JAV žvalgyba praskleidė Rusijos planus: Ukrainą pultų iš kelių pusių, ruošiamasi ilgai okupacijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2021-11-23 21:23
Na ir koks bus NATO atsakas? Pasyviai, paslapčia iš krūmų, parama Ukrainai suveikė - žalieji žmogeliukai nepasiekė visų savo tikslų. Bet kaip bus su didele ataka? Kažkuo tai man primena antrą Pasaulinį karą, kuris realiai prasidėjo tik kai Vokietija užpuolė lenkus. Iki tol visi Vokietijos veiksmai buvo toleruojami. Tad dabar Rusija pasiimtų tik Ukrainos dalį, kuri niekaip neįtakoja NATO situacijos. Beje, manyčiau jog priklausomai nuo NATO veiksmų Ukrainoje, tuo pat metu bus atakuojamas ir Taivanas. Todėl Rusija tikisi jog NATO nieko nedarys nenorėdama kovoti keliais frontais. Tad jeigu Rusija bus atmušta, Kinija nepuls Taivano, bet ne dabar. Kažkaip man nuojauta kužda, jog visa ta migrantų krizė yra būdas nukreipti dėmesį nuo kažko daug didesnio.
Fikcija 2021-11-23 22:24
JaV zvalgyba teige ,kad Irakas turi masinio naikinimo ginkla
vanduo4 2021-11-23 23:30
Čia jau kita situacija. - Išsiplėtus globalizacijos procesams, JAV mąstymu, buvo būtina evoliucionuoti Musulmonišką pasaulį, nes žydų istorija rodo, jog Musulmonai pradės karą iš karto, kai tik į jų rankas pateks pakankamai galingi ginklai. - Tad atominė bomba buvo kaip priežastis pradėti įsiveržimą į šį kultūriškai uždarą pasaulį. Rezultatas: Irako režimas nuverstas ir situacija daugmaž kontroliuojama. Afganistanas turėjo visus 20 metų patirti demokratijos privalumus ir dabar tik laiko klausimas, ar tas kultūrinis implantas suveiks tinkamai. - O Rusija ne tik kad planuoja, bet ir daro. Atkirstos žemės Gruzijoje, Ukrainoje, migratų krizė ir t.t. - Rusiją spaudžia laikas. Ji negali ilgai laukti kaip tai gali EU arba JAV. Vakarai juda link autonomijos, Rusija link izoliacijos. Jiems reikia suardyti autonomijas ir padidinti jų priklausomybę nuo rusiškų resursų. - Tad šis konfliktas visiškai įmanomas. Man tik įdomu - kokia Rusijai iš to būtų nauda? Jie juk ir taip turi dalį Ukrainos ir ši negali tapti NATO nare.
conjurer 2021-11-23 23:49
Visų pirma tai būtų šlovė rėžimui. Senai bebuvo žmogus, kuris istorikų laikomas "didžiuoju", nes tai pagrinde būdavo užkariautojai. Visų antra, jie gali nesunkiai pasiimti ir intergruoti žemes kur jau yra rusų. Ir rusija nelabai bijo atominio karo, nes žino kad visi kiti jo bijo, todėl nepradės priešintis. Kol jie turi tokį kozirį, gali žaisti. Jau beveik 12 metų visi tai žino, bet tik lengvos sankcijos tiesiog neturi efekto. Dėl krymo turėjo būti uždaryti visi prekybiniai ar tranzitiniai santykiai su rusija. To nedarymas buvo didžiausia NATO klaida. Na taip, be jų dujų kažkas gal būtų sušalęs, ar mokėjąs daugiau, bet tokios problemos neprilygsta toms kurios artėja, kurias užaugino šitas per silpnas atsakymas į krymo aneksiją, ir nuolat vykstančius konfliktus rusijos pasienyje.
laukinis_lt 2021-11-24 07:49
O kaip šis straipsnis susijęs su technologijomis? Lankausi šiame puslapyje norėdamas paskaityti apie technologijas, o ne lietrytį-2.
emexas 2021-11-24 08:25
Deja be vakarai labai jau nenori teptis ranku ir parodyti rusijai jos vieta. Tai galetu bent jau stipriau aprupinti Ukraina ginklais. Ukrainieciai mielai praretins vatniku gretas kai tik sie islys is uz savo teritorijos ribu.
kiesza 2021-11-24 09:27
Nejau 100 000 rusų karių gali okupuoti 45milijonų valstybę? Lietuvai okupuoti buvo mesti net 230 000 bolševikiečių. Ukrainos karinis silpnumas vilioja rusus, tai lyg nesaugoma vištidė lapei. Įdomu kodėl NATO nedislokuoja atominių ginklų Ukrainoje, manau tai atgrąsytų rusų planą
HardAxe 2021-11-24 10:09
bolševikai nebuvo ginkluoti moderniais tanklais, salvinėm sistemom ir t.t.
