Dubajuje atidarytas didžiausias apžvalgos ratas pasaulyje - „Londono akį“ dydžiu jis lenkia kone dvigubai (Video)  ()

135 metrų aukščio „Londono akis“ yra vienas iš garsiausių Jungtinės Karalystės turistų traukos objektų. Bet tai toli gražu nėra didžiausias apžvalgos ratas pasaulyje. Ši garbė ką tik priklausė „High Roller“, besisukančiam Las Vegase - jo aukštis yra didesnis nei 167,6 m. Bet po 7 metų karaliavimo dabar jis pastumtas į antrąją vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas didžiausias pasaulio apžvalgos ratas - „Ain Dubai“, atidarytas praėjusį savaitgalį. Šis nuo 2013 metų projektuojamas apžvalgos ratas turėjo vadintis „Dubajaus akimi“, bet pavadinimas kelis kartus buvo pakeistas. Ir jo aukštis tiesiog nupučia konkurentus į pavėsį.

„Ain Dubai“ aukštis - 250 metrų. Kitaip tariant, kitiems didžiuliams apžvalgos ratams pavyksta pakilti tik šiek tiek virš „Ain Dubai“ ašies. Savaime aišku, tokio milžiniško rato kūrimas pareikalavo milžiniškų inžinierių pastangų.

„Hyundai“ bei „Starneth“ po dviejų metų projektavimo „Ain Dubai“ statybų ėmėsi tik 2015 metais. Tam prireikė daugiau nei 10 tūkstančių tonų plieno. Milžinišką apžvalgos ratą krūvoje laiko 2400 km plieninio troso. Bet, aišku, pakilus į 250 metrų aukštį galima pasigrožėti Dubajaus panoramomis.

„Ain Dubai“ atidarymo akimirkos

Ką galima pamatyti? „Palm Jumeirah“ - žmogaus sukurtą palmės formos salyną, vieną iš aukščiausių viešbučių pasaulyje „Burj Al Arab“, aukščiausią dangoraižį „Burj Khalifa“. Pats apžvalgos ratas kels technikos mėgėjų smalsumą, nes juk tokie statiniai yra visiškai unikalūs.

 

Visos 48 „Ain Dubai“ kabinos yra gerai aprūpintos. Jose veikia oro kondicionieriai, yra nemažai erdvės atsisėsti ar atsistojus pozuoti „Instagram“ kadrams. Keista, bet pasivažinėjimas šiuo atrakcionu labai daug nekainuos - tik 36 dolerius. Turint omenyje, kad pramoga trunka 38 minutes, tai - visai nebloga kaina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()