteklinius išvalyti. Pvz NTFS particijoje gali įjungti retai naudojamų failų kompresiją, ir automatiškai paleidinėti "disk cleanup".
bahuriux 2021-11-06 00:08
Neblogai, bet biologinėse smegenyse duomenų kompresija ir nereikalingos informacijos perrašymas vyksta nuolat miegant daugiausiai, bent jau pas žinduolius, tai tikrai.
Benediktas 2021-11-06 08:19
Nereikia čipo daryti plastišku, plastiška yra programinė įranga. Kad ir į kompą su tais pačiais čipais, tu gali įrašyti bet kokia operacinę sistemą, kuri interpretuos duomenis visiškai kitaip, nei prieš tai buvusi. Kad ir žmogaus smegenys mažai kuo pasikeitė fiziškai. Paimk žmogų, kuris gyveno prieš 10000 metų ir užaugink nuo mažo dabartiniuose laikuose - jis praktiškai niekuo nesiskirs nuo kitų. Viską lemia, kaip smegenys užprogramuojamos, taip ir čipe, kokia programa susksis ir kaip ji galės save keisti. Juk programa naudodama random aplinkos duomenis gali save modifikuoti taip pat begalybe skirtigų variacijų, nes išorės duomenys yra random. Chipus upgradint bus lengviau nei biologines smegenis. Žmogus praktiškai labai mažai mokosi, visą patirtį, elgsenos modelius perima per socializaciją, o paskui kartoja tai. Mums atrodo, kad mes labai originalūs. Iš tikrųjų elgemės pagal soc. modelius. Taip ir čipai, galės naudotis bendra visų čipų patirtimi, sincronizuotis. Viskas priklausys nuo programinės įrangos ir chipų architektūros, ar progaminė įranga sugebės suvokti save. Kol kas tai nepasiekiama. Arba medicina ir IT išmoks nuskaityti ir auginti biologines smegenis, tada galima bus išnaudoti biologinių smegenų potencialą. Prijungti jas prie mechaninio kūno.
bahuriux 2021-11-06 12:20
Nebent jei visi tie mazgai "neuronai" turės jungtis su visais kitais "neuronais" (hardwariškai būtu koStmosas tokį chipą pagaminti), o jungčių "svorį", tiksliau įjungtą/išjungtą ir betkurios varžos, nuo 0 iki begalybės būseną (neuroninių tiklų savybė analoginiai ryšiai) dar valdys kažkokie analoginiai rezistoriai (tranzistoriai) ant kiekvienos jungties. O tuos rezistorius jau valdys softas. Velnias, dar didesnis koStmosas nei pažangiausias DI iki šiol buvę visi kartu sudėti. Tikiu kad taip ir bus, iškart kai tik, turėsime molekulinės, ar bent jau nano rezoliucijos materijos 3D printerį, pakankamai našų. Bet užtai rezultatas būtu potencialiai begalo daug kartų gersnis nei gamta tą padarė per milijardus metų, tokios "smegenys" nebūtu apribotos jokiais biologiniais netobulumais, bet veiktu plastiškai kaip biologinės, tik greičiau ir su galimybe plėsti IQ. Kitaip sąkant pilnai apmokintas ir toliau jau pats savarankiškai tobulėdamas toks DI būtu, super aukšto IQ, visiškai sąmoningas, manau turėtu/susigalvotu tikslus gyvenime, net charakterį, savo pričiūdus ir net psichines ligas galimai, kurias pats galėtu pasigydyti jei tik suvoktu, kad tai problema. Manau per ateinančius 10-100metų taip ir bus, jei kokia žopa neatsitiks iki to laiko, o atėjus tam laikui vistiek mums bus žopa