Operacija „Sąvaržėlė“ – slapta JAV strategija pasinaudojant nacių mokslininkais laimėti Šaltąjį karą: tarp jų ir garsusis Wernheris von Braunas (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

empti 2021-12-14 21:24
Išties nuostabūs išradimai padaryti maždaug PUSĖS iš Vokietijos atsivežtų mokslininkų. Tačiau pamiršta paminėti, kad kita pusė atsivežtų mokslinikų - tai "proto valdymo" (mind control) mokslininkai, dirbę prie nacių propagandos, psichologinio karo ir kitų dalykų. Jų palikimas ir "išradimai" kažkaip neprasimuša į viešumą iki šiol
HardAxe 2021-12-15 17:21
kita pusė gal buvo išsivežta į Rusiją ir ten darė išradimus?
vanduo4 2021-12-15 23:30
- JAV viskas veikė (technologinio ir finansinio) kapitalo kaupimo principu, tad pažanga buvo garbinama ir skatinama viešai. - Deja Rusijoje, visus nuopelnus nusavindavo ir pervadindavo Didžiosios tėvynės labui, todėl nieko ir nežinoma apie daugybę išradimų, lėmusių Tarybų Sąjungos vegetacinio laikotarpio pratęsimą. - O kai baigėsi visi išoriniai resursai, bei privati nuosavybė nusavinta, Sovietų Sąjungos šviesiojo rytojaus iliuzija dar kurį laiką judėjo iš inercijos (kol išvogė nusavintą turtą) ir galiausiai žlugo.