„Meta“ rodo rezultatus: išleido socialinę virtualios realybės erdvę „Horizon Worlds“ (Video)  ()

Po daugiau nei metus trukusių privačių bandymų „Meta“ (kompanija pasikeitė pavadinimą iš „Facebook“) išleido savo socialinę virtualios realybės erdvę „Horizon Worlds“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virtualių pasaulių statyba Tai pirmas toks didelis leidinys nuo tada, kai „Meta“ paskelbė apie planus sukurti metavisatą – virtualų socialinį pasaulį.

Programėlė leidžia naudotojams kurti savo mini žaidimus ir užsiėmimus ant „Meta“ pagrindinio žaidimo – panašiai kaip „Roblox“ ar kitos į kūrėjus orientuotos programėlės.

Kūrėjai neturi galimybės tiesiogiai uždirbti pinigų iš savo pasaulių.

Vietoj to „Meta“ skyrė 10 mln. dolerių „kūrėjų fondui“, skirtam apdovanoti konkursus laimėjusius bendruomenės kūrėjus, praneša BBC.

Nuo ketvirtadienio 18 metų ir vyresni JAV ir Kanados gyventojai galės naudotis nemokama „Quest“ programa be kvietimo.

Kiekvienas 18 metų ir vyresnis asmuo gali susikurti savo avatarą ir pradėti dirbti.

„Mūsų vizija – sukurti kūrėjams pritaikytą VR erdvę su geriausiais savo klasėje socialiniais pasaulio kūrimo įrankiais“, – sakoma „Meta“ pranešime. „Pastaruosius metus praleidome kurdami šiuos įrankius ir tobulindami juos, remdamiesi kūrėjų atsiliepimais.“

Kūrybos įrankiai yra integruoti tiesiai į virtualios realybės žaidimą, todėl žaidėjai gali jais naudotis tiesiogiai, be jokių papildomų atsisiuntimų.

 

Žaidėjai gali skraidyti po savo pasaulį ir dėlioti daiktus, pavyzdžiui, medžius ar figūras, taip pat jie gali naudoti „skriptus“ – iš anksto paruoštas kodo atkarpas, kurios daro įtaką žaidėją supančiam pasauliui – ir nustatyti žaidimo taisykles.

Kompanijos duomenimis, beta versijos metu jau sukurta „tūkstančiai pasaulių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(12)
(-9)

Komentarai ()