Kada visus senamadiškus automobilius pakeisime elektromobiliais? Elonas Muskas turi atsakymą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

evaldosia 2021-10-11 19:53
ko dabar trūksta rinkoje? tai energetinių išteklių kainos pakilo 4 kartus dujų.ko trūks kai elektrobiliai įsigalės?tai ličio ,tai tokio lengvo metalo.kainos kils kaip ir dujų dabar.nėr ko tikėtis atpigimo ,kai paklausa auga.
Balkis 2021-10-11 20:03
jo, kol brangieji metalai būtini ir neatras kokios juos pakeisiančios piguvos, tol greitas perversmas mažai tikėtinas o laukiam nekantriai, nes ta "išmatų" smarvė iš tų technologinių judančių ir burzgiančių "mėšlo" krūvų užkniso juodai mėšlo krūvas lauk!!!
kestutisz 2021-10-12 10:59
Arba kol "blogą" VDV kurą pakeis koks geresnis dirbtinis :) O kad smarvės nebūtų... va savaitgalį anot gandų vienas elektrobusas Vokietijoje sukūreno ~30 paprastų autobusų. Gyventojai perspėjami net neatidarinėt langų (esu specialiai svilinęs lipo akumus - tikrai smirda baisiau nei bet koks benzinas/dyzeli/žibalas - galima sakyti šitie netgi kvepia. https://www.dw.com/en/germany-large-fir ... a-59372518 O šiaip jei prie temos - net nėra ten kažko spėlioti - maždaug 10-15m po to kai jų bus pilna turguose, na tokių tradicinių - tik į bažnyčią sekmadieniais važinėtų. Na arba bent koks pasirinkimas bus - jei be JAV Teslų beveik suvokiama kaina ir range yra tik Kia ir Hyundai po vieną modelį (64kWh baterijos dvyniai). Daugiau tiesiog nieko NĖRA net naujo ką pirkti.
HardAxe 2021-10-12 13:32
jis turbūt uždegė tik vieną ar du. O toliau (20 ne 30) ugnį platino jau "standartiniai" busai, tai labai didelio skirtumo nėra.
immortallt 2021-10-13 00:08
Energetinių išteklių kaina pakilo ne dėl elektromobilių, o dėl klimato kaitos. Pagrinde šildymui/vėsinimui augimas energijos paklausos buvo. Brangiųjų metalų akumuliatoriams reikia ne tiek ir daug. Net ličio kaina akumuliatoriui didelės tokios įtakos neturi, kaip dauguma bando įteigti. Praktiškai sferinė anglis sudaro savikainos pagrindą. Ličio irgi yra daug, tik jo tankis mažas. Izraelio universitetas dabar technologiją baigia vystyti ličio filtravimui iš jūrų. Iš esmės kitas išfiltruotas medžiagas pardavus rinkoje, dengia pilnai sąnaudas ir litis gaunasi nemokamas. Teliko scale'inti. Elektromobilių ne tik paklausa auga, bet ir pasiūla. Sparčiai.