Įtampa tarp „Apple“ ir „Ericsson“ didėja: į ieškinį atsako ieškiniu – sieks uždrausti 5G įrangos importą į JAV  ()

Praėjus dienai po to, kai „Ericsson“ pateikė ieškinį „Apple“ dėl 5G patentų licencijavimo, „Apple“ atsako su savo ieškiniu, kuriuo siekiama uždrausti „Ericsson“ mobiliųjų stočių įrangos importą į JAV. „Apple“ ieškinys buvo pateiktas Jungtinių Valstijų Tarptautinės prekybos komisijai (ITC).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abi bendrovės ginčijosi nuo tada, kai pasibaigė ankstesnis susitarimas tarp dviejų įmonių ir licencijos nebuvo atnaujintos, o „Apple“ ir toliau naudojo „Ericsson“ LTE patentus savo „iPhone“ telefonuose, . „Apple“ dabar prašo ITC uždrausti bet kokį importą į JAV, susijusį su „Ericsson“ mobiliojo ryšio tinklo infrastruktūra, kaip priežastį nurodydama savo mmWave patentų pažeidimus.

„Apple“ pusė išreiškė norą, kad teismas nuspręstų dėl sąžiningų ginčijamų patentų licencijavimo mokesčių („Ericsson“ prašo 5 tūkst. USD už vienetą). „Apple“ taip pat yra pasiryžę atšaukti ieškinį, jei „Ericsson“ norės padaryti tą patį. Šioje istorijoje yra aišku, kad „Apple“ tiesiog nenori sumokėti už patentus tos sumos kurios prašo „Ericsson“, dėl to prasidėjo šis teisinis cirkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: