Vandenilio erai Lietuvoje klojami pirmieji pamatai – pradedamos rengti nacionalinės vandenilio plėtros gairės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-01-21 13:21
Žinant, koks vandenilis yra brangus kuras, visai nesidžiaugiu tokiais planais. Čia nėra atsinaujinanti energetika, prarandama energetika. Tai žiauriai neefektyvus energijos saugojimo būdas.
iPienius 2022-01-21 15:29
is ko gamins ta vandenili? gal is importuojamos elektros, kuri dabar kainuoja 200 eur/MWh? net ir pristacius daug vejo, saules niekada neapsimokes gamint, nes tai yra milziniskas energijos svaistymas. google radau, kad galutinis efektyvumas gali siekti tik 18%!! vidutiniskai vos 30% gali siekt. tai reiskia, kad ~70% energijos tiesiog bus issvaistoma verciant elektra i vandenili, kaupiant, transportojant, o paskui atgal i elektra. elektra turetu buti nemokama, kad apsimoketu uzsiiminet tokiom nesamonem.
gytis13 2022-01-21 19:40
Tai kad Lietuvos vizija yra pristatyti daugybę saulės ir vėjo elektrinių o kur dėti perteklių negalvojama. Atseit perteklinė elektra bus labai pigi ir tada bus galima gaminti tą vandenilį. Kaipgi kitaip užtikrints 100 procentų atsinaujinančios energijos. Vis geriau negu nieko, gerai kad bent apie tai pagalvojama.
donatasv 2022-01-21 21:49
Vo būtent galvoje ne kaip keli čia sėdintys. Dyzelis yra mažiau efektyvus už vandenilį bet pasižvalgykite gatvėse visas pasaulis važiuoja. Gyvena fantazijose apie batareikas kai seniai visiems aišku kainą numušti labai paprasta, kada atsiranda poreikis masėms. Net jūsų batareikos to pavyzdys.