Amžiaus dilema: žaidimų konsolė ar kompiuteris?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2021-12-31 15:56
Trumpa istorija: 1. Pradžioje kompiuteriai (PC) buvo brangūs ir netgi prabangos atributas. Buvo pastebėta jog žaidimai duoda nemažai pelno, bet dėl brangios įrangos, pelnas ribojamas. Tad sugalvojo konsoles - optimizuota tik žaidimams, tad ir pigiau; 2, Deja su laiku įranga pigo ir gavosi taip, kad PC buvo daug galingesni nei konsolės, tad konsolėms netgi iškilo žlugimo klausimas. Deja buvo imtasi radikalių sprendimų ir nors konsolės pabrango, jos puikiai atitiko laikotarpį, kai elektronika tapo mados reikalu ir kainos nebebuvo tokios svarbios; 3, Elektronika tapus mada, prasidėjo PC atnaujinimo vajus. Ir tai buvo ne vien konkurencija dėl žaidimų, bet pačio PC išvaizdos. Čia vėlgi, konsolė gali konkuruoti tik kainos srityje. 4, plintant debesijos paslaugoms, konsolės gali tapti apskritai nereikalingos - pigus abonentinis mokestis ir kontroleris. Žaidimas serveryje; 5, Artimiausiu gali pasikeisti vartotojų pasiskirstymas: a) konsolės - nieko apie PC neišmanantiems asmenims ARBA VAIKAMS; b) PC - kompiuterių fanams ir ekspertams. - Manau tai klaidingas požiūris. Konsolės senesnių arba naujesnių žaidimų nepalaiko, turi keisti konsolę ir pirkti naujus žaidimus. PC turimi žaidimai išlieka, tereikia suderinti įrangą nebūtinai keičiant visą kompiuterį.
conjurer 2021-12-31 16:38
Buvo laikai kai konsolės lenkė personalinius kompiuterius, bet tai buvo prieš 3D grafiką. Tik kai atsirado 2D spartinančios plokštės, situacija susilygino. Ir pačios konsolės atsidaro seniau nei žmonės galėjo įpirkti kompiuterius, bei buvo labai primityvios. Dabar kiti laikai, ir jau ilgą laiką konsolėse ir PC yra beveik identiški komponentai, tad konsolės yra tiesiog apriboto funkcionalumo kompiuteriai pririšti prie vienos žaidimų parduotuvės/tiekėjo. Beje bandžiau tiek PS5 tiek Xbox naujus pultelius, abu veikia su PC. O microsoft net nesvarbu ar perkamus/nuomuojamus žaidimus žais per Xbox ar PC. Tad galima gauti beveik pilną konsolių patirtį su PC. Dėl kelių sony exclusive žaidimų galima tiesiog papildomai nusipirkti PS5D. Dėl "visų žaidimų", konsolių rinkoje yra naujovių. Kadangi senesnės konsolės turėjo skirtingas architektūras, ar specifinius čipus, pagrindinis senų žaidimų paleidimo būdas buvo emuliacija, net kai kurių konsolių oficialiame senų žaidimų palaikyme. Dabar yra sprendimų kaip su FPGA čipais emuliuoti visą architektūrą, jei ji nėra per daug moderni. Vienas rimtesnių projektų yra . Aišku tai pakolkas žaisliukas ekspertams, bet ateityje gali būti vienintelis būdas kaip su nauja sistema galėsi žaisti pvz PS3 ar Megadrive ar kitų senienų žaidimus su mažiausiais vėlinimais, ir arčiausiai to kaip žaidimo kūrėjas norėjo kad žaidimas veiktų. Be programinės emuliacijos, ir tiesiai iš senos disketės ar kompakto.
