Ar galite patikėti, kad tai „Land Rover“? Automobilių dizaineris pasiūlė įspūdingą elektromobilio koncepciją išskirtinėms kelionėms po Antarktidą (Foto, Video)  (2)

Ekologiški automobiliai pastaruoju metu tampa vis populiaresni, ir tai suprantama, atsižvelgiant į klimato kaitos tempą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2020 m. rugsėjį automobilių dizaineris pristatė naują transporto priemonę, pavadintą „Electric Defender“, kuri sujungė „Land Rover“ stačius kampus su 2020 m. „Tesla“ automobilio akumuliatoriumi ir elektriniu varikliu.

Vėliau, t. y. 2021 m. birželį „Jaguar Land Rover“ paskelbė, kad kuria vandeniliu varomą prabangų visureigį, kurio pagrindą sudaro „Land Rover Defender“. Deja, nebuvo nurodyta, kada galėtume tikėtis išvysti šią transporto priemonę keliuose.

Dabar dizaineris Oliveris Ballas sugalvojo naują automobilio koncepciją, kuri ne tik tausoja aplinką, bet ir idealiai tinka atšiaurioms Antarktidos sąlygoms. Transporto priemonė  pavadinta „LR ARC“. Automobilio aprašyme teigiama, kad juo siekiama skatinti turizmą Antarktidoje, tačiau nenurodoma, kaip.

 

Kodėl Antarktida? Ballas paaiškina, kad žemynas yra puiki vieta pabėgti, nes yra mažiausiai paliestas žmogaus ir sunkiausiai pasiekiamas, kadangi jame nėra išvystytos infrastruktūros.

Dizaineris taip pat teigia, kad transporto priemonėje naudojamos modernios tvarios technologijos, tačiau nepaaiškina kokios ir kaip jos naudojamos.

 

Jis taip pat pažymi, kad automobilis prisijungs prie tyrėjų grupės, vykdančios aplinkosaugos misijas, tačiau vėlgi nenurodo kokios tai misijos ir ką tyrėjų grupės darys.

„LR ARC“ supa daug paslapčių, tačiau tai nereiškia, kad jis mažiau įspūdingas.

Vaizdai iliustruoja transporto priemonę, kurioje yra keturios lovos, leidžiančios šiltai ilsėtis. Automobilis netgi turi teleskopą, kuriuo galima tyrinėti žvaigždžių kupiną Antarktidos dangų.

Panašu, kad Ballas atsižvelgė į tai, jog kelionė į tolimąjį žemyną užtruks, todėl patogumai automobilyje yra būtini.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(6)
(13)

Komentarai (2)