[Karšta tema] Jei Rusija užpuls Ukrainą, kokių žingsnių imtųsi JAV? Tokį scenarijų amerikiečiai jau buvo pritaikę Afganistane (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-01-24 19:24
Blyn vargšai ukrainiečiai vargais negalais atlaikė maidaną, atsikratė ruso įtakos. Tai negano to putleris skelbe karą. Tiesiog budulis. Pradėjus karą ir atjungus rusą nuo swift manau iš vieningos Rusijos liktų daug mažų rusijų. Tokiam scenarijui net ir kinas nepyktų.
punktyras 2022-01-24 19:54
SWIFT atjungimas tiesiog sukeltų nepatogumą, atsiskaitant su užsienio valstybėmis, ne daugiau. Šalies viduje tai neturėtų jokios įtakos. Draudimas atsiskaityti doleriais (korespondentinių sąskaitų užšaldymas) būtų skaudžiau. Kinui nelabai rūpi, jis ir taip ateina ir kuriasi, kur nori
vardasas 2022-01-24 20:16
ok, tarkim puls, kokia nauda putinui? susipyks su likusiu pasauliu? ir kam is to nauda? kazkaip jankiais prasmirdo.
kiesza 2022-01-24 20:22
Bet juk Rusai jau okupavę donetsko ir luhansko sritis, o Krymą apskritai aneksavę. Kodėl apie šių teritorijų sugrąžinimą UKR nebėra kalbos? Patapo siekiamybė išsaugoti likusią Ukrainą. Manau reikia ne taikstytis su Rusija,o skelbti jai ultimatumą dėl teritorijų atstatymo, tebūnie karu, nes nebe 1940 ir sienos nebegali kisti kaip kitados, nes nebebus galo. Vokiečiai Klaipėdos panorės, Lenkai Vilniaus, lietuviai Naugardo...
iPienius 2022-01-24 20:48
kokios dar sankcijos? Bidenas praktiskai leidima dave. va jis yra tikrasis Putino draugelis. Europa irgi nieko nedarys. va vokieciai uzdraude vokiska technika vezt i ukraina, nes nenori su rusais pyktis. is viso vokieciai priima tokius sprendimus, kad patys didina priklausomybe nuo rusu. ir be eilinio susirupinimo isreiskimo vakarai daugiau nieko nedarys.
Benediktas 2022-01-24 21:23
Putinas ekonomikos statyt nemoka, tai reikia kažką vistiek daryt - va tokia yra nauda. Nes jei nieko nedarys - tai žmonės pajaus, kad jis visai nieko nedaro, tik vagia. O naujos žemės, jau kažkoks veiksmas.
AAA000 2022-01-24 21:28
o manai nera jam jokios naudos? vakarai nera visas pasaulis. teritoriskai vakaru standartai yra tik mazdaug apie 11-12% pasaulio. o putlerio standartai yra mazdaug 30-45% pasaulio. jei vertint teritoriskai. pagal zmoniu kiekius, jei vertint individualia gerove - gal siektiek geriau ziurisi vakaru itaka - kazkas apyligiai gal su putleristais. vienintele sritis kur aiskiai laimi vakarai - tai technologiskai. cia gal itaka pasauliui iki 60-70%. ir cia faktiskai vienintelis realus svertas, per kuri imanoma paspaust putleri... as galiu pasakyt jis labai mazai kuo rizikuoja - nes vakarai neturi zmogiskuju istekliu. o ruskyno vakarai irgi nebombins. nes tipo "per ziauru" pagal paciu kariavimo standartus... jei ukrainieciai mazai ginsis patys, bus panasi pz kaip ir buvo Donbase. viska lems vietiniu procentines daugumos. Ukrainos problema - per daug pasieniuose rusu. sestu kolonu. as manau apkarpys dar ja. Latvijai irgi tas gresia. mum mazai - jei kam idomu. as manau rusai siekia infrastruktura susigrazint atominio pajegumo, kur like Ukrainoje. pigiau pult nei perstatinet naujas logistikas. ten visa nepriklausoma armija balistiniu pajegumu buvo, ir dar is esmes liko. ismontuota tik raketos. amerikieciai gali knisinet ir tyrinet. taip kad sitose ribose manau puls. ir sunaikins issprogdindami ir tada atsitrauks jei nesiseks. arba nusibrez reikiamas jiem ribas ir liks - jei seksis. plius gali dar pajuri pasiplatint iki Moldovos. arba koki koridoriu is Baltarusijos prasimust. su laiku - ilgesneje perspektyvoje suest gali ir juos. manau kazka tikrai bandys daryt - pasitreniravo gi pas alachinius - rezultatai tenkina. o putinui aplamai nuobodu ir tiek... nori pramogos.
Balkis 2022-01-24 22:16
Gaila ukrainos, ir vakarai dėl to kalti, o ypač impotentė ir bedandė EUROPA
procc 2022-01-25 00:07
Jei rusija verztusi, ir jei ukrainieciai sugalvotu smarkiai priesintis, is ukrainos liktu tokiepat griuvesiai kaip ir sirijoje...
