Įspūdingiausi pakeliami Europos tiltai: tobulos konstrukcijos, kurias norėsite pamatyti patys (Video)  ()

Pripažinkime: tiltai tiesiog žavi. Preciziška jų architektūra ir inžinerija pažodžiui sujungia žmones ir patirtį. Nors mes galime grožėtis įvairiais šiuolaikinių vandens tiltų dizainais, būtų gaila, jei praleistume pakeliamus tiltus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kone daugiausiai pakeliamų tiltų turintis miestas pasaulyje yra Čikaga. Kalbant apie Europą, čia taip pat yra daug įspūdingų inžinerinių sprendimų, lenkiančių vienas kitą grožiu ir sumanumu. 

Pavyzdžiui, Prancūzijoje virš Garono upės esantis „Pont Jacques-Chaban-Delmas“ pakeliamas tiltas, žinomas kaip ilgiausias vertikaliai kylantis tiltas Europoje, leidžia laivams praplaukti, kai jo centrinė dalis pakyla. 

„Gateshead Millennium Bridge“, esantis Jungtinėje Karalystėje, yra pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas. Virš Taino upės esantis tiltas kartais vadinamas „mirksinčių akių tiltu“. Jis pasisuka 40 laipsnių, kad po juo galėtų praplaukti maži laivai.

Galiausiai, Šiaurės Velso „Pont-y-Ddraig“ uosto tiltas turi dvi atkarpas, pakeliamas į viršų, kad galėtų praplaukti laivai.

 

Tačiau tai dar ne viskas. Žemiau esančiame vaizdo įraše yra daugiau įspūdingų tiltų, kuriuos tikriausiai norėsite aplankyti patys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: