Ateities baterijos: kas ir kada nukarūnuos ličio jonus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2021-11-04 09:36
Žodis "proveržis" ir žodis "nesigauna" iš principo reiškia tą patį.
iPienius 2021-11-04 12:49
licio baterijos jau yra per pigios lyginant su kitomis technologijimos, kad kitokias apsimoketu komerciskai gamint. mazai kas nori investuot i nauja technolofija, kuri pradzioj bus brangesne nei dabartine ir nelabai aisku, kada taps pigesne. gaunasi uzburtas ratas.
Benediktas 2021-11-04 14:35
Nėra jokių per pigių technologijų. Tiesiog dabartinės ličio geriausia pagal kainą/talpą/patikimumą/ilgaamžiškumą. Kai tik bus normaliia veikiantis prototipas su 2x geresniais rodikliais ir panašia medžiagų kaina - pasipils investicijos.
conjurer 2021-11-04 15:01
Apie dalį paminėtų baterijų tipų esu skaitęs prieš 10 metų. Taigi klausimas, kas išeis iš laboratorijos, ir taps praktiška. Kainą numušti galima per 5 metus, iki tokios kuri apsimokėtų pirkti.
Benediktas 2021-11-04 17:32
Jei medžiagos brangios bus naudojamos, tai nenumuši ir per 100 metų kainos. Medžiagos visų pirma turi būti pigios, ir prototipas gerai veikiantis, o technologiją gamybos jau galima piginti.
conjurer 2021-11-04 17:53
Medžiagos nebūna brangios. Pvz kieti diskai turi platinos, elektronika turi aukso. Kol nereikia išgavinėti specifinio reto izotopo, kaip su betavoltaic baterijomis, tol labai brangiai nesigauna. O su baterijomis, yra nemažai įdėjų naudoti anglį, kuria mes jau perpildėme atmosferą. Tik va problema kad litis yra viena efektyviausių medžiagų talpinti krūviui, dėl vieno elektrono išoriniame sluoksnyje. Paskutiniai ličio baterijų technologiniai patobulinimai buvo prieš daugiau nei dešimtmetį, dabar eina tik optimizavimas paskirčiai. Dėl kainų, tai iš pradžių daug sudaro gamybos linijų įrengimas. Jei būtų aiški geresnė technologija, linijas galima atidirbti per 10 metų, jei tai labai aktualu naudojimui, gal net per 5.
AAA000 2021-11-04 18:28
grafena nesugeba paleist konvejeriniu budu bande "kiekius" is naturaliu pluostu istraukinet - irgi fail... kai belenkoks augalas is esmes gali uzsiaugint grafeno tipo struktura be klaidu. cia bus brangu bet kokiu atveju, nes reikia grafenine baterija kaip mikroschema gamint - kad ji veiktu... jei proco gramas "atgrafenuot" kainuoja kokiu maziausiai 1000€+, nu tai primeskit kiek kainuos baterija minimum 100kg. ir broko nelabai gali but, mikruskese tai sugadinta dali uztrumpina su klaidom ar ismeta... aplinka kad neuzterst vakume principe reikia gamint... nu gal kas ka isras, bet jau daug metu nesigirdi... as manau vienintelis realus budas - biologinis auginimas koks nors - jei privers kokias bakterijas... techninis kolkas sunkiai imanomas... ------- kiti kazkokia migla pucia... litis tiesiog specifinis elementas. arba jis - arba vandenilis. su savom nesamonem... taip kad nenukirsit ir VDV - kad ir kiek "eko" trydaliosit... VDV svaresnis principas. augalai kaupia angliavandenilius ne siaip sau, o tiesiog gamta nieko geresnio chemiskai neisrado. ---- aisku dar lieka visokie mechaniniai-fizikiniai budai. slegimas, karstis, inercijos momentas, gravitacija ir pan... cia alternatyvos cheminiam saugojimui.
Benediktas 2021-11-04 19:06
Čia pačio sugalvota, ar cituoji mokslininkų tyrimą?
conjurer 2021-11-04 19:40
Na ok, jei grafeną skaitytume medžiaga, tada jis brangus. Aš jį skaitau konstrukcija, arba detale. Beje o kaip tas metodas su lipneške?
Benediktas 2021-11-04 19:50
Kiek nuo 1999m iki 2021 turėjo padidėti baterijų talpa, kad užskaitytum, kaip kardinalų pagerinimą?
AAA000 2021-11-04 20:28
nu galima laikyt molekuline anglies konstrukcija - esmes nekeicia apie kokia lipneske tu cia sneki? kur tipo isaugina ant ploksteles kazkoki strukturos sluoksneli ir ten tipo nugramdo ir kazka formuoja is milteliu - tipo elektrodus visokius?
diedukas 2021-11-05 11:37
https://3dnews.ru/1053029/akkumulyatori ... gnoy-koree
kestutisz 2021-11-05 12:23
Na, realiai kokiem radio bangom valdomiem modeliukam baterijų turiu ir sesnesnių >10 metų, ir naujų. Na realiai nesiskiria beveik niekas (na tik sunkiau nusipirtki, bo užkelta užsidegimo panika apsunkino transportavimą) :)
immortallt 2021-11-05 12:33
Turi baterijų Tai kad atrodo taip pat, nereiškia, kad pačios celės tokios pačios. Ir kitas dalykas, yra dalis, kurie gamina tas pačias, ką ir prieš 10 metų, bet kiti gamina visiškai naujos chemijos ir struktūros, už tai ir vieni elektromobilių gamintojai pasiekia ženkliai geresnius rezultatus, nei kiti.