Ernestass 2022-01-01 12:38
Pats straipsnis labai jau paviršutiniškas ir propoguoja tam tikrus mitus. Pavyzdžiui, kad PC yra brangesnis nei konsolė. Bendru atveju tas yra tiesa, tačiau PC bus galingesnis nei konsolė. Moki už galingesnį prietaisą. Jeigu nori ekonomiško PC, tu gali jį susirinkti už analogišką kainą. Konsolės apie kurias kalba straipsnis yra beprasmės. Vienintelė gera konsolė šiuo metu yra Nintendo Switch. Problema su konsolėmis yra ta, kad jie yra mini kompiuteriai. Jie daro tą patį kaip PC, tiktais prasčiau. Nintendo Switch nebando būti mini kompiuteriu ir fokusuojasi ten kur kompiuteris nelabai tiktų. Tu gali su juo žaisti autobuse, lovoje, visur kitur kur kompiuteris netinka. Switch konsolė yra daug paprasčiau naudotis. Jų žaidimai tiesiog veikia ir yra aukštos kokybės. Nintendo "exclusive" žaidimai surandami tiktais ant Switch platformos ir jie yra padaryti su koncentracija į kokybę bei linksmumą. Su tais pagrindiniais (mainstream) žaidimais dažna bėda ta, kad jie nemoka jų kurtį, prisigalvoja visokių nesąmonių. Dažnai didelės kompanijos nesugeba sukurti žaidimo, pastovios bėdos su jais. Nintendo Switch tokių nesąmonių nebūna. Nintendo Switch yra daug geresnis produktas vaikams bei žmonėms nežaidžiantiems PC. Pavyzdžiui mano sesei PC žaidimai nepatinka, per sunkūs jie. O nuo Nintendo Switch konsolės negali atsitraukti. Žaidimai ten daug draugiškesni ir paprastesni kas labai svarbu ''casual'' žaidėjų grupei kurie neturi daug patirties su žaidimais. Asmeniškai, man patinka Nintendo Switch žaidimai su jutikliais. Žaidžiu Ring Fit Adventure kur naudoji žaidimo priedelius ir sportuoji. Pasakiškas žaidimas kuris padeda man kiekvieną dieną sportuoti. Nebereikia savęs prisiversti sportui, nes iš jo padaro žaidimą. Nors esu labai pozityvus dėl Nintendo Switch, jis turi tam tikrų trūkumų. Visi jo žaidimai labai paprasti ir nieko rimtesnio ten nėra prasmės žaisti. Visa grafika stipriai stilizuota ir matosi menka rezoliucija, detalių trūkumas. Platforma yra techniškai labai silpna. Rimti žaidimai išlieka tiktais PC, bet Nintendo man patinka, nes su juo galiu žaisti unikalius žaidimus, kaip Guitar Hero, House of the Dead (iš Wii) ar Boxing 2 ar Ring Fit Adventure is Switch. Taip pat lovoje lošiu Switch 'exclusive' žaidimus kol jie man nusibosta. Per paprasti man jie ir jie tiesiog greitai pabosta. Taip yra man motyvacija eiti anksčiau miegoti ir tie žaidimai mane užmigdo per pusvalandį ar valandą.
UTF16 2022-01-01 14:18
atrodo kažkiek vertas dėmesio. Investuoti kelių šimtų eurų į tai visiškai neverta.
Ernestass 2022-01-01 14:39
Man Switch žaidimai yra to, ko aš tikėjausi iš telefoninių žaidimų. Telefoniniai man bendrai yra visi per prasti, trūkstą mechanikų, nepatogus valdymas, grafika per prasta. Problema su telefonu yra ta, kad nepatogu valdyti tuos žaidimus ir patys žaidimai būna labai primityvūs ir prastai padaryti. Dėl to jie man labai greitai atsibosta. Aš nueinu į Android parduotuvę, viskas atrodo gražu, screenshotai daug ką žadą. Persisiunčiu juos ir ištrinu, nes visiškai neįdomu žaisti. Yra aišku daug žaidimų kurie man patiko, bet jie visi būną tokie elementarūs, kad sunku man su jais išlaikyti dėmesį, nusibosta per greitai jie man. O geriausi ten dažnai būną kompiuterinių žaidimų portai tačiau, kam man žaisti prastesnį Hearthstoną ant savo telefono kai galiu ant kompiuterio? Nintendo Switch yra brangi platforma. Kalėdoms pripirkau žaidimų sau ir šeimai. Tai šimtais eurų vien žaidimai kainavo. Verta, neverta tai asmeninis klausimas. Mano interesai yra susiję su žaidimai tai aš vis tiek turėsiu pereiti ir parašyti atsiliepimus. Pirkau juos dėl smalsumo, nes norėjau perspektyvos, o kaip Nintendo daro savo žaidimus. Ar jie tikrai tokie geri kaip apie juos kalbama? Vienintelis žaidimas kuris man tikrai patinka ir yra naudingas tai .
Pumper 2022-01-01 14:56
Paskutinė konsolė, kuri buvo geresnė už PC, buvo 360 pirmus pora metų po išleidimo. Dabar PS5/SX geresnės už PC tik dėl to, kad praktiškai neįmanoma nusipirkti GPU.
Mind 2022-01-01 17:08
Man lygiai taip pat. Todėl daug vilčių dedu į Steam deck https://store.steampowered.com/steamdeck/
IceBullet 2022-01-01 18:46
Pries keleta metu buvau nusipirkes ps4. Buvo irgi mintis, kad va galesiu lovoj guledamas zaisti. Rinko dulkes puse metu ir pardaviau. Pripratus prie klaviaturos ir peles su tuo pulteliu nu ziauriai nepatogu. Ijungdavom tik vakareliu metu tuos sokiu zaidimus, kur kamera judesius fiksuoja, pazaisti su kompanija. Ai dar last of us ir uncharted paskutines dalis perejau, nes exclusive.
