Kas gali sukelti Trečiąjį pasaulinį karą? Nuo Taivano, „Tukidido spąstų“, iki vandens ir elektronikos: ar pasaulis tikrai eina link to? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2021-10-29 13:49
Be Taivano yra daugiau tokių rusenančių konfliktų. Mes, Baltijos šalys, esame panašioje padėtyje. Kai paklausai ką sąpalioja vatninkai – nepripažįsta ne tik okupacijos, bet ir apskritai valstybių teisėtumo, lygiai taip pat, kaip ir Kinija Taivano. Pradėti atvirą karą tiek Rusiją, tiek Kiniją dabar atgrąso tik aljansai. Tačiau, tiek Rusija, tiek Kinija nuolat bando ribas ir vis žaidžia diplomatinius žaidimus. Kai tik pajus, kad vakarai gali paaukoti mus, lyg Čemberlenas Čekiją, tai neabejoju, kad greitai sulauksime "karinės pagalbos" iš Rusijos.
conjurer 2021-10-29 14:01
Kad rusija kariauja beveik su visais kaimynais kurie nėra aljanse. Beje pačios rusijos teisėtumo dalis rusų nepripažysta, ypač tie kurie toliau nuo maskvos, ir yra išnaudojami. Tolimoms federacijos dalims atsiskyrus, šios naujos valstybės galėtų gyventi daug geriau.
Monochamus 2021-10-29 14:16
Taip, ypač tos, kurios turtingos gamtiniais ištekliais, dabar maitina Maskvą ir armiją, o ne save. Bet, net jei ir visi gyventojai palaikytų nepriklausomybę, šiuo metu manau tai be šansų įgyvendinti. Nespėta įšokti į traukinį, kada buvo laikas - kartu su mumis. Nors, net ir bandant šokti į nepriklausomybės traukinį laiku, ne visiems pavyko, pvz Čečėnijai...
tomas_vaitkevicius 2021-10-29 17:48
Dabar jau ne tiek Rusija mūsų rūpestis, kiek beišsilakstančios vidurio Azijos tautos. Per pirmąjį ir Antrąjį pasaulinius karus Rusija buvo Vakarų - Anglijos, Prancūzijos pusėje. Jeigu pažiūrėti į Pasaulinių karų priežastis, tai galima pasvarstyti dėl ko Vokietija atsidūrė konflikto smaigalyje. Vokiečių kunigaikštystės 19 amžiuje jėga suvienijamos, o vokiečiai būdami, griežti, disciplinuoti, techniškai išprusę siekdami išsiveržti iš galingų kaimynių įtakos pradeda ekspansiją. Vokietijos technologinė pažanga suteikia ryškų pranašumą ir leidžia Vokiečiams fiziškai pasiekti Afriką, Ukrainą ir Rusiją. Šiokių tokių analogijų su 20 amžiaus padėtimi Europoje galime matyti ir dabartinėje Azijoje, kur dėl pasaulio paramos įsitvirtina Kinija, o tuo metu konfliktų alinami skursta Irakas, Afganistanas, Pakistanas. Kinai mažai kam tiesia ranką ir netgi priešingai nacionalizmo dvasia siekia palenkti savo naudai mažumas. Šios dienos Kinija šneka kinų kalba kurios niekas nesupranta, stabilumą regione palaiko tik dalyvavimas pasaulio ekonomikoje, o tuo tarpu tokios šalys kaip Lietuva, Baltarusija ir Lenkija už pasaulio ekonomikos ir Kinijos stabilumą moka augančiais pabėgėlių srautais prie valstybių sienų.