[Karšta tema] Kodėl Vokietija nesiunčia ginklų Ukrainai? Paslaptys slypi sudėtingoje šalies istorijoje ir viename prieštaringame energetiniame projekte (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gintarinis 2022-02-02 17:51
Kodėl kodėl? Ginklų siuntimas Ukrainai yra politinis sprendimas, o Vokietijos politikai yra parsidavę rusams. Todėl.
iPienius 2022-02-02 19:37
vokieciai tikriausiai yra labiausiai ziaurumu pasizyminti tauta pasaulyje. arba tokie patys kaip rusai. ir vieni, ir kiti yra banditai. tik dabar vokieciai ta maziau parodo. dar vis jaucia geda del Hitlerio. taciau po tokiu straipsniu pasimato tikrasis veidas. ginklu nesiuntimas reiskia nenora pyktis su rusais. didina priklausomybe nuo rusisku duju, tai reiskia, kad jie tikrai nesipyls su rusais. niekas nekalba, nes tikriausiai nezino, bet NATO buvo sukurtas ne pries Rusija, bet palaikyt tvarka Vokietijoje, kad neateitu dar vienas Hitleris. po karo SSRS labai sustiprejo ir vakarams Vokietija nebeatrode toks priesas, todel nato persiorientavo pries SSRS/Rusija. pries WW2 vokieciai ir rusai didino ekonomine priklausomybe vieni kitiems. paskui atsirado Ribentropo-Molotovo paktas ir Hitleris neiskentes uzpuole SSRS. dabar matom vel tas pats kartojasi: vokieciai tampa energetiskai priklausomi, rusai rodo agresija Ukrainai ir vokieciai sakyciau, kad net skatina taip elgtis. garantuotai yra kazkokie susitarimai del Ukrainos.
Giedriax 2022-02-02 21:34
Pažiūrėkime iš Vokietijos pozicijos: Vokietija yra ekonomikos gigantas ir politikos milžinas Europoje. Vokietija sunaudoja milžiniškus dujų kiekius pramonėje, gamyboje, chemijoje, šildyme ir kitose srityse. Tad nenuostabu, kad ji nori užtikrinti nenutrūkstantį dujų srautą tiek iš Rusijos, tiek ir iš kitų šalių. Paprasta matematika: jei nedarai nesąmonių = ekonomika klesti. Vokietija nebijo Rusijos, nes Vokietija apsupta kitų Nato šalių, o Baltijos jūroje Rusijos laivai negali atplaukti nepažeidę kitų Nato šalių teritorinių vandenų. Na ir apskritai, tiek Rusija, tiek Ukraina žiūrint pagal vokiškus standartus - trečiojo pasaulio šalys, arba labai netoli to. Ukraina tai praktiškai nieko negali pasiūlyti Vokietijai, o Rusija siūlo bent dujas.
AAA000 2022-02-02 22:51
nei vienas neatspejot tikrosios priezasties juokinga net skaityt. pats straipsnis aplamai feikinis. pagalvokit idemiau, gal ir suprasit tada Vokietijos pozicija. ju pozicija 100% logiska. ir vokieciai nieko nekeis. straipsny apie tai net neuzsiminta.
sub 2022-02-03 08:39
NATO yra tarptautinė politinė ir karinė gynybinio pobūdžio sąjunga. Prieš nieką ji ne persiorientavo ir neatsisuko. Rusija yra agresorius, pastoviai besišvaistantis grąsinimais. O ne atvirkščiai. Dėl to, kad NATO buvo sukurta tam, kad neatsirastų dar vienas Hitleris - sutinku. Bet panašu, kad jis atsirado ne Vokietijoje šį kartą, o labiau į šiaurės rytus, už 2000 km. nuo Berlyno.
Myslius 2022-02-03 11:46
Ko bijo rusai - kad autoritariniam rezimui gali ateiti galas. Zmones nenori diktaturos, sukilimai Ukrainoj, riauses Baltarusijoj, kaip sakant svyla padai. Gresme ne militarine, o tame kad zmones nenori autorikratinio valdymo.
