Aplinkosaugininkai įspėja: visas žiemą parduodamas dyzelinas - tik su palmių aliejaus produktu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vardasas 2021-12-22 12:09
Kazkur teko girdeti kad palmiu aliejus nera sprogus ar degus tad degalams visai netinka, cia taspats kas smelis, tai kaip cia suprasti
kestutisz 2021-12-22 12:13
O, ir vėl šitie lobistai šėlsta. Ta proga vėl pasikartosiu - tas palmių aliejus ir kitos "bio"nesąmonės - grynai jūsų nuopelnas, tik suprantu pikta, jog tie patys naftininkai apžaidžia nuosavoj aikštelėj. Vartotojui viso to nereikia.
immortallt 2021-12-22 12:17
Vartotojui nereikia Vartotojui ir deguonies nereikia, oi palauk... Vartotojui ir centrinės kanalizacijos nereikia. Vartotojui nereikia ir biologinių atliekų šalinimo, ir sąvartynų, ir dar daug ko nereikia, iki kol dėl to "nereikia" jau tada prireikia medicininės pagalbos, šarvojimo paslaugų ar pan. vardasas, nežinau ar sarkazmas čia, bet kol kas nepanašu. Aliejus nedegus, kaip smėlis... Ot paimk ir pabandyk. P.S. kaip gerai, kad važinėju tai benzinu aš, ir tai kiek važinėjame, per metus 10k km neprisukame. Retais metais viršijame.
kestutisz 2021-12-22 12:41
Tikrai taip, nereikia. ČIa bandoma kartoti dyzelio istoriją kuris niekam ir nebūtų reikalingas (na gal nebent sunkiaajai technikai) jei biurokratai su savo mazarmais (akcizais, mokesčiais už kuubatūras ir pan) nebūtų smaugę benzininių auto - ir po to vaje vaje, kaip čia taip nutiko. Įvedėm mokesčius už orą - o jūs pradėjot mažiau kvėpuoti! Taip ir čia - sugalvojom kaip užsukt tą tik mum reikalingą rapsų bizniuką - o jie pradėjo augint palmes! Augintų ir čia, tik gal neauga - ir nereikia įsivaizduot kažkokio "didesnio gėrio" nei navaras.
immortallt 2021-12-22 13:16
Net imant navarą, tau geriau navaras kai eina rusams, ar lieka Lietuvoje? Ir ne, skirtumas yra tarp dyzelino, palmių ir rapsų aliejaus. Rapsų aliejaus CO2 pėdsakas per energija mažesnis stipriai. Palmių gali būti net didesnis už dyzeliną, o tai, kad atsiranda gudručių, ir durnių valdžioje, kurie nesupranta, kodėl spragas reikia lopyti, tai ne idėjos kaltė. Bet tu turbūt esi ir prieš centrinę kanalizaciją ir lauko tualetų naikinimą su tokiu požiūriu, nes centrinėje kanalizacijoje gali įvykti avarija. Dzin, kad lauko tualetai visą turinį pastoviai varo, o centrinė per 20 metų jei kokia avarija įvykstą ir 5% tos dienos šalies turinio patenka į aplinką, vs 100% nuolat. Taip, dyzeliną skatinti buvo klaida, bet ne iš CO2 pusės, o iš kitų teršalų (CO2 dyzelis išmeta mažiau). Pervertino technologijų gebėjimą sumažinti ateityje kitų teršalų išmetimą, bei nuvertino žmonių pirštų riestumą ir atsakomybės trūkumą prižiūrint auto, kai katalizatoriai ir DPF išpjaunami, o ne prižiūrimi/keičiami, kaip priklauso. Taip kad tu džiaugiesi, kad pavyko išdurti, ir šiki dabar į kelnes ir kelnes meti į krūmus - lauko tualeto nėra, bet ir centrinės kanalizacijos nereikia.
kestutisz 2021-12-22 17:01
What? Aš apie ratus tu apie batus?
conjurer 2021-12-22 17:21
Tai kad nafta kaip kuras yra pigu, tikrai nereiškia, kad ji yra ekologiška. Tik ekonomiška, trumpame laikotarpyje. Bendrai žmonijai iškastinas kuras nėra naudingas ilguoju laikotarpiu. Kartais pakenkia ir labai trumpame laikotarpyje, smogo pavidalu.
kestutisz 2021-12-22 17:30
Ilguoju laikotarpiu jis netgi baigsis, tas neišvengiama. Bet kol nesibaigė - gal koks genijus relaksuodamas patogiai prie vairo sugalvos kažką geresnio*, o ne stresuodamas 50'tmetėj Škodoj :) *ir neabejotinai taršesnio
Benediktas 2021-12-22 19:03
Kaip nekainuoja? Dyzelis l apie 1.2-1.3 euro. Benzas 1.4. Tepalo naujo irgi dykai negausi.
kestutisz 2021-12-22 19:52
Vien mokesčiai yra pusė tos kainos.
Benediktas 2021-12-22 20:16
Bet vistiek kainuoja. Ir mokesčiai eina į biudžetą, o ne Rusijai.
immortallt 2021-12-22 20:24
O žmonių sveikata nemokama? Infrastruktūra yra stipriai subsidijuojama automobiliams, ir ne tik keliai, nes automobiliai sukelia eroziją spartesnę betono ir pan., dėl išmetamų dujų. Kartais nebuvai prieš skiepus dėl autizmo?
AAA000 2021-12-22 20:35
priklauso kas vertina. betono spartesnis suardymas rodo kad musu biologine ivairove pamatiniu lygmeniu dar pakankamai nesuardyta ir neisnuodyta. cia gera zinia. dziaugtis reikia. aplamai tu betone nesigaudai - nes esi buhaltertis, kur tera mates tik akmenes cementa - kuris yra sudinos kokybes. uz kuria sitas monopolis visada imdavo pasaulines kainas... cia monopolizmo ir lobizmo problema, kad pralenda sudini betono gaminiai pas mus... bet paskutiniu metu keiciasi normatyvai profesionalioje statyboje. like tik visokie megejai buhalteriai, kur sugeba dar savo sudnamius is visokio sudo "uz patrauklia kaina" susilipdyt ir isivaizduoja save statybos genijais va cia tai tikrai problema... P.S. tavo "super moderni" karkasine palapine dar nepelyja ir negriuna?
vardasas 2021-12-22 23:03
Ne sarkazmas, čia tik klausimas ir pamastymas jei tai tiesa.