AAA000 2022-01-25 01:32
nemanau. siriecius muslimus paime kai rusai naftovezius susprogdino. ten visas "vietinis" karas is esmes del itakos i naftos grezinius. kas kontroliuoja - turi uz ka ginklu uzsipirkt. ir tesia kontrole toliau. ukrainieciai dabar stengiasi issimust visokiu teisiniu sutarciu su vakarais ir pasidaryt normalesne funkcionalia valstybe. net grudus padovanojo. o ju pasieniai labiau sedi ant rusisku dotaciju is kuro ir rusu nacionalistu pertekliaus. panasiai kaip ir lukasenkos rezimas. o jei jau pakryps rimtesnio karo link - manau putino dujotiekiai islakstys oran labai greit. ir kukuos visi, ne tik ukrainieciai as manau apsiribos zonu persidalinimu. ukrainieciai irgi persivertina manau vietines patriotizmo galimybes. kiek pamenu senesnius rinkimus - uz janukoviciu faktiskai vos ne puse ukrainos buvo. o nubyrejo gal tik 10% teritorijos. taip kad penktakolonininku ten dar sociai. ir atplest gali rusai nemazai. bet visgi situacija nuo sirijos skiriasi. yra ziemos ilgesnes. vietines faunos faktorius svarbesnis. plius liaudis maziau religine. jei kariaus - pasizudys ziauriai. bus nacionalistai pries rusu samdinius ir rezervistus. abi puses turi ir pliusu ir minusu. ne tik ekonominius interesus. dar as manau lukasenkai gali sikna degt. nes baltarusiam siaip jokio noro nera su ukrainieciais kariaut. ir jie cia kaip tauta gali pasijaust ne i tema. verciami eit mirt neaisku del ko. ir pvz suprast, kad panasus variantas ir baltarusijos laukia jei lukasenka laikys vadzias. arba cia gali but rusu gudrus planas butent ne ukraina, o baltarusija prisijungt. provokuoja baltarusius ne i tema, kad verstu lukasenka is sosto. o tada rusai iveda "pagalba". o ukrainieciai ne prie ko isvis... musu valdzia manau irgi persykus, raides kaip manot del taip vienbalsiai priime? tipo geri daba, nuolaidziauja, sukalbami...lenkai didziausi draugai patapo sugalvos dar baltarusiai ta pelke prisijungt, kur kazkoks ju vadas prie rusu padovabnojo Lietuvai kaip kryma ukrainieciams nebus kas daryt tada, i Lenkija per upeli tik... ruosiasi tradiciju testinumui
Pixme 2022-01-25 09:07
Šiuo atveju Malačiai Rusai, bent jau privers anglosaksišką pasaulį apmastyti savo vertybine arba tiksliau nevertybinę politiką (spidermenai, genderizmai ir kitokie iškrypimai)
vardasas 2022-01-25 09:52
Is dalies visai neblogai jog putinas sedi ten, jei sedetu bent vienas is sio tinklapio su savo isitikinimais tai jau senai visas pasaulis butu subombintas ir zinoma labai gerai kad lietuva neturi nei vienos atomines galvutes, sitie degradai jau senai butu ant rusijos numete.
kestutisz 2022-01-25 13:22
O čia labai įdomu, kažkaip niekur nemačiau, kad vakariečiai patys girtųsi kaip ir kiek pardavė technologijos. O pažiūri pačių rusų net apie "paprasto-nepaprasto" kalašo gamyklą propagandos pliūpsnį* - vien Siemens staklės. Kituose panašiuose propogandiniuose (mūsų karinė technika pati pačiausia pasaulyje - nuo peilių iki raketų) video irgi panašiai. Jausmas lyg čia kaip kokia Renault-LADA jungtinė gamykla, o ne priešai. *https://www.youtube.com/watch?v=9k1OWRkAees?t=653
sub 2022-01-25 13:57
Blogai, kad neturim. Dar blogiau, kad nevarom kokios rusiškos kampanijos, kad Lietuvo galimai įsigijo ar nori įsigyt. Nes net nereikia mest, užtenka prielaidos, kad Lietuva galėtų numest ir šitas suveiktų daug geriau, nei tiesiog numetimas ant Maskvos.
SaMaras 2022-01-25 14:18
Jei koks pačiuožęs degradas išprievartavo merginą, tai kas kaltas? Tas degradas nesugebantis kitaip patenkinti savo iškrypusių poreikių? Pati mergina, nes ne vietoj ir nelaiku vaikščiojo? Ar policija, nes blogai vykdė nusikaltimų prevenciją?
Benediktas 2022-01-25 14:20
Pasak 95% Delfio komentatorių ir čia, kai kurių, kalta būtų pati mergina arba policija.
vardasas 2022-01-25 14:21
Vieni apie ratus kiti apie kaliosus
HardAxe 2022-01-25 15:12
O bent teoriškai, įmanoma šiais laikais tapti nauja branduoline valstybe?
kestutisz 2022-01-25 15:27
Na, Š. Korėjos/Irano pavyzdžiai neįkvepia. Įtariu gal jei mažai valstybei tai pigiau būtų kokia kosminė programa ir kinetiniai ginklai - būtų galima vystyti stipriai matematiką, automatizaciją (asteroidų kasybą) ir t.t. - ir viskas iki tam tikro lygio būtų visai legalu, gal net už pvz EU babkes :)
AAA000 2022-01-26 02:20
sutinku, cia visi degradai - kur nustatineja kalte tame tarpe ir delfio komentatotiai, kuriuos ivardinai. mergina tiesiog tokios degradavusios visuomene auka - ji gal ja net nenorejo but. bet jai priskyre degradai - kad ji auka. o policija cia irgi kaip suo - jai priskirta degradu suformuluotos funkcijos vykdymas - ieskot "kaltes". policija gali rast ivykio veikejus, kaip viskas vyko nustatyt. bet jokiai policijai neimanoma surast "kaltes", ko nori visuomenes degradai. del to sitai ir nesisprendzia niekaip o degradai piktinasi... ne jum cia suprast siaip, matos is parasymo... as tau duosiu kita pvz - tai pvz lavrinoviciai degradai ar ne tada? ir kurie visi zavisi ju krepsinio losimu tada - degradai juk irgi... o tokiu Lietuvoje irgi dauguma - nes jie butu nenoreje - lavrinoviciai nebutu sugrize. tai kas cia TIKRIEJI degradai? nes iseina - dauguma krepsinio fanu...