Paskelbti dažniausiai naudojami 2021 metų slaptažodžiai – tarp jų ir Lietuvos: daugumą jų galima nulaužti greičiau nei per sekundę (Foto, Video)  (9)

„NordPass“ paskelbė 2021 m. dažniausiai naudojamų slaptažodžių sąrašą. Daugelis žmonių vis dar naudoja neįtikėtinai silpnus ir įprastus slaptažodžius, kuriuos galima lengvai nulaužti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slaptažodžių valdymo tarnyba, remdamasi savo tyrimais, sudarė 200 populiariausių slaptažodžių sąrašą. Sąraše išsamiai aprašomas pats slaptažodis, kiek laiko užtruks jį nulaužti ir kiek kartų jis pasirodė jų tyrimuose.

Dažniausiai naudojamas slaptažodis pasaulyje yra „123456“. Šis neįtikėtinai įprastas slaptažodis „NordPass“ tyrime pasirodė daugiau nei 103 milijonus kartų ir jam nulaužti prireikia mažiau nei vienos sekundės.

Tiesą sakant, kiekvieną slaptažodį, esantį TOP10, ir visus, išskyrus vieną, esantį TOP50, galima nulaužti greičiau nei per vieną sekundę.

Slaptažodžiai nuo antros iki penktos vietos atitinkamai išsirikiavo taip: „123456789“, „12345“, „qwerty“ ir „password“.

 

Dažniausiai naudojamas slaptažodis Lietuvoje yra tas pats „123456“. Likusį penketuką sudaro: „123456789“, „lopas123“, „12345“ ir „123123“.

Visus nulaužti trunka mažiau nei 1 sekundę. Lietuviško dešimtuko išimtis yra tik „lopas“, kurį nulaužti trunka 10 sekundžių.

Kitame spektro gale esantys slaptažodžiai „1g2w3e4r“, „gwerty123“, „myspace1“ ir „michelle“ priklauso sunkiausiems sąraše esantiems slaptažodžiams, kurių nulaužimo laikas yra trys valandos.

 

„NordPass“ taip pat nustatė šalis, kurios labiausiai nukentėjo nuo duomenų nutekėjimo – JAV, Čilė, Australija, Naujoji Zelandija, Rusija, Prancūzija, Italija ir Vokietija.

Jei naudojate bet vieną iš šių silpnų slaptažodžių, dabar tinkamas laikas kuo greičiau juos pasikeisti į sudėtingesnius - naudojant DIDŽIĄSIAS bei mažąsias raides, lietuviškus simbolius, skaičius, įvairius ženklus ir t.t.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(5)
(21)

Komentarai (9)