Papildomos priemonės energijos kainoms mažinti – 40 mln. nuosavoms saulės elektrinėms ir nulinis PVM šildymui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2022-02-02 13:06
gerai bus, jei bent puse prasanciu paramos tikrai isirengs elektrines. dabar del nugyvento ESO tinklo norint prijungti elektrine reikia, keist transformatorius, nes senieji susideveja. pries pora dienu buvo dingus elektra ir eso darbuotojai atvaziave keite transformatorineje susvilusius laidus ir saugiklius. tik laiko klausimas, kada pats transformatorius uzsidegs. tycia laukia, kol kam prireiks didintis galia arba prijungti elektrine, kad galetu is klientu issireikalaut pinigu uz irangos atnaujinima. buvo laikas, kai kaimynas masiskai voge elektra. pastoteje pagaliu uzremdavo automatus, kad ju neisjunginetu. sugebedavo transformatoriu uzgesint, nes aplinkiniuose namuose sviesa uzgesdavo. apkrovos buvo milziniskos, nes po tokiu apkrovu laidai, saugikliai transformatorineje apsvile ir apsilyde. pirsto storio aliuminio laidai juodi. eso netaiso ir nemato problemos, nes viskas veikia. dabar gal nebevogia arba ne tokiais kiekiais, bet zala transformatoriui, padaryta is seniau, islikus.
HardAxe 2022-02-02 14:12
įdomu kiek ilgai dar veiks tas "pasaugojimas" esant tokiom žiauriom kainų žirklėm tarp vasaros ir žiemos.
kestutisz 2022-02-02 15:08
Na ir kas tas 0'inis tarifas daugiau nei bandymas įsiteikti tiem "aukštesnes pajamas gaunantiems, gyvenantiems miestuose" ? 9% pagrindiniu smuiku negroja, be galo pradžiugins visus buhalterius (dar papildomas periodas kitokių pvm) ir dar labiau privers keiktis nešildančius miesto gatvių, t.y. gyvenančius be centrinio šildymo. Nu nžn, realiai aš trbt sutaupysiu kelioliką eurų/mėn, bet negaliu net užskaityt kaip kyšiuko - tiesiog per mažas :)
sigun 2022-02-02 20:53
Miestuose, senos statybos daugiabučiuose jau tikrai ne "aukštesnes pajamas" gaunantys gyvena. O turinčių aukštesnes pajamas ir gyvenančių naujos statybos daugiabučiuose ar nuosavuose namuose, PVM sumažinimas išties nepasieks, bet gal ne tiek ir reikia? Be to nuosavuose namuose gyvenantys turi galimybę reguliuoti šilumos sunaudojimą - mažiau šildyti ar visai nešildyti nenaudojamų patalpų, pagalvoti apie šiltinimą.
donatasv 2022-02-02 20:56
Lietuva/Latvija/Estija slenka po biskį prie nordpol 2 ir 3, kur kainos labai mažos. Tai tos didelės kainos kurias turim dabar ne amžinos.