„Apple“ gali atsisakyti SIM kortelių anksčiau nei manyta - „iPhone 14“ fizinių kortelių jau turbūt neturės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kyborg 2021-12-28 19:17
Kažkaip kuo toliau, tuo labiau labiau nusifantazuojama apie būsimas iPhone "naujienas". iPhone 13 prognozavo palydovinį ryšį, kas visiškai nerealu. Dabar, kad iPhone 14 neturės įprastos SIM... Turės ir dar ne vienerius metus. Didžioji dalis operatorių eSIM paslaugos nepalaiko ir Apple tikrai nesiryš kardinaliai sumažint savo užimamą rinkos dalį siekiant padaryt Telco sektoriuje revoliuciją pasauliniu mastu.
conjurer 2021-12-28 19:34
Kad esim nepalaikymas yra absurdas. Nėra taip kad operatorius turi dėti milijardines investicijas. Operatorius vietoje fizinės kortelės parduoda QR kodą, o IMEI lieka stabilus. Įranga tiesiog renkasi kurias IMEI bei SIM/eSIM kombinacijas priims, jai net nesvarbu ar turi tikrą sim, ar jo simuliaciją. Ir lietuvoje visi tiekėjai palaiko esim. Žinau kad kokioje amerikoje yra retardizmas telekomunikacijose, bet nematau kodėl jie nespėtų atnaujinti savo softo iki naujo iphone išleidimo.
AAA000 2021-12-29 01:51
cia senai reikejo ta ismet, visokius SIM lizdus. kai tik atsirado usb ir kiti duomenu apsikeitimo protokolai. ir galima irasyt programiskai kazkoki ilgesni koda. cia labai velina... tik isleis dar... nu ir stabdziai tie aplle... flaske ar atminties kortele nusipirksi. ar koki nors koda interu atsisiusi ir isirasysi. ir tiek. kaip tuos cekius papildymo ivedineji - galetu irgi kaip koda pardavinet. su kazkokia nuskaitymo funkcija idiegta telefone, kad ir per kamera pasimt. iprastu visi skanuot, tiesiai is ekrano ar bet ko atspausdinto. o ne atsilikusius mygtukus maigyt net ir ekraninius lietiminius...
conjurer 2021-12-29 02:10
Kad nebuvo alternatyvos, tiesiog mažino patį modulį. Ir jokia čia ne iphone naujovė, gali moderniuose tapšnokliuose naudoti esim: Apple tiesiog gali sau leisti išmesti tokias senienas, nes rinka pagal juos eina.
Kyborg 2021-12-29 19:59
Lietuvoje operatoriai eSIM palaiko tik laikrodžiams. Ir tai, populiariausi laikrodžiai Apple Watch veikia tik Telia tinkle. Bitė ir Tele2 savo tinklo dar nesusitvarkė, kad galėtų Apple Watch'us palaikyt. Nėra taip viskas paprasta, kaip atrodo iš šono.
conjurer 2021-12-29 20:12
Manau čia ne technologinė problema, o atsilikęs biurokratizmas. Jei išėjus naujam iTapšnokliui tie tiekėjai nepalaikys eSim, patys bus kalti dėl kleintų praradimo. Viskas ko reikia iš sim kortelės, tai perduoti abonemento kodą tiekėjui. Apple kažkada nužudė flash technologiją nes ji buvo labai neoptimali. Netiko ateičiai. Aš nieko prieš jei jie tą patį padarys su 30 metų senumo standartu, kuriam technologija buvo sukurta prieš pusšimtį metų, ir dabar yra tiesiog vietos švaistymas. Bus daugiau vietos terabaitinėms microSD kortelėms.