Paprastas_zmogus 2022-01-03 11:56
Nežinau ar yra kas labiau apgailėtino, nei susireikšminusių PC fanatikų kliedesiai apie tai, kaip PC yra skirtas EKSPERTAMS, o konsolės, matai, - tik visokiems neišmanėliams ir vaikams. Kada jūs, apsisnargliavę neoninių propelerių fanatai, užaugsite?
immortallt 2022-01-03 12:05
Oho kokia dilema. Amžiaus dilema žaisti kortomis ar šachmatais? Koks skirtumas, ką nori, tą ir daryk. Daryk abu, neturėk nė vieno ir eik kuo rimtesniu užsiiminėti. Žaidimų ekspertas - juokingas terminas iš viso. Ir nors pats įsijungiu kartais dota (arba ant 10+ metų senumo PC, arba ant naminio laptopo poros metų, neskirto žaidimams), ir žinau, kad ten vyksta turnyrai su dideliais priziniais fondais, bet vis tiek juokina terminas žaidimų ekspertas
Paprastas_zmogus 2022-01-03 12:29
Problema TAU. Taip, konsolė teoriškai yra PC. Bet realybėje, kai tu naudoji konsolę tu nejauti, kad tu naudoji KOMPIUTERĮ. Tu tiesiog žaidi. Atsisėdai ant fotelio, paėmei į rankas pultelį, paspaudei mygtuką, konsolė įsijungė. Greičiausiai dar bus likęs įjungtas tas pats žaidimas, kurį žaidei paskutinį kartą. Su PC to nėra. Su žaidimų pulteliu tu PC neįjungsi. Eisi prie savo nenoninės dėžės, spausi knopkę, įvedinėsi login password'ą. Tada žinoma visokie Windows bullshit'ai ir t.t. O konsolė yra lyg buities prietaisas - PAPRASTAS, nes sukurtas konkrečiai funkcijai.
Pumper 2022-01-03 12:44
Kažką maišai. Tai čia konsolių fanatai įsitikinę, kad reikia būti IT profesorium, kad sugebėtum naudotis PC, todėl ir perka konsoles dėl patogumo ir paprastumo.
Paprastas_zmogus 2022-01-03 13:01
Paskaityk komentarus aukščiau. PC gameriai priskiriami prie EKSPERTŲ, o konsolių naudotojai - neišmanėliai ir vaikai Bet kokiu atveju, tamsta turbūt nelabai suprantat skirtumo tarp: - Naudoju B, nes patogiau nei A ir - Naudoju B, nes nesugebu naudoti A.
Šaras 2022-01-03 13:25
Kad tai yra du visiškai skirtingai vartojami dalykai ir labai keista, kaip kažkas juos bando lyginti. Čia tas pats kas ginčytis, geriau motociklas ar automobilis? Abi transporto priemonės, abi gabena žmones, abi naudoja kurą ir t.t... Esminis klausimas ne kas geriau, o KAM geriau? Nori atsipalaiduoti ir tiesiog palošt ant sofos? Imi konsolę. Nori rimtai pasivaržyt? Imi PC. Nori sutaupyt? O čia jau didelis klaustukas, Linus tech tips bandė surinkt PC už konsolės kainą ir gavosi, švelniai tariant, keblus sprendimas. Manęs kompiuteris po darbo visiškai netraukia, o retkarčiais įsijungt konsolę, sėdint patogiai ant sofos prie didelio TV, yra geras atsipalaidavimas. Bet buvo laikai kai kapodavau Quake 3 ar Lineage2 ir konsolė tokiame "competitive gaming'e" tikrai rūkytų.
kukulis4 2022-01-03 15:21
Preorderinau xbox series x ir dabar jau turiu virs metu. Tai objektyviai ziurint: 1. Principe BEVEIK visus zaidimus, kuriuos turi xbox, turi ir PC. 2. xbox'o naudai - kaina $499 uz 4k gaming machine (sako kad 8k ready, bet kol nepamatysiu tol nesiskaito), sekmes susikomplektuojant pc deze uz analogiska kaina. 3. PC naudai - jeigu megsti shooterius ar strategy - sekmes masturbuojantis su joystick'u ant xbox'o. Taip, xboxas turi keyboard & mouse support'a, bet jis yra svelniai tariant tragiskas ten kur supportinamas, o supportinamas ne ant visu zaidimu. Realiai vertinant - man, dauguma savo laiko prazaidusiuam ant PC, ant xbox'o, shooteriai, tarkim kad ir doom eternal, ss4 - nezaidziami; fallout 4, fallout 76 - kazkiek zaidziami, bet nera to malonumo kaip ant pc; taciau visokie sports, dungeon crawleriai, tas pats ms flight simulator, final fantasy serija - tikrai smagu.