Bitcoin išradėjas laimėjo teisinį 56 milijardų dolerių vertės mūšį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nemesis 2021-12-13 14:05
Kvailių auksas. Kas pirmas pasakys "Karalius nuogas"? Decentralizuota finansinė piramidė ir tiek. Respects kas išeis iš jos su pasidarytu pinigėliu, o kas neišeis su pliusu kas vakarą sau vis kartikis - "Kam kvailiams pinigai, jei jie fantazijos neturi?".
conjurer 2021-12-13 14:12
Pala, kas įvyko? Kas ir kam tuos 100mln mokės?
immortallt 2021-12-13 15:57
Įrodys, kad jis yra kūrėjas, jei laimės bylą? O tai įrodyti nereikia tam, kad laimėtum bylą, jog esi vienintelis jos kūrėjas? Čia iš serijos, sumeskit po šimtą eurų 10 tūkst. žmonių, ir pamokysiu kaip tapti turtingu greitai ir be pastangų.
nemesis 2021-12-13 15:59
Aš kiek suprantu ginčija kam priklauso piniginė, bet tai kas turi prisijungima, tam ir priklauso? Ar čia kokiam krakene ar kitoj centralizuotoj paskyroj saugoma, kuri kam priklauso sprendžiama pagal teismo sprendimus? Kitų variantų neturiu...
punktyras 2021-12-13 16:24
Teisme tokia įrodymų rinkimo tvarka. Kadangi kitiems įrodyti gali tik naudodamas kriptopiniginę – dėl kurios paduotas ieškinys – jos įrodymui naudoti negalima. Byla būtų pralaimėta, nes ex injuria jus non oritur.
punktyras 2021-12-13 16:37
Kaip suprantu, Kleimano šeima reikalavo pusės bitkoinų, nes teigia, kad iki Craigas ir Davidas iki pastarojo mirties buvo partneriai, suprask, UAB dalininkai. Davidui mirus, jo turtas paveldėjimo teise kažkam iš jo šeimos perėjo. Craigas teigė, kad nors jie su Davidu buvo draugai, tačiau bitkoinas – Craigo rank… proto darbo vaisius. Šeimyna sakė, ne, būk malonus, pusę atriek mums. Pusės, kaip matome, negavo, tačiau 100 limonų irgi pravers. Čia aš taip supratau, visai nesigilinęs. O, kaip sako jūtūbuose, jeigu surinksiu 5 tūkstančius laikų, paieškosiu daugiau informacijos naujai serijai
kestutisz 2021-12-13 16:44
Dar klausimas kas geriau - 100m cash'o ar fantikai kuriuos pradėjus išpardavinėti (ir tarkim tuo pačiu pasibaigus visai mistikai) vertė kaip ir galėtų krisit (jei tikrai yra ta mistinė "pigininė" kurią čia dalinasi - irgi net tingiu specialiai ieškot ką būtent jie "dalinasi|)
zaliaakis 2021-12-13 20:28
Yra tik viena bėda. Pas ko piniginės prisijungimas(pamiršus slaptažodžius, ją prarandi su visu turiniu amžiams), to ir piniginė. Jos atimti neina. O išdalinus i kitas piniginęs, net nesuseksi kieno . O jei tokia suma. Tai verta slėpti. Pasaka be galo
vanduo4 2021-12-14 01:05
Kam apskritai įrodinėti kieno piniginė? Juk ji anoniminė. Ar čia jau mokesčių klausimai? Taip ir neaišku iš kur visi žino, kad tokia piniginė apskritai yra?
kestutisz 2021-12-14 10:23
Tia spėju tam ir problema - rakto tai nėra, tad belieka teismai. Iš pradžių gaus taip trokštamą pripažinimą, o paskui labai tikėtina eis teismai su keityklomis/didžiausiais mineriais (50+%), kad įsukti lievą tranzakciją kuria tie dabar realiai niekieno BTC pervažiuotų į jo piniginę. Jam gal net nelabai reikia paties BTC, turi gi savo BSV(?) kuriam gali būti kliūtų daugiau dėmesio privertus susvyruoti BTC (atsirastų labai daug nepatenkintų kai pamatytų jog taip va teismais, o ne kažkokiais supersaugiais protokolais viskas valdoma :)
HardAxe 2021-12-14 10:56
visos piniginės yra viešos. Tik nevisų savininkai žinomi.