kestutisz 2021-11-05 13:23
Koks skirtumas kas viduj? Esmė, kad nori daugiau smarvės - ji vis dar turi būti tiek pat sunkesnė kaip ir prieš keliolika metų. O tiek progreso, kasdien apie stebuklines technologijas gali paskaityt, o kad tiek pat skrydžio būtų su mažiau masės - niekaip :) Dar - na teko pvz riedlentės bateriją perdarinėti, tipo naujesnėm geresnėm celėm - ir ką, nepajaučiau berods 4m progreso niekaip - range nepagerėjo niekaip. Baterijos dydis/masė tokie pat. Turbūt apgavo - ir celes paėmė iš kažkokios gamyklos, kuri piktybiškai vis gamina senesne technologija, nors visi aplinkui gamina žymiai geresnes "visiškai naujos chemijos ir struktūros"
conjurer 2021-11-05 15:09
Nežinau kiek praktiškas metodas, bet atrodo nesudėtingas.
Nerkus 2021-11-05 16:28
Per paskutinį akcininkų susirinkimą Muskas pasakė, kad ateities baterija turi būti geležies pagrindu. Aišku tokios dar nėra, bet Muskas tiki, kad tai bus padaryta.
AAA000 2021-11-05 17:12
buhalterio eiliniai kliedesiai. tu niekada nesi sukesis gamyboje. ten viskas susije daug tampriau nei kokiam banku sektoriuje. pinigai yra toks dalykas kur gali smulkint ir stambint kaip nori ir kada nori. gali daryt sprendimus nupirkes politikelius kokius ar paskiedes makaronines dezinformacijos, kad konkurentas "neekologiskas". isisavint parama ir pan. ibspekcijas uzsiundyt galima, mokescius. ir kiti sudai veikia. kai kuriose srityse sitai dalinai veikia supaprastintai 0 suprantamiau ir buhalteriams - pvz energetikoje. - bet buhalteriai ir cia viska sugeba susikt. organizuot gamybos namudini lygi yra panasiam suvokimo lygmeny, kaip ir pagamint laboratorije baterijos prototipa. pramoninio lygmens gamyba yra faktiskai nasa lygmuo - kosmosas - sureguliavimo ir paleidimo klausime... gamyboje viskas daug sudetingiau ir yra visokie lemiami faktoriai, kai norima kazka atpigint ar pagerint. ten tiesiogine buka ekonomine logika neveikia. tik patirtis ir specifinis ismanymas. plius viskas slepiama po "gamybinem" paslaptimis. reikia ismot dirbt su imones organizacine specifika technologiniais klausimais (pvz kokia robotizacija ir pan.). ir t.t. as tau galiu pasakyt taip. vienas gamybininkas - kuris ismano net ir automobiliu sakykim surinkima nu sakykim rokiskio cechelio lygmeniu yra vertas kokiu 5-8 "ekspertu" tipo koks nors kuodis, arba kokiu bent 37-44 buhalteriu... o tavo sitos srities ismanymas gal ~0,7 buhalterio lygmens. kai kada net vieneta ar 1,2 buhalterio lygmeni surenki... o tas komentaras - gal 0,3 buhalterio duociau... "kiti" gamina... vat vienas is tu "kiti" uzstringa ir pasauline lustu krize... net muskas su savo milijardais nesugebejo perimt technologijos lygmeny bateriju... nors bando jau virs 10 metu...
AAA000 2021-11-05 17:28
siulau tokiu lievu nuorodu neskaityt cia straipsnis kanalo, kuris islaikomas is priverstiniu mokesciu nuo kvailiu. raso kas "graziai" skamba perskaicius, o ne apie technologijas. o straipsnis mokslo fundamentalistu atmainos - kitas sarlataninio mokslo bastionas, kur kariauja, kad kas daugiau straipsniu paskelbs... i kokia nors populiaria tema... va ir viskas apie ka cia raso... stipriausia medziaga - stipresne uz pliena atplesineja sluoksniais su lipucka... taip sakant kristalines gardeles pertraukineja... jooooo nu mazdaug kaip deimanta slifuot lipucke... po sluoksneli.. aplamai ten jei gerai supratau grafeno jie nelabai tyre, o labiau grafita, kuris yra varskes kietumo. ir kaip ji kazkur iterpt vietoj kokio vario labai plonom plevelem ir pasinaudot jo geresniu laidumu... nobelis garantuotas
conjurer 2021-11-05 17:34
Asmeniškai kažkaip pasitikiu bbc, nes jiems nereikia kažkam įtikti per daug, o pinigai iš oro. Kol tai nepolitika, ir galima rasti alternatyvų, sakančių tą patį, turiniu nesiskundžiu. Kaip tik tas puslapis neknisa proto kad naudojų adblokarį, o cookie tvarkymo procedūra paprasta.