Azys 2021-11-24 14:51
Bolševikai buvo ginkluoti tiems laikams moderniais ginklais, dabartiniams tankams, salvinėms sistemoms ir t.t. yra modernus atsakas, kad ir tie patys turkų dronai. Apskritai Ukraina dabar kur kas geresnėje pozicijoje, nei kad buvo 2014, kai šalyje vyko suirutė, kariuomenės praktiškai nebuvo, bet net ir tada, nors su Krymu pavyko, bet tolesnis rusų puolimas netapo lengvu pasivaikščiojimu, kaip kad tie tikėjosi. Batkos pabėgėliai galbūt galėjo būti Ukrainos puolimo plano dalis, putinas ko gero tikėjosi ES sukelti panašia krizę, kaip kad per Sirijos karą, bet bet panašu, kad neišdegė. Tikiuosi, kad artimiausiu metu platesnio masto konflikto nebus, nors kai putino saulė leidžiasi, tai tas gali tokiu būdu pabandyt įsirašyt į istoriją.
vanduo4 2021-11-25 00:29
Dar ir kaip suveikė: 1. Irane valdžia yra aukščiau religijos; 2, Iranas netgi labai modernus - labai daug ką gamina pats. Tuo net lietuva negalėtų pasigirti. Deja dėl kažkokių priežasčių jie nesutaria su žydais, BET..... jie neorganizuoja beprasmiškų teroro atakų. Pasišvaisto žodžiais ir viskas tuo baigiasi. - Kai tuo tarpu Talibanas negamina nieko naudingo visuomenei ir grasina visiems kitokiems. Emocijų valdomoje visuomenėje progresas neįmanomas, nes ji sunaikina viską kas neįprasta. Pvz.: Būtent šiuo keliu dabar eina Rusija, mokindama tautiečius nekęsti vakarų ir jų kultūros. O tai daro tikslu išvengti sistemos išdavikų. Tokia valymo sistema sunaikino spekuliantus ir galiausiai subiro SSSR. Dabartinė Rusija spekuliantų trūkumą komensuoja iškasenų pajamomis (50% biudžeto). O kas bus išvalius visuomenę nuo alternatyvaus mąstymo - laikas parodys. - Manoma jog uždara sistema pasmerkta žlugimui. Būtent todėl ir buvo būtina Afganistane chirurginiu būdu įvesti naują patirtį, nes senoji patirtis pasidarė pavojinga globaliam pasauliui.
conjurer 2021-11-25 01:30
Nežinau ar galiu dėl šito sutikti. Ten pati valdžia religiniai fanatikai. Bet lyginant iraną, ir talibaną, tai pastarasis neturėjo tokio ilgo 40+ metų ramybės laikotarpio, per kurį galėjo sutvarkyti problemas.
Hmz 2021-11-25 08:38
Negi sunku pirmiau paskaityti, o po to rašyti? https://en.m.wikipedia.org/wiki/Supreme_Leader_of_Iran
immortallt 2021-11-25 11:38
Ukraina nėra NATO narė ir branduolinį ginklą dislokuoti Ukrainoje net nėra tikslo, ten jį apsaugoti sunkiau, nei JAV povandeniniuose laivuose. Iš esmės NATO tiesiogiai negali kištis į Ukrainos reikalus, gali tik remti netiesiogiai. Netikiu, kad dabar Rusija realiai vykdytų karinius veiksmus, jei nesugebėjo anksčiau paimti, tai dabar nulis šansų. Tada visa kariuomenė buvo sugriuvusi, nebuvo susitvarkyta hierarchija, nebuvo užmegzti ryšiai su vakarais ir t.t. Dabra imti terotiroją kainuos daug brangiau. Realiai manau, kad čia dar viena diversija, nukreipti savo žmonių žvilgsnius nuo problemų šalies viduje - žiūrėkit, Putinas saugo Rusiją ir rusus nuo "geyropos" ar nuo karo Rusijoje, todėl nekreipkite dėmesio, kad gyvenate absoliučiame skurde, nors išteklių turime daugiausia pasaulyje per capita.
vanduo4 2021-11-25 22:44
1. mano žiniomis, Izraelis panaudojo mažo galingumo atominį ginklą sunaikinant Irano branduolinę jėgainę. 2. Izraelis panaudojo virusą Stuxnet, kuris sunaikino daugybę Urano sodrinimo centrifūgų. 3. Irano pajėgas reguliariai sunaikina tiek Sirijoje, tiek Irake ir pan. O pats Iranas tik šakojasi Persijos įlankoje ir nevykdo kažkokių diversijų užsienyje. Gal sakysite neturi pajėgumų, o Talibanas turi? Tiesiog jie neturi tame jokio intereso, tiesiog jų religinės pažiūros nesutampa su kitų. - Jie labaiu orentuoti į regionines problemas, o ne globalias. Tai ir parodo jog politiniai sprendimai yra aukščiau religinių - jie labiau prognozuojami nei religiniai fanatikai. - Rusija dar pavojingesnė pasauliui, deja jie sprendimus priima vadovaudamiesi protu, o ne vien emocijomis.
vanduo4 2021-11-25 22:44
Gal gali konkrečiau?