Po Kinijos sėkmės - nevykęs JAV atsakymas: Pentagonas patvirtino, jog nepavyko atlikti panašaus hipergarsinės raketos bandymo  (1)

Praėjus vos kelioms dienoms po to, kai pasirodė pranešimai, kad Kinija sėkmingai pradėjo branduolinę galią turinčios hipergarsinės raketos bandymą, JAV gynybos pareigūnai pripažino, kad jiems nepavyko atlikti panašaus bandymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas patvirtino, kad bandomasis hipergarsinio sklandytuvo (Common-Hypersonic Glide Body, C-HGB) paleidimas iš Aliaskos nepavyko, teigiama pirminiame „Reuters“ pranešime.

Tačiau, net jei kai kurios JAV ginklų sistemos atsilieka nuo tokių konkurentų kaip Kinija ir Rusija, žvelgiant istoriškai, šalis gana greitai užpildo technologines spragas.

„Sėkmingi ir nesėkmingi eksperimentai ir bandymai yra labai sudėtingų ir svarbių technologijų, kurias Gynybos departamentas taiko hipergarsinėms sistemoms, spartaus vystymo pagrindas“, – CNN sakė Pentagono atstovas Timas Gormanas.

Tačiau, nepaisant nesėkmės, JAV karinis jūrų laivynas ir kariuomenė trečiadienį sugebėjo sėkmingai išbandyti kitus hipergarsinių ginklų komponentų prototipus. Bandymai „pademonstravo pažangias hipergarsines technologijas, galimybes ir prototipų sistemas tikroviškoje veikimo aplinkoje“, sakoma Pentagono pranešime, kurį gavo „Reuters“.

 

Visa tai yra sparčiai augančio pažangių ginklų technologijų šaltojo karo dalis. JAV prezidentas Joe Bidenas neseniai žurnalistams sakė, kad yra susirūpinęs dėl tariamo Kinijos hipergarsinės raketos bandymo. Anksčiau šį mėnesį Rusija taip pat paskelbė sėkmingai išbandžiusi savo hipergarsinę raketą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)

Komentarai (1)