„Ford“ turi jau 200 tūkstančių „F-150 Lightning“ užsakymų, bet tai – ir prasta žinia  ()

„Ford F-150“ jau kelis dešimtmečius JAV yra pats populiariausias automobilis. Ne pikapas - tiesiog populiariausias automobilis. Taigi, nieko keisto, kad ir elektrinis „F-150 Lightning“ sulaukė didžiulio susidomėjimo. „Ford“ skelbia, kad jau turi 200 tūkstančių „F-150 Lightning“ užsakymų, bet yra ir ne tokia džiugi šios naujienos pusė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aišku, „Tesla Cybertruck“ bent jau neoficialiais duomenimis užsakymų skaičiumi visu milijonu lenkia „Ford“ pasiūlymą. Tačiau „F-150 Lightning“ bent jau iš tikrųjų yra pakeliui. Tas 200 tūkstančių užsakymų skaičius yra labai geras, net jei „Tesla“ savo dar neišleistais modeliais mus pripratino prie visiškai kitokios statistikos. „F-150 Lightning“ gali paskatinti viso sektoriaus elektrifikaciją, ypač jei sudomins tradicinius pikapų pirkėjus ir bus pakankamai praktiškas.

Tiesa, apie 75 % „F-150 Lightning„ užsakymų atkeliavo ne iš „Ford“ savininkų gretų. O tai konservatyviame rinkose segmente, kur lojalumas markei yra labai ryškus, yra neblogas pasiekimas. Nes galite neabejoti, kad vos „F-150 Lightning“ pasirodys fizinėse atstovybėse, pasižiūrėti į jį atvyks ir burzgiančių pikapų savininkai.

Tai kokia bloga žinia? „Ford“ kompanija nėra pasiruošusi gaminti tiek „F-150 Lightning“.

Ir tai šiek tiek ironiška, nes dar visai neseniai didžiausi rinkos gamintojai su kreivom šypsenomis žiūrėdavo į „Tesla Motors“ gamybinius pajėgumus. Sukurti gerą automobilį yra viena, paruošti jį serijinei gamybai – visai kas kita.

„Ford“ anksčiau pasidalino planu, kiek „F-150 Lightning“ pikapų pagamins per metus. 2022 metais planuojama pagaminti 15 tūkstančių tokių automobilių, 2023 metais – 55 tūkstančius, 2024-ais – 80 tūkstančių „F-150 Lightning pikapų. 2025-aisiais „F-150 Lightning“ gamybos tempai turėtų padvigubėti.

 

Tai reiškia, kad tie, kurie „F-150 Lightning“ užsakymus pateikia dabar, savo pikapo turės laukti tris metus. Pikapas – tai įrankis, o įrankiai reikalingi čia ir dabar. Tikėtina, kad „Ford“ turi galimybių paspartinti elektrinio pikapo gamybą, bet kiek?

Pirmieji „F-150 Lightning“ savo pirkėjus pasieks tik antroje 2022-ųjų pusėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(4)
(16)

Komentarai ()