kestutisz 2022-02-03 13:38
Bandau spėti - net nėra ką ten siųsti? Čia pat gi buvo ne vienas straipsnis, kad kažkokios sunkiosios atgrasymo ginkluotės ten net nelabai yra, o kokių automatų ir patys turi. http://www.technologijos.lt/n/technolog ... rofa-Video
punktyras 2022-02-03 15:34
Nereikia spėlioti, A0 irgi lygiai taip nežino tikrosios priežasties (jei yra tokia viena, _ dažniausiai ką nors lemia kelios priežastys), tiesiog stengiasi iškelti savivertę
AAA000 2022-02-04 00:44
priminsiu skleroznikam yra gi atominiu valstybiu klubas. oficialiu ir neoficialiu. o vokieciam yra uzdrausta turet tokius ginklus. ir jus kaip kokie ufonautai norit, kad vokietija rautusi daba ant atomines valstybes kad jie turtingi, nereiskia kad aplamai gali ta daryt. USA gali rautis. prancuzai gali. Anglija gali. net zydai gali. o va Vokietija neturi tam priemoniu. faktiskai Vokietija silpnesne uz Izraeli ar net koki Pakistana Ukrainieciai buvo antra atomine valstybe pasauly ir buvo saugus. jei durni - juos isdure tiesiog - patys daba srebia pasekmes. ir jokie vokieciai cia ne prie ko isvis. o duju pardavimo interesus rusai tikrai gali apgint. tai ir gina. kaip nori. mum irgi kainas diktavo kaip norejo ir issikalinejo. daba issikalineja is ukrainieciu. gaila aisku ju - bet patys ziopliai. patikejo, kad popierius apsaugos ir atominius ginklus atidave uz popiereli... ir vokieciai cia turi kazka sutvarkyt daba? galvas gal persisvieskit pirma... pradziai vokieciai turi atgaut teise poasigamint atominius ginklus, tada pasigamint, i tada jau snekes atitinkamai ir politiskai. kai tures toki lygmeni. ir misijose dalyvaus pilna jega. ir ukraina uzverstu kokia nori pazangiausia vakaru ginkluote. ir visa kita... daba jie tokie patys kaip ir Lietuva - gali tik isileist bazes arba parekaut, kad jos dingtu is paciu salies... viskas ka jie realiai gali... na dar gamint metalines dezes su ratais ir vamzdziu - bet teises pardavinet bet kam jie neturi. atsius vokiska tanka ukrainai - rusas koks palis po ratais - rusai igaus tarptautine teise ant tos gamyklos atomine bomba uzmest... va ir viskas... kas cia jum per sudetinga suvirskint? manot vokieciams reikia tokiu tarptautiniu nesamoniu? zydams dar neissimokejo... ww2 pasekme. butu atvirkscias politinis ozio zaidimas - kaip cia visi irodinejo - rusai kad kalti, kad numuse ju ginklas keleivini lektuva - tipo civiliai mire , nu tai igaus rusai analogiskas salygas. dziaukites, kad vokieciai nera tokie kvaili kaip cia diskutuojantys. jie aplamai su vidine ES rinka mus nuo rusu apgyne ekonomiskai ir taip. o ne kazkoks ozys su konservais. taip kad straipsnis gryni makaronai. norit - nesiokit ant ausu - negi man gaila
Senas kareivis 2022-02-04 08:57
to AAA su trimis nuliais. Ar žinai, kodėl Ukraina ruskiams perdavė branduolinį ginklą? Ir ar žinai, kokia tuo metu buvo geopolitinė situacija? Tuo metu Lietuvai net kariuomenės, teoriškai, nereikėjo. Nesupratau, kas gamina dėžes su vamzdžiu. Vokiečiai? Fricukai gamina ne viena tankus. Ukrainiečiai irgi ne vien tankus gamina. Beje, prie ko čia konservatoriai? Jie iš tavęs valgyt atėmė? O jei iš esmės, vokietukai yra papikrti rusų ir jaučia kompleksą prieš rusus dėl Antrojo pasaulinio karo. O kad per karą žuvo bent keli milijonai ukrainiečių - vokietukai pamiršo. Jaučiu, kad Vokietijoj istorijos vadovėliuose parašyta, kad vokiečiai pralaimėjo rusams ( ne Sovietų Sąjungai), o būtent rusams. Ir, žinoma, vokiečiai, kaip ir visi normalūs žmonės, nori dirbti, užsidirbti, o ne kariauti ir žūti. Tik kad labai jau baisiai jie negerai elgiasi su Ukraina.
miiinnde 2022-02-04 12:57
Anot keleto patyruusiu apzvalgininku... Nei tas Putinas ruosesi pulti Ukraina, net patys ukrainieciai sako kad jokie rusai cia nepuls, su tais 100000 kiek ten prie sienos dislokavosi nelabai daug nuveikti aplamai galima pries tokia sali. Jei butu tikrai norejes pulti Putinas, tokio teatro tikrai nebutu kretes. As pats 2014m Rusijoj menesi buvau prie Kijevo trasos ir savo akimis maciau kaip karine technika i Ukraina vaziavo, bet to niekas nemate. Nes vaziavo apsiniaukusiuomis dienomis, o sauletomis stovejo technika degalinese uzdangstyta po stogais. Dislokuoti karius palei siena buvo tiesiog politinis ejimas, taip priverciant vakarus pasisodinti pokalbiuj. Galvojat kad vakaru politikai tokie buki? Ta retorika is vakaru, tuo paciu ir Vokietijos puses nera is pirsto lauzta. Vokietija ir Rusija aplamai istoriskai labai persipynusios salys. Dabar tik Putinas kvailio vietoj liko, nes norejo tik pagrumoti, o dabar vakarai sako- tai ka, bachurs, prisibazarinai, nu tai varyk varyk, mes jau paziuresim kaip tu ten pulsi.
vanduo4 2022-02-04 20:01
Teisingai vokiečiai daro. Jie pakankamai prisikariavo, tad dabar kiek įmanoma, laikosi neutraliteto. - , nes Rusija supranta jog ekonomiškai nepajėgi kovoti su visu moderniu pasauliu.
AAA000 2022-02-04 22:25
zinau. ir ka? penkta kolona ir Lietuvoje yra - konservuota tokia... taigi galetu pasiulyt Rusijai stot i NATO pakviest musu ozi asmeniskai - kad nuveztu sita pasiulyma Maskvon tam kvailiui putkai ziurek ims ir sutiks... nesutiks - pats kaltas ejimas zirgu butu. istoja ruskiai i NATO, tada NATO salis uzpultu Ukraina ir butu viskas legaliai... palaikymo misija nusiustume... kas pirmesnis - tas gudresnis... ane? ---- ai susimaisiau - straipsnis gi apie vokieciu kalte... atleiskit... jie ten kazka privalo... ozio, sekejai vagiantys ES parama zino ir supranta ka vokieciai privalo - tik paaiskint nemoka... cia reike tiesiog tiket oziu... beja siule gi prisijungt prie nord stream Lietuvai vamzdeli-atsakele. ivanas siule ir vokieciai nepriestaravo. ko nesijungem? butu daba didesnis tiekeju pasirinkimas. . juk konservai uz laisva konkurencija, ir atmete toki varianta... juk galetume bezdet per atsakele aukstesniu spaudimu ir uzblokuot rusu dujas ozio smarve...