Benediktas 2021-12-14 10:59
ir neaišku kam kas pervede, bet vieša Čia tas pats, kas pagal burbuliavimą atspėt, kas pučia burbulus.
conjurer 2021-12-14 12:42
Kaip tai neaišku? Nežinai kas yra blockchain explorer?
Benediktas 2021-12-14 15:24
Kažkada skreanshot rodei, gal jis ir buvo, bet pagal jį nėjo suprasti, kam arba is ko pinigai atejo. Dabar užėjau matau, kad hashas pervede kitam hashui. O kam jie priklauso, kokiem fiziniams ar juridiniams asmenims?
kestutisz 2021-12-14 15:39
Kol anoniminis hash pervadinėja kitam tokiam - taip, nepasakysi. Bet užtenka nors vienos neatsargios tranzakcijos perkant ką nors/išsigryninant kur nors kur galima identifikuoti (na numirs koks pogrindžio milijardierius ir atiduos raktus neatsargiems įpėdiniams pvz) ir atseks viską nuo pat pirmos. Įrašai tai yra visi, neterminuotai laikomi, reikai tik sudėti ryšius. Todėl ir demonizuojami alternatyvūs sh*tcoinai kaip Monero kur nauji hashai kiekvienai tranzakcijai ir kur pervedęs dar gavėjui turi pasakyti kiek atėjo, jog galėtų atkasti kieno čia tranzakcija buvo.
conjurer 2021-12-14 15:40
Po statistika pasirink transactions. Nuo ten gali matyti paskutinius pervedimus, ir iš kokios piniginės į kokia nuėjo kokie BTC kiekiai. Čia net nėra kažkokia išskirtinė paslauga, bet kas šitą info gali matyti, jei turi pilną BTC node pas save susinchoronizavęs (peer to peer), kas yra virš 500GB informacijos. Kaip minėjo hardaxe, reikia žinoti kokį btc adresą kas valdo. Keityklos dažnai turi šitą informaciją, nes žinoma į kokią banko sąskaitą pervedama išsigryninant. Taigi tai nėra labai didelė paslaptis, nebent žmogus niekur nefigūravo su savo adresu. O tas adresas nelabai skiriasi nuo banko sąskaitos, tiesiog kodas kuris dažniausiai prikaluso vienam asmeniui (fiziniui ar jūridiui). SEB turbūt irgi nežino kokiam klientui priklauso sąskaita swedbanke, bet tai netrukdo jiems ten pervedinėti pinigus. Skirtumas tik tas kad banke tau sąskaitą išduoda pats bankas, o kriptoturte gali jų pasidaryt pat kiek nori, ir dar nemokamai.
Benediktas 2021-12-14 16:44
Aš manau valstybė turi žinoti, kas joje dedasi. Nes pinigai yra galia arba nesumoketi mokesciai. Neturėtų būti anonimiškumas. VMI manau gali iš kiekvieno Lietuvoje veikiančio banko gauti, kas yra sąskaitos savininkas ir kam nuėjo/parejo pinigais. Is kur dabar VMI zinoti, kur kieno pinigine, cia jau reikia specialu tyrima atlikti, stebeti kuri laika, ieskoti kazkokiu klaidu ir tai dar neatkasi. O jei atkasi, tai gal paskui neirodysi nieko teisme. Šiaip visiems nereikia matyti, bet valstybes turetu tureti visas pavardes keliu mygtuku paspaudimu.
immortallt 2021-12-14 16:56
Klaidas daro neišmanėliai arba kuriems dzin valstybė, ar tiksliau, kontroliuoja valstybę, pvz. Putinas ar už jo esantys oligarchai
punktyras 2021-12-14 17:33
Kol valdžioje dar ne mašinos, visada yra galimybė tas mašinas prižiūrinčio žmogaus gražiai paprašyti pateikti dominančią informaciją. Visos informacijos valdžiai (darau prielaidą, kad prilyginate žodžius „valdžia“ ir „valstybė“) suteikti neverta. Informacija suteikia galią. Turėdama visą informaciją, valdžia turės visą galią. Valdžia gadina žmones, absoliuti valdžia gadina absoliučiai.
conjurer 2021-12-14 17:39
JAV gali kelių mygtukų paspaudimu pradėti žiūrėti pro tavo telefono kameras. Nemanau kad jie turi problemų su BTC.