„Tesla“ prašo JAV vyriausybės supratimo - jei ši politika nebus pakeista, elektromobilių gamyba bus labai sudėtinga  (1)

„Tesla“ yra labai sėkminga elektromobilių gamintoja, bet ir jai kartais reikia šiokios-tokios valstybės pagalbos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV su Kinija įsivėlė į prekybos rinkos konfliktą, kuris pasireiškė išaugusiais tarifais ir kitomis tarptautinės prekybos kliūtimis. Žinoma, vartotojams tai atsiliepė išaugusiomis kainomis, bet ir didelės kompanijos neliko nepaliestos. Štai „Tesla“ dabar prašo panaikinti tarifus, taikomus iš Kinijos įvežamam grafitui.

Tiksliau, „Tesla Motors“ prašo Jungtinių Valstijų vyriausybę panaikingi tarifus dirbtiniam milteliniam ir gabaliniam grafitui bei natūraliam milteliniam grafitui. Ši medžiaga elektromobiliams yra būtina - „Tesla“ jį naudoja baterijų gamyboje.

Kodėl „Tesla“ nusprendė prašyti panaikinti tarifus grafitui? Nes negali jo gauti niekur kitur. Prašyme pateikiama informacija, kad „Tesla“ bandė užsitikrinti grafito tiekimą kitais kanalais, bet šios pastangos neatnešė vaisių. Tinkamą grafito kiekį „Tesla“ šiuo metu gali užsitikrinti tik pirkdama jį iš Kinijos tiekėjų.

Grafitas yra naudojamas anodams gaminti. Kadangi šiuo metu „Tesla“ yra didžiausias baterijų pirkėjas JAV, tarifai grafitui kompanijai galėtų sukelti rimtų nuostolių. Jau kurį laiką stengiamasi gaminti grafitą Šiaurės Amerikoje. Kvebeke, Kanadoje, vystomas projektas, kuris leistų kurti didelius grafito kiekius. „Tesla“ ateityje grafitą planuoja pakeisti siliciu, tačiau kol kas grafitas yra neišvengiamas.

 

Tarptautinės prekybos politikos konfliktai nėra naujiena. Tačiau dabar tai gali tūrėti didžiai neigiamą įtaką svarbiausiam JAV elektromobilių gamintojui. Laikais, kai stengiamasi populiarinti elektromobilius, tai būtų kontroversiškas žingsnis. Tiesa, neaišku, ar „Tesla“ prašymai bus išgirsti - kelių kompanijų šauksmas šioje srityje būtų garsesnis nei vienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai (1)